Keystone logo
Nungalinya College

Nungalinya College

Nungalinya College

pengenalan

Nungalinya adalah Kolej Latihan Gereja Gabungan utama untuk Orang Asli Australia. Kolej ini secara formal disokong oleh gereja-gereja Anglikan, Penyatuan dan Katolik di Wilayah Utara dan terletak di Casuarina, pinggiran utara Darwin.

Sejak tahun 1974, Nungalinya College telah melengkapkan lelaki dan wanita untuk peranan kepemimpinan di gereja dan masyarakat. Program latihan kami meneroka iman Kristian secara kontekstual melalui kursus dalam Pengajian Asasi, Tinjauan Alkitab, Media, Muzik dan Pemuridan, Pelayanan dan Teologi Kristiani, dan Terjemahan Alkitab.

Setiap tahun, lelaki dan wanita dari lebih dari 100 komuniti berbeza di seluruh Australia datang untuk belajar di Nungalinya College. Pelajar kami berasal dari komuniti terpencil dan bandar dan latar belakang budaya dan bahasa mereka yang berbeza dihormati dan termasuk dalam kehidupan kampus. Ramai pelajar memegang jawatan penting dalam komuniti mereka sendiri. Nungalinya College menghormati para Penatua ini dan kebijaksanaan tradisional yang mereka miliki. Kami menyedari bahawa Penatua adalah pemimpin yang sesuai untuk menyampaikan apa yang mereka pelajari kepada anak muda mereka.

Lokasi

  • Casuarina

    Dripstone Road,72, 0811, Casuarina

    Soalan