Keystone logo
Northpoint Centre of Learning

Northpoint Centre of Learning

Northpoint Centre of Learning

pengenalan

Northpoint Falsafah

Kejayaan perniagaan dicipta oleh perisikan pengurusan. kemahiran pengurusan datang dari pengetahuan diambil tindakan. pengetahuan diambil tindakan boleh diwujudkan hanya dengan mendorong satu dimensi praktikal masa sebenar kepada teori yang sedia ada, yang sebenarnya dokumentasi pengalaman yang lalu. Dan pembelajaran sebenar bermula di mana teori berakhir. Ini membawa kepada kerjaya yang berjaya dan organisasi makmur.

Model Latihan unik

Pencapaian lebih 500 + graduan Northpoint adalah bukti untuk model latihan yang unik bahawa pusat itu diwujudkan dan berikut. Semua kursus pada dasarnya dijalankan dengan kerjasama organisasi yang terbaik dalam bidang mereka. Ini memastikan kesahihan kurikulum yang dikaji semula setiap tahun dan dikemaskini dalam penyimpanan dengan industri keperluan. Tutup penglibatan industri yang menerima manfaat daripada eksekutif terlatih membawa masuk eksekutif kanan amalan untuk melatih dan menjadi mentor kepada pelajar melalui kursus.

sorotan utama Model Latihan unik adalah -

 • Kurikulum direka berunding dengan industri untuk membuat semua pembelajaran yang relevan dan dikemaskini
 • Semua latihan adalah di tangan mengamalkan pengurus untuk membawa hidup sebenar pembelajaran ke dalam bilik darjah (100 + pengurus amalan mengajar di Northpoint)
 • Setiap pelajar kerja-kerja di lapangan dan dalam latihan syarikat kepada projek-projek sebenar
 • program untuk menyokong pembangunan mentor
 • • Semua pembangunan pusingan melalui program ini dengan memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan pembangunan peribadi seperti kemahiran persembahan, pengurusan masa, kerja pasukan, dandanan dan etika, dan lain-lain

Kecemerlangan akademik

Kedudukan Antara Bahagian Enam 'SEKOLAH INDIAN FOR BEST MARKETING COMMUNICATIONS & PENGURUSAN ADVERTISING SCHOOL' di Anugerah Edutainment 2015 Anugerah DNA Inovatif B-sekolah bagi Inovasi dalam Bangunan Akademik & Muka Industri 2015) Kedudukan Antara The Top 3 Pengiklanan Sekolah di India di Anugerah Edutainment 2014

industri Lihat

Northpoint Pusat Pengajian difikirkan global, menyediakan persekitaran yang pelbagai, pelbagai budaya pembelajaran yang memberikan kita kelebihan dan kelebihan daya saing yang unik. Walaupun kursus MBA memberikan pengetahuan asas Penyelidikan Pasaran atau Pemasaran Komunikasi, program Northpoint itu membawa masuk menggigil latihan khusus yang diperlukan untuk rakan kongsi Industri Northpoint dengan beberapa syarikat-syarikat pengiklanan dan pemasaran terbesar dan paling berjaya di negara ini. program bersama penyelidikan pasaran kami direka dengan Nielsen membawa dalam semua yang diperlukan prasyarat yang membantu pelajar-pelajar kita daripada menjadi tangan dengan pekerjaan mereka bermula hari pertama.

Northpoint Pusat Pengajian telah ditubuhkan oleh Lintas Kebajikan Amanah Pekerja, bekas pemegang saham India Lintas India Private Limited. Lintas India adalah kumpulan komunikasi utama 16 perniagaan. Ia adalah ahli Lowe Worldwide, yang merupakan sebahagian daripada Interpublic Group of Companies, Amerika Syarikat. Interpublic adalah sebuah organisasi terkemuka di seluruh dunia agensi pengiklanan dan syarikat perkhidmatan pemasaran. Ia mempunyai 43,000 pekerja di seluruh dunia di 130 negara.

Lokasi

 • Mumbai

  Unit No. 13, Third Floor Prabhadevi Industrial Estate 408, Veer Savarkar Marg , 400 025, Mumbai

 • India Online

  Rustic Highlands Old Khandala Road Khandala - , 410 401, India Online

  Soalan