Keystone logo
© Eva Dang
Notre Dame Sixth Form College

Notre Dame Sixth Form College

Notre Dame Sixth Form College

pengenalan

64620_64568__12A1181.jpg

Kolej Formula Keenam Notre Dame

Notre Dame adalah kolej negeri yang sangat popular dan terlambat yang terletak di bandar Leeds. Kolej ini adalah rumah kepada lebih daripada 1,600 pelajar UK tempatan, dan dengan reputasi yang sangat baik, ia menawarkan suasana yang menyokong dan menarik untuk belajar.

Pelajar Antarabangsa yang membayar Bayaran membuat kurang daripada 3% daripada penduduk kolej dan disepadukan sepenuhnya ke dalam komuniti kolej kita.

Notre Dame telah ditubuhkan pada tahun 1898 dan telah bertahun-tahun berkembang dari sebuah gereja kecil dengan beberapa bilik mengajar, ke sebuah kolej yang jauh lebih besar di mana bangunan-bangunan tradisional duduk dengan gembira di samping yang baru untuk mewujudkan laman gaya kampus yang kita lihat hari ini.

Kampus Notre Dame terletak di pusat akademik bandar. Terus bertentangan dengan Universiti Leeds dan bersebelahan dengan pusat bandar, ia juga diservis dengan pengangkutan awam, kedai dan penginapan dan menikmati persekitaran pelajar yang bersemangat.

Bilik kelas kami, bengkel teknologi, dan makmal adalah tujuan yang dibina dan dilengkapi dengan baik, dan kemudahan kami yang lain termasuk dewan sukan, pusat IT drop-in dan suite perpustakaan yang besar.

Kehidupan di bandar Leeds

Leeds terletak di utara England di daerah Yorkshire.

Hanya 2 jam dari London dengan kereta api dan 1 jam dari Manchester dengan kereta, Leeds dikaitkan dengan dunia melalui lapangan terbang antarabangsanya sendiri, Leeds Bradford (LBA).

Ia adalah bandar raya 1 juta orang dan merupakan kawasan kewangan terbesar di luar London.

Leeds diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai pusat pengajian yang terkemuka, dengan jumlah pelajar melebihi 200,000.

Cuaca di Leeds adalah sederhana dan dikenali kerana agak kering, terutamanya jika dibandingkan dengan bandar-bandar Inggeris yang lain. Suhu jarang jatuh di bawah sifar pada musim sejuk, dan pada akhir musim bunga dan musim panas, bandar ini mempunyai banyak denda dan hari-hari yang sangat cerah dengan suhu purata mencapai 20C.

Untuk maklumat lanjut mengenai kehidupan di Leeds:
http://www.visitleeds.co.uk/

Kenapa pilih Notre Dame?

64621_64572_NotreDameCuvillyBuilding.JPG
 • Keputusan cemerlang

Kadar lulus A-level untuk Pelajar Antarabangsa tahun ini adalah 100%. Kami sentiasa dalam 10% daripada Kolej Formula Keenam di negara ini.

 • Kualiti pengajaran

Ofsted - jabatan kerajaan yang bertanggungjawab untuk memeriksa dan mengawal selia sekolah-sekolah di UK - menggambarkan kolej kita sebagai 'Cemerlang'.

 • Pelbagai mata pelajaran peringkat A

Kami menawarkan pelbagai mata pelajaran A-level yang disokong dan disediakan dengan baik. Terdapat lebih daripada 30 mata pelajaran yang tersedia untuk pelajar belajar.

 • Perkembangan 100% ke universiti

Semua Pelajar Antarabangsa kami telah pergi ke universiti selepas berjaya menamatkan kursus A Level.

 • OCRE Oxford, Cambridge, pengalaman Russell Group

Perkhidmatan bimbingan dan mentor untuk pelajar-pelajar yang berminat dengan universiti yang paling berprestij.

 • Penyediaan peperiksaan IELTS dan sokongan Bahasa Inggeris

Bahagian utama kejayaan akademik anda.

 • Program ekstrakurikuler dinamik

Pelbagai aktiviti yang teratur dan komprehensif - kedua-dua sukan dan akademik.

 • Penaja yang sangat dipercayai

Seperti yang anda jangkakan, Notre Dame didaftarkan sebagai Penaja yang Terpercaya dengan Agensi Sempadan UK Pejabat Rumah, yang memegang kedudukan tertinggi untuk penajaan Pelajar Antarabangsa di bawah sistem Penajaan Tier 4. Lesen kolej No: 54JPRGKT3.

Kecemerlangan akademik

64622_64570_building.JPG

Kadar lulus 100% dalam peperiksaan A-level

Kelayakan UK diiktiraf dan dihormati di seluruh dunia dan dengan belajar di UK, anda akan membina asas yang kukuh untuk masa depan anda.

Kadar lulus 100% kami dengan 86% pada gred AC, adalah sesuatu yang kami bangga dan bukti:

 • Pendekatan berstruktur untuk pembelajaran dan tahap hubungan peribadi yang tinggi di Notre Dame
 • Taraf pengajaran yang tinggi dan dedikasi kakitangan pakar kami
 • Pelajar rajin kami!

Kadar kejayaan 100% untuk pemohon universiti antarabangsa

Kami juga mempunyai kadar kemasukan hebat ke universiti. 100% pelajar antarabangsa yang memohon melanjutkan pelajaran ke universiti sama ada di sini atau di luar negara. Jika mereka ingin belajar di UK, mereka memohon melalui UCAS (sistem aplikasi universiti dan kolej) dan diberi galakan dan bimbingan setiap langkah, bukan hanya melalui sistem tutorial kolej tetapi juga melalui bimbingan dari pakar dalam drop- di pejabat Kerjaya. Panduan luas ditawarkan oleh kakitangan dan penceramah luar untuk membawa anda melalui proses rumit permohonan universiti.

"Mereka mempunyai kemudahan yang baik untuk membantu anda mencari universiti yang tepat, membantu anda dalam kehidupan. Mereka tidak hanya melupakan awak. "
Liam, Pelajar keenam yang lebih rendah

A Level adalah kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, dan beberapa pelajar membuat keputusan untuk memohon ke universiti di negara lain seperti Universiti Hong Kong melalui sistem Non-Jupas.

Kami dengan senang hati membantu pelajar yang memohon di luar UK dengan menyediakan rujukan dan penyataan keputusan.

64623_64569_amandalanjesan.jpg

Lokasi

 • Leeds

  St Mark's Avenue, Leeds LS2 9BL, , Leeds

Program

Soalan