Keystone logo

Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam

A logo

pengenalan

LATIHAN PENYELIDIKAN DALAM MEDIS DAN ILMU KESIHATAN

Apakah cita-cita anda dalam era baru penemuan ini?

Kami percaya bahawa untuk menyelesaikan masalah kesihatan yang penting, kecemerlangan dalam pendidikan dan kaedah penyelidikan adalah penting. Kami berhasrat untuk memberi inspirasi dan membimbing pelajar berbakat dalam usaha mereka untuk menjadi peneraju profesional kesihatan, profesor, atau saintis perintis - mereka yang bercita-cita untuk membuat perbezaan dengan penyelidikan mereka apa jua bidang mereka - perubatan klinikal, penyelidikan dadah, kesihatan awam atau pembangunan dasar kesihatan .

MSC PROGRAM

Di tengah-tengah falsafah ini adalah tiga program Sarjana Sains (MSc) kami. Dua daripada ini bertujuan untuk pemegang ijazah Sarjana Muda: Penyelidikan Master dalam Sains Kesihatan (program sepenuh masa dua tahun yang menawarkan pakar dalam Epidemiologi, Epidemiologi Klinikal, Epidemiologi Genetik, Kesihatan Awam dan Ekonomi Kesihatan) dan Penyelidik Master dalam Kajian klinikal. Program ketiga ini bertujuan untuk siswazah Sarjana dan profesional kesihatan di peringkat pasca siswazah. Ini adalah MSc dalam Sains Kesihatan, yang ditawarkan sebagai program sepenuh masa satu tahun atau program utarapan sambilan selama dua tahun yang dibuat khusus. Program ini juga menawarkan beberapa pengkhususan.

PROGRAM ERASMUS SUMMER

Setiap tiga program ini menggabungkan latihan penyelidikan teoritis dan praktikal dalam bidang perubatan dan sains kesihatan. Program-program ini bermula setiap bulan Ogos dengan Program Summer Erasmus. Bidang bioperubatan terkini tiga-minggu, 30-kursus topik biomedikal direka untuk memenuhi sepenuhnya keperluan pelajar antarabangsa dan profesional dengan minat khusus - seperti perubatan klinikal, amalan umum, kesihatan awam, epidemiologi, genetik atau biostatistik.

Kerana Program Summer memberi tumpuan kepada prinsip-prinsip utama dan kaedah penyelidikan perubatan kuantitatif, ia terbuka bukan sahaja kepada peserta dalam program MSc tetapi untuk semua pelajar dan profesional kesihatan. Jika anda tidak mendaftar dalam program ijazah tetapi ingin mendapatkan maklumat penting dalam pelbagai bidang perubatan dan jagaan kesihatan yang diterapkan, anda boleh menyusun pelan latihan peribadi anda sendiri - satu lagi aspek penting dalam falsafah NIHES . Sebagai pelajar bebas, anda juga dialu-alukan untuk mendaftar di mana-mana bahagian kurikulum musim luruh kami.

PROGRAM POSTGRADUATE

Adakah anda ingin menambah dimensi antarabangsa untuk kerjaya anda sebagai penyelidik? Untuk menggabungkan penyelidikan dan kerja klinikal? Atau adakah anda ingin memaksimumkan peluang anda untuk melayakkan diri untuk projek penyelidikan PhD melalui program Pascasarjana? Latihan penyelidikan kami direka untuk membantu anda melakukan semuanya.

Pertimbangkan program Pasca Siswazah kami untuk satu tahun latihan penyelidikan tambahan selepas Master anda, jika anda ingin memperoleh lebih banyak pengalaman penyelidikan atau meningkatkan peluang anda layak untuk projek penyelidikan PhD.

Di NIHES , kami terus memperluaskan rangkaian universiti rakan kongsi kami di seluruh dunia. Jadi apa sahaja cita-cita anda - samada anda berhasrat untuk bekerja sebagai ahli sains dalam bidang akademik, sektor awam atau industri - kami akan memberikan anda pengetahuan dan kepakaran yang anda perlukan.

Lokasi

  • NIHES Educational Support Center Room Fe209 PO Box 2040 3000 CA , , Rotterdam

  • Amsterdam

Soalan