Keystone logo
Olympus Aviation Academy

Olympus Aviation Academy

Olympus Aviation Academy

pengenalan

Mengapa Olympus Aviation

Memilih Sekolah Penerbangan yang betul

Pilihan sekolah latihan yang tepat adalah langkah pertama dalam perjalanan anda untuk menjadi Juruterbang Swasta atau Profesional yang kompeten dan keputusan terpenting yang akan anda buat.

Tidak ada pendekatan santai untuk belajar terbang. Kerjaya terbang yang berjaya hanya mungkin dilakukan dengan mendapatkan latihan terbaik semasa waktu latihan penerbangan. Objektif utama OA adalah untuk menyediakan asas terbaik untuk juruterbang pelajar, sejak hari pertama. Kami tidak membuat jalan pintas tanpa meninggalkan peluang.

"Terbang adalah seni dan seni terbang diajarkan dan dipelajari oleh staf yang tepat."

Pengalaman Instruksional yang Hebat

Sorotan Cpt Stavros Anastasiadis, Ketua Pengajar Penerbangan Olympus Aviation

Dengan pengalaman lebih dari 34 tahun sebagai juruterbang Tentera Udara, juruterbang awam, Instruktur Penerbangan, Instruktur Pengajar Penerbangan, Pemeriksa penerbangan, dengan total waktu penerbangan 13300 jam, yang terdiri dari 3800 jam angkatan udara, 9250 jam awam dan 250 jam pesawat laut, dianggap sebagai salah satu Tenaga Pengajar Penerbangan terbaik di Greece.

Keupayaan pengajaran dan instruksional yang mantap dalam lingkungan udara dan komersial yang sangat menuntut, melalui pelaksanaan reka bentuk, pengurusan, dan semakan silibus untuk juruterbang peringkat kemasukan, sambil memberikan kursus latihan berkesan, PPL, dari 0 hingga ATPL (Lesen Juruterbang Pengangkutan Udara), PKS, pengawasan dan penilaian dalam empat Organisasi Latihan Penerbangan (FTO / ATO) menurut peraturan JAA / EASA. Berjaya melatih lebih daripada 280 juruterbang swasta dan profesional.

Pengarang buku Seni dan teknik terbang .

Keselamatan Penerbangan
Matlamat utama OA adalah untuk memberikan Latihan Profesional menurut Peraturan Bahagian keselamatan FCL / EASA mengenai keselamatan penerbangan dan standard penyelenggaraan. OA hanya menggunakan kapal terbang yang disahkan sepenuhnya oleh EASA dan HCAA dari Greece. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai operasi lapangan terbang, klik di sini.


Pengalaman Latihan
Olympus Aviation adalah Organisasi Latihan JAA / EASA yang Diluluskan EL-ATO 134 Horizon Aviation Academy, di Thessaloniki / Greece, di bawah kebenaran Hellenic Civil Aviation Authority (HCAA). Olympus Aviation ditubuhkan oleh juruterbang Profesional dari industri Tentera Udara dan Penerbangan Awam dengan ribuan jam terbang dan pengalaman hebat dalam proses latihan. Pengajar Darat telah membuktikan kemahiran khusus dan pengalaman lama dalam penerbangan.

Cuaca Cemerlang
Keadaan cuaca yang sangat baik di Thessaloniki membolehkan kami memberikan latihan tanpa gangguan sepanjang tahun, tanpa membuang masa dan wang yang berharga.
Pada musim panas, suhu tinggi di sini biasanya antara 27 hingga 33 darjah Celsius, walaupun kadang-kadang mereka naik lebih tinggi.
Pada bulan-bulan musim gugur dan musim sejuk, malam lebih sejuk dengan ketara, dan suhu tinggi pada waktu siang adalah antara 21 hingga 25 darjah Celsius.

Lebih daripada 50 lapangan terbang (International Build Up)
Untuk latihan lanjutan juruterbang pelajar dan Pembangun Jam berpeluang mengunjungi dan dilatih di lebih dari 50 lapangan terbang dan lapangan terbang di sekitar daratan dan pulau-pulau Yunani (mis. Mykonos, Santorini, Corfu, Crete, Rhodes, Kos, Zakynthos, Skiathos, Mytilini) dan di banyak lapangan terbang Eropah yang lain, sama ada untuk pendekatan VFR atau IFR.

Dalam 12 bulan sahaja
Di Olympus Aviation, purata masa yang diperlukan untuk menyelesaikan kursus Zero to ATPL adalah 12 - 14 bulan, termasuk semua Latihan dan Peperiksaan.

Keramahan
Di OA, anda akan dipandu secara peribadi melalui setiap peringkat program latihan anda, dalam persekitaran yang ramah dari penerbangan pengenalan pertama hingga ke hari anda menerima sijil anda dengan lesen relatif.

Lokasi

  • Kalamaria Municipality

    14 km Thessalonikis – Michaniona GR-570 01 Thessaloniki Greece

Soalan