Keystone logo
University of Osijek Faculty of Economics

University of Osijek Faculty of Economics

University of Osijek Faculty of Economics

pengenalan

Pada tahun ini, Fakulti Ekonomi di Osijek menandakan ulang tahun kelima puluh dua kerja yang berjaya dan lapan tahun pelaksanaan program-program pendidikan yang baru disesuaikan mengikut Perjanjian Bologna.

Fakulti ini telah memainkan peranan yang penting dalam melatih ahli-ahli sains dan pakar-pakar di bahagian Croatia. Sehingga 2013, 10.316 Pelajar-pelajar telah tamat pengajian, 345 telah selesai kajian pakar siswazah, 691 telah dianugerahkan ijazah sarjana dan 191 telah dianugerahkan ijazah kedoktoran. Fakulti berhasrat untuk mewujudkan dirinya sebagai, moden, institusi agak kompetitif autonomi, berhampiran dengan piawaian Eropah dan dunia kualiti pengajaran dan penyelidikan saintifik. Hasil daripada usaha ini ditunjukkan terutamanya dalam pemulihan dan meningkatkan tahap kerjasama antarabangsa dan tempatan, dengan peningkatan penyertaan pelajar yang berbeza-beza program pendidikan.

Pada tahun 2011, Fakulti telah menjalani proses yang berjaya akreditasi antarabangsa dan telah dianugerahkan sijil (CEEMAN Akreditasi Kualiti Antarabangsa) IQA mengesahkan berkualiti tinggi daripada program dan pelaksanaannya, potensi kakitangan dan kualiti peralatan, serta keputusan akhir. Nama Fakulti Ekonomi di Osijek juga boleh dijumpai di dalam pangkalan data akademik antarabangsa sekolah-sekolah perniagaan terbaik dunia. recognisability itu di peringkat antarabangsa telah membawa pengiktirafan tambahan, Pengerusi UNESCO Keusahawanan, yang dianugerahkan kepada institusi dan individu untuk pencapaian cemerlang dalam bidang yang.

Pada tahun 2013, Fakulti telah menerima Sijil pematuhan ISO 9001: 2008, Yang berfungsi sebagai pengesahan komitmen Fakulti untuk menyediakan perkhidmatan yang berkualiti tinggi pendidikan dan penyelidikan saintifik, dan pelaksanaan sistem pengurusan organisasi yang berjaya.

Hakikat bahawa Fakulti Ekonomi di Osijek adalah ditubuhkan 52 tahun yang lalu, Sebagai salah satu institusi pengajian tinggi pertama di bandar dan rantau ini dan bahawa ia adalah salah satu blok bangunan untuk mewujudkan JJ Strossmayer Universiti Osijek, jelas menunjukkan bahawa tradisi yang kaya dan keupayaan intelek semasa Fakulti akan impetuses kuat untuk pembangunan ekonomi kedua-dua di rantau ini dan Croatia secara keseluruhannya.

Lokasi

  • Ekonomski fakultet u Osijeku Trg Ljudevita Gaja 7 , 31000, Osijek

Soalan