Keystone logo
National University of Ireland Galway College of Science and Engineering

National University of Ireland Galway College of Science and Engineering

National University of Ireland Galway College of Science and Engineering

pengenalan

Dengan lebih daripada 17,000 pelajar dan lebih daripada 2,200 kakitangan, NUI Galway mempunyai reputasi cemerlang untuk pengajaran dan kecemerlangan penyelidikan dalam bidang seni, sains sosial, dan kajian keltik; perniagaan, dasar dan undang-undang awam; kejuruteraan dan informatika; perubatan, kejururawatan dan sains kesihatan; dan sains.

Kursus Kelas Teratas

NUI Galway menawarkan pelbagai ijazah dan ijazah lepasan ijazah dan diploma piawaian antarabangsa, yang menyediakan peluang kepada pelajar untuk pembangunan peribadi dan akademik, serta memberi mereka pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mengejar kerjaya yang berjaya.

Peluang Kerjaya Terbaik

Pendekatan Universiti terhadap pembangunan program inovatif bermakna kursus dikembangkan untuk mencerminkan keperluan pasaran kerja dan ekonomi yang sentiasa berubah.

NUI Galway mempunyai reputasi cemerlang untuk pengajaran dan kecemerlangan penyelidikan.

Reputasi ini tercermin dalam prestasi kami dalam pelbagai Jadual Liga Universiti.

Kami adalah salah satu daripada hanya dua universiti di Ireland yang telah dianugerahkan lima bintang dalam ranking bintang QS berprestij. Times Higher Education menempatkan kami universiti terbaik ke-3 di Ireland. Sementara itu, lima disiplin kami telah disenaraikan dalam Peringkat Universiti QS World oleh Subjek. Mereka adalah:

 • Sejarah
 • Sistem Komputer dan Sistem Maklumat Komputer
 • Bahasa dan Sastera Bahasa Inggeris
 • Farmasi dan Farmakologi
 • Undang-undang

Pengajaran Inspirasional

Pengajaran berkualiti tinggi adalah keutamaan nombor satu kami di NUI Galway. Pensyarah kami bekerja di barisan hadapan bidang subjek mereka, membawa idea dan penemuan terkini ke dalam teater kuliah. Pelajar kami dicabar untuk mencapai potensi penuh mereka dengan mengambil bahagian aktif dalam pembelajaran mereka.

Komitmen kami terhadap kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan menarik pelajar berkaliber tinggi dari seluruh dunia. Lebih daripada 2,000 pelajar antarabangsa dari lebih 90 negara, memilih untuk belajar di sini.

Universiti yang dipimpin oleh penyelidikan

NUI Galway adalah Universiti yang diketuai oleh penyelidikan yang mempunyai kepakaran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam bidang keutamaan terpilih.

Penyelidikan di NUI Galway adalah pemikiran ke hadapan dan skala global. Hari ini kami memimpin bidang dalam pelbagai bidang termasuk penyelidikan sel stem dan terapi gen, undang-undang hak asasi manusia, perubahan alam sekitar, dan membangunkan teknologi internet generasi akan datang.

Pencapaian utama kami meliputi:

 • Rumah untuk dua Sains Yayasan Pusat yang dibiayai oleh Ireland untuk Sains, Kejuruteraan dan Teknologi (CSETs), Institut Penyelidikan Perusahaan Digital kami (DERI) dan Institut Perubatan Regeneratif kami (REMEDI)
 • Dianugerahi Pengerusi UNESCO pertama Republik Ireland dalam Penglibatan Remaja Kanak-Kanak dan Sivik
 • Pakar-pakar terkemuka di dunia dalam Undang-Undang Hak Asasi Manusia
 • Pusat Penyelidikan Marin dan Alam Sekitar yang terkemuka di Ireland
 • Pusat utama Ireland untuk penyelidikan sel stem dan terapi gen dan ubat regeneratif

Industri

Banyak kajian kami adalah translasi; kami telah membangunkan kerjasama penyelidikan dan pembangunan yang sangat baik dengan rakan industri negara dan antarabangsa. NUI Galway adalah Universiti terkemuka Ireland untuk pemindahan pengetahuan dengan lebih banyak syarikat, lesen dan paten yang dibuat dalam tiga tahun yang lalu, daripada mana-mana universiti lain di Ireland.

Lokasi

 • National University of Ireland, Galway University Road, , Galway

Soalan