Keystone logo
Nanjing University Of Posts And Telecommunications

Nanjing University Of Posts And Telecommunications

Nanjing University Of Posts And Telecommunications

pengenalan

Pendidikan pengantarabangsaan adalah trend yang tidak dapat dielakkan daripada pembangunan pendidikan tinggi di bawah latar belakang sosial New Century Globalisasi serta peluang penting untuk mendalamkan reformasi pendidikan dan merealisasikan pembangunan melompat ke hadapan. Mewarisi falsafah pendidikan untuk memupuk bakat antarabangsa, Nanjing Universiti Pos dan Telekomunikasi (NUPT) sepenuhnya kerjasama antarabangsa dan pertukaran melalui platform program pendidikan Cina-asing untuk menggalakkan proses NUPT pengantarabangsaan, khususnya dengan universiti-universiti di luar negara.

NUPT hubungan kerjasama telah mewujudkan hubungan jangka panjang dengan banyak universiti dan institusi penyelidikan 16 buah negara termasuk USA, uk, GERMANY, Perancis, Kanada, Rusia, Australia, Jepun, Singapore dan juga Hong Kong DAN Taiwan kawasan-kawasan. Lebih daripada 800 profesional dan ulama telah melawat NUPT dan diberikan kuliah. NUPT juga telah menyerahkan banyak kakitangan di luar negara untuk menghadiri persidangan antarabangsa untuk memproses pertukaran akademik. NUPT telah membangunkan program bersama dengan 11 universiti luar negara termasuk Queen Mary University of London, UK, New York Institute of Technology, Amerika Syarikat, Dan lain-lain untuk memupuk bakat dalam bidang teknologi maklumat. NUPT telah mempromosikan reputasi di peringkat antarabangsa melalui hosting banyak persidangan akademik antarabangsa dan serantau. Sebagai salah satu asas latihan untuk Asia-Pacific Telekomuniti (APT) sejak tahun 1990, NUPT telah beroperasi 20 program latihan terbuka kepada 26 buah negara dan kawasan.

Dalam usaha untuk memenuhi keperluan tenaga mahir yang berkualiti tinggi dengan pembangunan ekonomi sosial dan untuk menggalakkan pengantarabangsaan pendidikan tinggi, disokong oleh jurusan utama dan jurusan yang berkaitan di universiti terkenal di luar negara, NUPT telah memulakan beberapa program pendidikan bersama China-asing yang bertujuan untuk penuntut tempatan, merekrut pelajar asing untuk belajar di NUPT, Dan ditanam mahasiswa bersama dalam bidang sains, kejuruteraan dan pengurusan.

NUPT sasaran latihan adalah untuk menggunakan program bersama untuk memupuk pelajar ke bakat antarabangsa peringkat tinggi yang sudah biasa dengan budaya Cina dan barat, mempunyai keupayaan penyelidikan saintifik dan menggunakan sepenuhnya bakat beliau, mempunyai daya saing yang kuat di pasaran bakat global, mempunyai pemikiran bebas , keupayaan inovatif dan semangat kerja berpasukan, mempunyai kemahiran komunikasi yang baik dalam bahasa Inggeris, untuk melayakkan anda bagi kerja-kerja dalam bidang teknologi canggih atau pentadbiran.

Pada peringkat pendidikan, NUPT kini memberi tumpuan kepada pendidikan untuk pelajar, membangunkan pendidikan siswazah secara beransur-ansur dan memanjangkan pendidikan untuk pelajar asing secara aktif. Pada masa ini, NUPT telah mengasaskan Kolej Antarabangsa NUPT-NYIT untuk Ijazah Sarjana Muda, Dan juga program Ijazah Sarjana bersama dengan Polytechnic Institute of New York University dan juga dengan Queen Mary University of London.

Falsafah pendidikan adalah seperti berikut: penubuhan khusus hendaklah menyimpan langkah dengan keperluan antarabangsa; tetapan kursus hendaklah mengambil kesempatan ciri dan kedua-dua pihak kira; penanaman hendaklah bertujuan untuk memupuk bakat antarabangsa, mewujudkan jenama NUPT bakat, iaitu bakat peringkat tinggi dengan pengetahuan yang kukuh asas dan luas, keupayaan amalan yang kukuh, kualiti menyeluruh yang tinggi, semangat inovasi dan ufuk antarabangsa. NUPT akan terus memperluaskan kerjasama dan pertukaran antarabangsa, belajar pengalaman pendidikan maju, menarik sumber pendidikan berkualiti, mencarikan dan meningkatkan mod berkesan dan sistem yang baik penanaman bakat antarabangsa.

