Keystone logo
© BIMM University
National Film and Television School

National Film and Television School

National Film and Television School

pengenalan

Sejarah

Sekolah Filem Kebangsaan (seperti nama pertama) dibuka pada tahun 1971, kemuncak usaha besar oleh Industri dan kerajaan untuk mewujudkan sebuah institusi untuk mendidik dan melatih bakat untuk Industri Filem British.

Pada tahun 1970, Colin Young, seorang Scot kemudian mempengerusikan Jabatan Seni Teater Universiti California, mengasaskan NFTS dan dilantik sebagai pengarah pertama Sekolah. Dengan pinjaman dari Rank, NFS membeli Beaconsfield Film Studios lama di Buckinghamshire - yang telah menjadi rumah kepada pelbagai organisasi seperti British Lion Film Corporation, Unit Filem Mahkota dan Lembaga Gas North Thames - dan menetapkan penyesuaian kepada industri profesional piawaian. Young menubuhkan empat jabatan tetap - pengeluaran, kamera, pengeditan dan bunyi - dan pada tahun 1971 pengambilan pertama 25 pelajar melewati pintu gerbang studio. Para Pengarah Mike Radford (The Merchant of Venice, Il Postino), Bill Forsyth (Hero Lokal) dan Ben Lewin (Ally McBeal), dokumentari perintis Nick Broomfield (Aileen: Potret Pembunuh Serial), dan pakar kesan visual Dennis Lowe , Pesakit Bahasa Inggeris) adalah antara mereka.

Kemudahan Pengeluaran

The NFTS adalah satu-satunya sekolah filem UK yang mempunyai studio filem industri sendiri, televisyen 4k dan studio latihan. Dengan pelaburan £ 20 juta baru-baru ini di Sekolah, kami menawarkan ruang kerja yang berdedikasi untuk semua kursus, menjadikan pengalaman pelajar kami tak tertandingi di mana-mana institusi kreatif UK lain.

Para pelajar NFTS diberi akses 24/7, 364 hari setahun untuk kemudahan pengeluaran terbesar di mana-mana sekolah filem UK. Bukan sahaja studio ini termasuk studio kami, tetapi juga bunyi teater bunyi dan dubbing kami, lebih 50 kamera teratas, perisian penyuntingan terkini dalam suite yang berdedikasi, Dolby Digital Surround Cinemas kami, dan banyak lagi. Kemudahan unik ini membolehkan pelajar-pelajar kita membuat BAFTA, Royal Television Society, pemenang CILECT dan nominasi Oscar.

Kurikulum

Tidak ada sekolah filem lain di dunia yang menawarkan kursus pakar pembuatan praktikal yang begitu banyak. 18 Sarjana, 14 Diploma, 4 Sijil dan pelbagai kursus pendek.

Kursus NFTS adalah berdasarkan pembelajaran dan penggunaan kraf dan kemahiran medium. Pelajar digalakkan untuk membangunkan pemahaman yang mantap tentang bagaimana peranan mereka sesuai dengan keseluruhan proses pembangunan projek, pengeluaran dan pembuatan program. Semua pembelajaran praktikal diintegrasikan dengan teliti dengan seminar dan aktiviti lain yang menempatkan filem, televisyen dan permainan dalam konteks sejarah, budaya dan perniagaan.

Rangkaian Alumni

Hanya kerana anda telah tamat pengajian, tidak bermakna ia berakhir!

NFTS mempunyai Rangkaian Alumni yang sangat aktif, dengan banyak graduan yang masih berhubung dan bekerja bersama lama selepas mereka meninggalkan Sekolah. Terdapat juga peningkatan bilangan graduan baru-baru ini yang bekerja pada projek-projek dengan graduan sejak bertahun-tahun.

Sebagai sebahagian daripada Rangkaian Alumni, anda akan menerima e-mel biasa yang mengandungi maklumat mengenai pekerjaan, projek Bridges to Industry dan berita dari sekolah. Kami juga mempunyai Parti Alumni Tahunan NFTS kami yang berlangsung di Central London setiap Januari - pastikan anda memerhatikan jemputan anda!

Jangan lupa untuk memberi kami maklumat terkini dengan butiran kenalan dan beritahu kami tentang apa-apa kredit atau perayaan yang anda terlibat dengan!

Untuk menghubungi pasukan Alumni NFTS kami, sila email [email protected]

Untuk membantu anda terus berhubung, berkumpul semula dengan rakan sekelas lama atau bertemu graduan dari tahun-tahun lain mengapa tidak menyertai kami dalam talian di Facebook dan Linked In.

Rakan kongsi

NFTS berhutang budi kepada banyak organisasi, syarikat dan individu yang menyokong kerja kami, kebanyakannya telah menyokong Sekolah untuk majoriti kewujudannya.

