Keystone logo
Olds College of Agriculture & Technology

Olds College of Agriculture & Technology

Olds College of Agriculture & Technology

pengenalan

Sejak permulaannya sebagai sekolah pertanian dan ekonomi rumah tangga, Olds College telah mengembangkan penawaran programnya dan telah berkembang untuk menawarkan lebih banyak program berfokuskan kerjaya selama ini. Kelas memasak dan menjahit telah berkembang menjadi program Fesyen kami yang terkenal, kelas jentera telah berkembang menjadi program Pertanian dan Mekanik Tugas Berat serta kemahiran bertani seperti yang berkembang menjadi program Pengurusan Pertanian dan Hortikultur kami.

Anda mempunyai apa yang diperlukan dan Olds College boleh membantu anda sampai ke sana.

Anda mempunyai potensi, sebagai pelajar dan sebagai graduan yang berjaya, untuk berkembang dalam kerjaya yang akan mencabar dan mengujakan anda. Melalui pengaturcaraan, penyelidikan gunaan dan perkongsian industri kami, anda akan berkembang maju dalam persekitaran pembelajaran kami yang inovatif dan maju dari segi teknologi yang berpusat di sekitar kerjasama antara pelajar dan industri pertanian dan teknologi.

Kenyataan Misi

Komuniti pertanian Alberta mempunyai bakat, pengetahuan, dan kepimpinan pemikiran untuk memimpin di peringkat global. Keputusan ini akan dihasilkan dengan cara yang menunjukkan pengawasan dan kemampanan.

Fakta Pantas

 • 3800 Jumlah Pelajar
 • 53/47 Nisbah Lelaki / Perempuan
 • 82% pelajar adalah dari Alberta
 • Ladang Pintar Ladang 2000 Ekar
 • Peningkatan Setara Muatan Penuh 15% pada 2018/2019 daripada 2017/2018
 • 180 Pelajar Dwi Kredit 2018/2019
 • Purata Saiz Kelas ialah 25
 • 75% Pelajar berumur di bawah 25 tahun
 • 96% Pelajar akan mengesyorkan Olds College kepada rakan

Mengapa Kolej Olds?

Melalui penyelidikan gunaan dan pembelajaran bersepadu kami, kami berbangga menjadi Kolej Pertanian Pintar Kanada, pengkhususan dalam pertanian, hortikultur, tanah dan penjagaan alam sekitar. Kami bekerjasama rapat dengan industri untuk memajukan dan menyesuaikan pengaturcaraan kami untuk memastikan graduan kami mempunyai kemahiran untuk berjaya.

 • Kampus yang indah
 • Pembelajaran Bersepadu
 • Penyelidikan Gunaan
 • Perumahan On-Campus

Pathways Pelajar

Menghadiri Olds College memberi anda pelbagai peluang dan Pathways yang boleh anda ambil sepanjang perjalanan pendidikan anda.

Sama ada anda bermula dalam salah satu program Sijil 1 tahun kami atau program Diploma 2 tahun kami atau bermula dalam program Pra-Pekerjaan atau Perantisan, terdapat pelbagai cara anda boleh meningkatkan pendidikan anda sebaik sahaja anda melengkapkan kelayakan anda. Sebagai lulusan Diploma, anda boleh mengambil salah satu program Sijil Lepas Diploma kami atau pergi ke program Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan. Banyak program kami juga mempunyai peluang pemindahan ke institusi pasca menengah yang lain.

Penyelidikan & Inovasi

Pusat Inovasi Kolej Olds (OCCI)

Sejak 1999, Olds College telah memainkan peranan kepimpinan dalam aktiviti penyelidikan gunaan yang bertujuan untuk memajukan pembangunan ekonomi luar bandar berasaskan inovasi di Alberta. Mandat Olds College Centre for Innovation adalah untuk meningkatkan inovasi dalam sektor pertanian, hortikultur, tanah dan pengurusan alam sekitar melalui penyelidikan gunaan yang berfokuskan pasaran dan membangunkan proses pemboleh dan produk baharu.

 • Kedudukan 50 Terbaik di Kolej Penyelidikan Teratas Kanada
 • $28 Juta Pembiayaan Penyelidikan Gunaan

Bercakap dengan 175+ pelanggan, rakan kongsi & organisasi yang menghasilkan 95+ projek.

Ciri-ciri Kampus

Kampus utama kami terletak di Olds, Alberta, sebuah bandar kecil yang indah yang dikelilingi oleh padang rumput terbuka luas dengan pemandangan indah Pergunungan Rocky ke barat. Calgary terletak kurang dari satu jam ke selatan dan Red Deer hanya 40 minit ke utara. Pemanduan singkat 45 minit ke barat Olds akan menempatkan anda di tengah-tengah kaki bukit dan Pergunungan Rocky.

Ladang Pintar

Ladang Pintar Olds College menggabungkan teknologi terkini yang bertujuan untuk meningkatkan produktiviti, sambil menggunakan sumber secara cekap dan mampan, Ladang Pintar telah berkembang dan berkembang dengan pantas ke dalam persekitaran pembelajaran termaju, penyelidikan gunaan dan demonstrasi untuk pelajar, pelajar sepanjang hayat dan rakan kongsi industri .

Olds College Botanic Gardens & Constructed Wetlands

Bukan sekadar berjalan kaki menyusuri laluan taman, taman-taman itu direka bentuk untuk memenuhi keperluan pengajaran kursus dan program di kampus dan digunakan sebagai lokasi dan subjek untuk projek penyelidikan dan peluang pembelajaran komuniti. Taman Botani adalah 25 ekar taman yang cantik, pelbagai dan terpelihara dengan baik dan tanah lembap yang dibina.

Pusat Pertanian dan Teknologi Werklund

Pusat Pertanian dan Teknologi Werklund menampilkan 3,000 sm ruang pembelajaran tertumpu teknologi, termasuk teater kuliah, tiga makmal teknologi agtek praktikal yang besar, kawasan kerjasama dan kumpulan untuk pelajar, serta ruang bersama pelajar yang terletak di tengah-tengah bangunan.

Pusat Pendidikan Kesihatan Haiwan

Pusat Pendidikan Kesihatan Haiwan baharu sedang diperluaskan dari Bangunan Lachlin McKinnon, yang menempatkan program Sains Haiwan dan Kesihatan Haiwan. Bangunan baharu ini juga akan menjadi tuan rumah Pusat Latihan Daging Kebangsaan.

Tempat Duncan Marshall

Duncan Marshall Place dinamakan sempena nama menteri pertanian pada tahun 1930-an dan merupakan salah satu bangunan kami yang paling bersejarah. Duncan Marshall menubuhkan ladang demonstrasi dan membeli hartanah di seluruh wilayah, salah satunya ialah Olds College.

Pusat Sumber Pembelajaran

Bangunan Pusat Sumber Pembelajaran menempatkan beberapa sumber pelajar termasuk Pejabat Pendaftar, Perkhidmatan Sokongan Pelajar, Learning Commons, Hive, Kedai Kampus, Perkhidmatan Cetak dan banyak lagi.

Pusat Sains Tanah

Pusat Sains Tanah disambungkan ke Rumah Hijau dan Pavilion Landskap dan menampilkan bilik darjah yang biasanya digunakan oleh kelas Hortikultur dan Tanah dan Alam Sekitar, serta pejabat untuk fakulti dalam program tersebut.

Bangunan Logam

Bangunan Metals menempatkan latihan perantisan kimpalan, kajian program sepenuh masa, dan pengaturcaraan jangkauan pendidikan berterusan, dan digunakan sebagai pusat ujian dan pensijilan Biro Kimpalan Kanada (CWB) yang berkhidmat untuk majikan dan pekerja dalam industri.

Bangunan Mekanik Pertanian WJ Elliott

Pada tahun 1913, kursus mekanik jentera ladang telah diajar di Olds College. Lima puluh lima tahun kemudian Program Mekanik Pertanian dilancarkan secara rasmi di hangar kapal terbang lama, yang telah dipasang semula sebagai makmal dan bilik darjah. Tidak lama selepas itu, ini dinamakan bangunan WJ Elliott, sempena Pengetua pertama Kolej.

Kandang Equine / Arena Menunggang

Olds College adalah rumah kepada dua arena menunggang profesional yang digunakan oleh kelas Equine kami dan Pasukan Rodeo Olds College. Bangsal pengeluaran adalah tempat semua kursus pembiakan seperti pembiakan tangan dan permanian beradas.

Pavilion Landskap

Pada tahun 1997, Kolej Olds membuka Pavilion Pembinaan Landskap dengan sokongan daripada Bank of Montreal, Persatuan Perdagangan Nursery Alberta Landskap, dan ahli industri hortikultur. Pavilion telah dibina sebagai tindak balas kepada permintaan industri untuk Olds College untuk menyediakan pelajar peluang yang lebih besar untuk membangunkan kemahiran hortikultur secara langsung.

Kampus Pembelajaran Komuniti

Kampus Pembelajaran Komuniti (CLC) ialah usaha sama antara Olds College dan Bahagian Sekolah Chinook's Edge. Terletak di Kampus Olds College, Kampus Pembelajaran Komuniti terdiri daripada tiga kemudahan berkongsi pelbagai guna, Pusat e-Pembelajaran Bell, Pusat Ralph Klein dan Teater Seni Halus.

  Kemasukan

  Bersedia untuk Memohon?

  Sebaik sahaja anda telah memutuskan Olds College adalah untuk anda, adalah penting untuk memahami langkah-langkah proses permohonan. Kami amat mengesyorkan memohon sekurang-kurangnya 4-6 bulan lebih awal daripada tarikh mula program - ini membolehkan permohonan (3-6 minggu) dan pemprosesan Permit Belajar. Adalah penting untuk memberi perhatian teliti kepada laman web Imigresen, Pelarian, dan Kewarganegaraan Kanada untuk masa Pemprosesan Permit Belajar.

  1. Hantar permohonan melalui Apply Alberta dalam talian dan bayar yuran permohonan yang tidak boleh dikembalikan sebanyak $160 (CAD)
  2. Serahkan semua dokumentasi sokongan kepada kami untuk penilaian kemasukan awal - sila sertakan Nombor Pelajar Alberta (ASN) anda yang dibuat pada masa permohonan. Transkrip asal akan diperlukan sebelum keputusan kemasukan muktamad dan dokumentasi akan dikeluarkan.
   • Harap maklum bahawa tidak menyerahkan semua dokumentasi sokongan tepat pada masanya akan melambatkan masa pemprosesan Olds College dengan ketara
   • Sila rujuk kepada Keperluan Dokumen Antarabangsa untuk maklumat tentang cara menyerahkan dokumen asal anda.
  3. Pemohon antarabangsa mesti memenuhi syarat kemasukan khusus untuk program yang mereka kehendaki.
  4. Berikan 3-6 minggu untuk pemprosesan permohonan bagi permohonan yang lengkap. Pegawai Kemasukan anda akan menghubungi anda melalui e-mel. Permohonan yang tidak lengkap akan mengambil masa yang lebih lama untuk diproses.
  5. Setelah menerima dokumentasi kemasukan, mohon dan dapatkan visa sementara dan permit belajar anda. Hubungi kedutaan atau konsulat Kanada di negara asal anda untuk mendapatkan butiran.
  6. Tempah tempat duduk anda dalam program dengan membayar deposit tuisyen $1,500 (CAD) melalui Flywire pada tarikh akhir yang dinyatakan dalam Surat Kemasukan anda.
  7. Hantarkan bukti permohonan untuk Visa Sementara/ Kebenaran Perjalanan Elektronik & Permit Belajar kepada Pegawai Kemasukan anda pada tarikh akhir yang dinyatakan dalam Surat Kemasukan anda.

  Dokumentasi sokongan

  • Hantar Transkrip Sekolah Menengah dan Lepas Menengah
  • Hantar Kemahiran Bahasa Inggeris
  • Jika dokumen anda tidak dalam bahasa Inggeris, anda mesti menyediakan terjemahan literal Inggeris yang diperakui (perkataan demi perkataan) bersama dokumen semasa penyerahan. (Olds College mengesyorkan pelajar menggunakan Terjemahan Transkrip Scholaro)
  • Sila rujuk kepada Keperluan Dokumen Antarabangsa kami untuk mengetahui dokumentasi yang hendak diserahkan. Jika negara anda tidak disenaraikan, hubungi kami untuk menentukan dokumen tertentu yang perlu diserahkan.

  Sila ambil perhatian: Dokumen rasmi yang disahkan yang dikeluarkan oleh sekolah menengah, kolej atau universiti yang dihantar dalam sampul surat tertutup yang mengandungi meterai, cop atau tandatangan institusi diperlukan.

  Penilaian Dokumentasi Antarabangsa

  Sebelum anda boleh menerima tawaran kemasukan, transkrip/diploma/sijil peperiksaan asal anda mesti diserahkan kepada Olds College untuk penilaian. Semua pemohon ke Olds College dinilai berdasarkan tamat pendidikan di peringkat menengah atas/sekolah menengah. Pemohon yang telah menamatkan pendidikan di negara lain mestilah lulus dengan dokumen dan kelayakan sekolah tinggi yang sesuai.

  *Penilaian transkrip akan dilengkapkan oleh Pejabat Kemasukan Kolej Olds*

  • Sebaik sahaja anda telah memohon, penilaian kemasukan awal akan dilengkapkan dan untuk tujuan penilaian ini, dokumen antarabangsa boleh diimbas dan dihantar melalui e-mel ke [email protected]. Dokumen hendaklah digabungkan menjadi satu dokumen PDF tunggal. Jika salinan yang diimbas sukar dibaca kerana kualiti salinan yang lemah, ia tidak akan diterima.
  • Sebaik sahaja penilaian kemasukan awal telah selesai, Pegawai Kemasukan akan meminta transkrip rasmi dihantar ke Kolej Olds oleh institusi atau organisasi yang mengeluarkan, dalam sampul surat yang tertutup.
  • Jika dokumen anda tidak dalam bahasa Inggeris, anda mesti menyediakan terjemahan literal Inggeris yang diperakui (perkataan demi perkataan) bersama dokumen semasa penyerahan.
  • Pemohon mungkin dikehendaki menyerahkan dokumentasi pengesahan untuk menyokong permohonan mereka (cth Kad calar/e-pin WAEC, Kad Masuk, dsb.)
  • Setelah dokumen rasmi diterima dan menganggap masih ada ruang dalam program yang dikehendaki, Tawaran Kemasukan akan dibuat.
  • Kelewatan dalam menerima dokumen rasmi boleh menyebabkan pemohon diletakkan dalam senarai menunggu jika program mencapai kapasiti sebelum dokumentasi rasmi diterima. Adalah penting bahawa pemohon antarabangsa menghantar dokumen rasmi ke Olds College apabila permohonan dikemukakan.

  Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu

  Sebaik sahaja anda diterima masuk ke program Olds College, anda boleh meminta agar penilaian dilakukan pada mana-mana pendidikan lepas menengah anda sebelum ini untuk melihat sama ada anda mungkin layak untuk pemindahan kredit ke program baharu anda. Untuk melengkapkan penilaian kredit pindahan, anda dikehendaki menyerahkan:

  • Salinan berwarna yang disahkan oleh notari transkrip pasca menengah anda, di mana tandatangan dan/atau cop rasmi kelihatan
  • Salinan semua garis besar atau penerangan kursus yang berkaitan untuk kursus yang anda mahu dinilai untuk kredit pemindahan

  Sila Ambil Perhatian: Semua transkrip, garis besar kursus dan dokumentasi sokongan lain mestilah dalam bahasa Inggeris. Jika dokumentasi anda dalam bahasa lain, anda mesti menyediakan terjemahan literal bahasa Inggeris yang diperakui (perkataan demi perkataan) bersama dengan salinan dokumen asal yang disahkan oleh notari.

  Keperluan Visa

  Permit Belajar / Visa Sementara

  Semua pelajar Antarabangsa dalam program lebih daripada enam bulan (termasuk Pengajian Terbuka) mesti menyerahkan salinan Surat Pengenalan mereka dan visa atau eTA mereka sebulan sebelum program mereka bermula. Sebaik sahaja pelajar memasuki Kanada, mereka akan diberikan permit pengajian (dan kerja koperasi, jika perlu) dan salinan mesti diberikan kepada Olds College. Pelajar yang tidak memberikan salinan dokumentasi ini dalam tempoh masa yang ditetapkan boleh dialih keluar daripada program. Mana-mana pelajar yang menafikan visa sementara/permit belajar mereka oleh Imigresen, Pelarian, dan Kewarganegaraan Kanada dikehendaki menyerahkan salinan surat penafian rasmi mereka untuk menerima bayaran balik sebahagian daripada deposit tuisyen $1,500 CAD mereka. Pelajar antarabangsa mesti mengekalkan dokumen imigresen yang sah untuk tinggal dan belajar di Kanada. Adalah menjadi tanggungjawab pelajar semata-mata, dan bukan tanggungjawab kakitangan Olds College untuk:

  • Pastikan dokumen imigresen dan undang-undang anda adalah terkini dan diselenggara, ini termasuk memberi perhatian kepada masa pemprosesan untuk pembaharuan permit belajar.
  • Memastikan bahawa sebarang dokumentasi yang dikemukakan untuk tujuan imigresen memenuhi keperluan dan tepat dan lengkap.
  • Fahami dan patuh dengan keperluan imigresen kerana ia berkaitan dengan anda. Maklumat ini tertakluk kepada perubahan, oleh itu, sila rujuk laman web Imigresen, Pelarian dan Kewarganegaraan Kanada.

  *Olds College tidak boleh menasihati anda, atau bertindak bagi pihak anda, dalam hal imigresen.

  *Maklumat berkaitan undang-undang, peraturan dan peraturan imigresen boleh didapati di Laman Web Imigresen, Pelarian dan Kewarganegaraan.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Lokasi

  • Olds

   50 Street,4500, T4H 1R6, Olds

   Soalan