Di bawah keadaan yang baru belajar dan mengamalkan konsep pembangunan saintifik, NUPT konsisten akan mengikuti jalan pembangunan antarabangsa, menolak ke hadapan kerjasama dan pertukaran antarabangsa, dan menawarkan kuasa dan sokongan kepada NUPT pembangunan keseluruhan.

Dengan perkembangan pertukaran antarabangsa, lebih dan lebih banyak universiti antarabangsa dan institusi penyelidikan dan organisasi telah melawat NUPT, ceramah akademik diadakan, dijalankan pertukaran akademik dan membincangkan kerjasama dengan NUPT. NUPT kerjasama antarabangsa & pertukaran menggalakkan pengemaskinian sistem pengetahuan setiap disiplin, menggunakan pengetahuan yang paling utama untuk pendidikan ijazah pertama, dan meningkatkan NUPT pendidikan dan tahap pengajaran.

Jabatan Kerjasama dan Pertukaran Antarabangsa merupakan sebuah jabatan fungsional NUPT yang bertanggungjawab bagi hal ehwal dan perkembangan pertukaran dan kerjasama antarabangsa asing. Ia juga merupakan sebuah jabatan berpusat bagi kerja-kerja melaksanakan dasar hal ehwal luar negara, dasar pendidikan antarabangsa dan menguruskan semua hal ehwal luar universiti. Jabatan ini juga pengantar utama berurusan dengan kerjasama dan pertukaran antarabangsa serta membebankan tanggungjawab dual dasar pemeriksaan yang ketat dan pengurusan hal ehwal luar negeri. Fungsi jabatan ini adalah: Pengurusan, Panduan, penyelarasan DAN Perkhidmatan. Di bawah kepimpinan NUPT pihak berkuasa, memusatkan dalam pengajaran, penyelidikan dan kepakaran saintifik pembangunan, Jabatan Kerjasama dan Pertukaran Antarabangsa bertanggungjawab untuk bekerja di luar skim komprehensif untuk pertukaran antarabangsa dan kerjasama bagi NUPT, Melaksanakan dasar hal ehwal asing NUPT, Menyelaras urusan pertukaran akademik antarabangsa NUPT. Mengikut permintaan dan idea untuk berkhidmat disiplin utama, makmal utama, projek utama dan bakat penanaman, NUPT memberi tumpuan kepada skim pembangunan menyeluruh dan merancang, secara aktif melakukan inovasi, menguatkan pertukaran dan kerjasama dengan universiti terkenal dan institusi akademik di seluruh dunia, promots tahap pengajaran, penyelidikan dan pengurusan saintifik, meningkatkan reputasi antarabangsa NUPT, Dan berkhidmat untuk pembinaan dan pembangunan NUPT.

Jabatan Kerjasama dan Pertukaran Antarabangsa bertanggungjawab terhadap kerja-kerja itu sebagai organisasi dan penyelarasan kerjasama antarabangsa dan pertukaran, pengurusan persidangan akademik antarabangsa, pengurusan tempoh yang panjang dan pendek tempoh pakar-pakar asing, hubungan dengan pengajaran dan penyelidikan saintifik institut di Hongkong, Mocau DAN Taiwan kawasan, dan lanjutan pertukaran dan kerjasama dengan institusi pengajian di sana. Kerajaan-kerajaan, universiti dan institusi penyelidikan saintifik di seluruh dunia, NUPT adalah ikhlas mengharapkan lawatan anda ke NUPT dan juga untuk memberi ceramah, membangunkan pertukaran akademik dan kerjasama penyelidikan saintifik dengan NUPT. Pelajar di seluruh dunia adalah dialu-alukan untuk belajar di NUPT untuk mendapatkan ijazah doktor, ijazah sarjana dan ijazah sarjana muda.

Lokasi

  • 9 Wenyuan Road Qixia District, 210023, Nanjing

Soalan