SPONSOR PARTNER PLATINUM

CHANNEL 4

CHANNEL 4 ADALAH BROADCASTER PERKHIDMATAN AWAM YANG DIPERLUKAN, DIPERLUKAN, DENGAN REMIT AWAL, DENGAN PELAKSANAAN, DENGAN EKSEKUTIF DAN DISTINCTIF.

PEMEGANG KERTAS KUNCI

JABATAN BUDAYA, MEDIA DAN SPORT

KERJA DCMS UNTUK MEMENUHI KOMUNIKASI, KREATIF, MEDIA, BUDAYA, PELANCONGAN, SUKAN DAN EKONOMI MEMILIKI RANGKA KERJA UNTUK MENGEMBANGKAN DAN DAPAT DAPAT DIPERLUKAN PADA HIDUP ORANG.

HEFCE

PROMOS DAN DANA PENGAJARAN DAN PENYELIDIKAN INSTITUSI PENDIDIKAN TINGGI.

DANA KEMAHIRAN SKILLSET KREATIF KUMPULAN

KUMPULAN KEMAHIRAN FILM SKILLSET DIKECUALIKAN OLEH LOTTERI NASIONAL MELALUI BFI DAN INDUSTRI FILM MELALUI KUMPULAN WANG INVESTASI KEMAHIRAN

SPONSOR KERTAS UTAMA

LANGIT

SKY ADALAH BROADCASTER PAY-TV TERBARU DALAM KERAJAAN UNITED DAN IRELAND DENGAN PELANGGAN 11 JUTA SUBSCRIBERS.

CORPORATION BRITISH BROADCASTING

THE CORPORATION BROADCASTING BRITISH (BBC) IS THE BROADCASTER TERBARU DI DUNIA, DENGAN LEBIH DARIPADA 23,000 STAF.

ITV

ITV ADALAH RANGKAIAN TELEVISI TEKSTIL TERBESAR DALAM UK

ASSOCIATION FILM DISTRIBUTOR

FILM DISTRIBUTORS 'ASSOCIATION LTD. (FDA) ADALAH BADAN PERDAGANGAN UNTUK PENGEDAR FILM TEKNIK DI DALAM UK - SYARIKAT YANG MELIHAT FILM UNTUK UKURAN CINEMA UK.

ASASIA CINEMA UK

ASSOCIATION CINEMA UK ADALAH PERSATUAN PERDAGANGAN MENGENAI KEPENTINGAN KENDALATOR UK CINEMA.

AKREDITASI PARTNER KUNCI

COLLEGE ROYAL OF ART

KURSUS MA KAMI ADALAH DIBENARKAN OLEH COLLEGE ROYAL ART

AKADEMI FILM KREATIF SKILLSET

KAMI ADALAH AKADEMI FILM KEMAMPUAN KREATIF DIPERLUKAN OLEH INDUSTRI FILM UK SEBAGAI PUSAT KECEMERLANGAN DALAM PENDIDIKAN DAN LATIHAN FILM.

CENTER INTERNATIONAL DE LIAISON DES ECOLES DE CINÉMA ET DE TÉLÉVISION - CILECT

KAMI ADALAH AHLI MENINGKATKAN PERSATUAN DUNIA FILM DAN TELEVISI UTAMA DUNIA DUNIA. TUJUAN ITU ADALAH MENYEDIAKAN SEBAGAI BAGI PEMBELAJARAN IDEAS DENGAN SEKOLAH MIATAN

GROUPEMENT EUROPEEN DES ECOLES DE CINEMA ET DE TELEVISION - GEECT

KAMI ADALAH AHLI KUMPULAN EROPAH FILM DAN TELEVISI EUROPEAN

AGENSI PENYELESAIAN KUALITI

KEPENTINGAN YANG TELAH MENYEDIAKAN PERTUDUHAN "DILULUSKAN" UNTUK KUALITI PELAJARI PELAJAR PELAJARI DARIPADA AGENSI PENYELESAIAN KUALITI UNTUK PENDIDIKAN TINGGI (QAA). LIHAT LAPORAN .

Jambatan ke Industri

NFTS berfungsi dengan pelbagai rakan kongsi dalam Industri untuk memberi peluang kepada pelajar dan graduan NFTS.

Jambatan NFTS ke Skim Perindustrian direka bentuk untuk membantu pelajar dan graduan NFTS ke dalam Industri - memberikan peluang untuk mencipta seluar pendek, filem dan promo dengan penaja Mitra Industri kami, sementara terus disokong oleh NFTS.

Lokasi

  • Beaconsfield

    Beaconsfield Studios, 141 Station Rd, , Beaconsfield

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan