Keystone logo
OTOXO Productions

OTOXO Productions

OTOXO Productions

pengenalan

Tentang kita

OTOXO Productions ialah sebuah syarikat penerbitan dokumentari yang memenangi anugerah, ditubuhkan pada 2008 dan berpangkalan di Barcelona. Kami membuat filem tentang wajah manusia dan suara yang tidak didengari di sebalik isu sosial yang besar, dan orang perintis dan inovatif yang membentuk perubahan sosial. Melalui kerja kami, kami ingin mencabar ketidakadilan sosial dan menyokong orang dan kumpulan yang berjuang untuk dunia yang lebih inklusif, progresif dan penuh harapan.

Dokumentari OTOXO telah dipaparkan secara kerap di seluruh TV dan media di Sepanyol dan antarabangsa, di saluran dan platform seperti The Guardian, GuideDoc, TV3 dan BTV, dan BCN Mes. Filem-filem itu juga telah memenangi anugerah dalam festival di seluruh dunia, dari Beirut ke Toronto, Sarajevo ke Mumbai, Los Angeles ke Loch Ness.

OTOXO Productions turut menjalankan "Program Ke Dalam Industri", yang memberi peluang kepada peserta terpilih untuk mengambil langkah profesional pertama mereka dalam industri audiovisual dengan mengarahkan dokumentari dan seluar pendek dokumentari untuk televisyen dan media dalam talian dengan kerjasama BTV dan BCN Mes.

John

Pengarah

John telah membuat dokumentari sejak 2006, dan sementara OTOXO sentiasa menjadi tumpuan utamanya, dia telah bekerjasama dengan orang-orang seperti REC Audiovisuals, Noon Films dan Andrés Bartos Amory. Karya beliau telah diiktiraf di festival filem di seluruh dunia termasuk Festival Antarabangsa Sarajevo, Festival Filem Antarabangsa Mumbai KASHISH, Festival Filem Wanita Nevada, Festival Filem Portobello, Festival Filem Loch Ness, dan Festival GREC Barcelona.

Di samping kejayaannya sebagai pengarah dan penulis skrip, Beliau juga merupakan pensyarah dalam subjek pembuatan dokumentari, terutamanya dalam kerjanya dengan pembuat filem yang baru muncul. Selain menjadi pengarah Program INto INdustry, beliau telah bekerja dengan King's College London dan Sheffield Doc / Fest. Beliau juga merupakan ahli panel tetap dalam rancangan Berita dan hal ehwal semasa 'Our Finest Hour' di El Punt Avui TV.

John berasal dari Scotland tetapi telah menetap di Barcelona sejak 2007. Beliau mempunyai ijazah pascasiswazah dalam penyelidikan Sosial dari Universiti Aberdeen dan beliau terlibat dalam dokumentari melalui latar belakang profesional dalam Kewartawanan, Penyelidikan Sosial dan bekerja untuk Suruhanjaya Scotland untuk Kesaksamaan Kaum.

Tom

Pengarah

Tom telah bekerja dalam dokumentari sejak 2007. Selain bekerja dengan OTOXO, dia juga pernah membuat penggambaran untuk National Geographic, Padi Productions dan TV3. Filem-filemnya telah ditayangkan di seluruh dunia dalam festival seperti Festival Seluar Pendek Antarabangsa Ottowa, Festival Filem Antarabangsa Ourense, Festival Filem Wiper New York, Festival Filem Pelancongan Antarabangsa Riga, Riga, Festival Filem Alam Sekitar Antarabangsa Barcelona dan Ozark Filmfest.

Selain pengiktirafan yang diterimanya atas arahan dan kerja kameranya, Beliau juga merupakan pensyarah dalam kedua-dua mata pelajaran, terutamanya dengan tumpuan kepada estetika sinematik dalam dokumentari sosial dan pembangunan hubungan pengarah/watak. Beliau ialah pengarah dan pengasas bersama Program INto INdustry dan juga telah membentangkan di Sheffield Doc / Fest dan Universiti Aarhaus di Denmark.

Tom berasal dari England tetapi telah berada di sini di Catalunya sejak 2005. Belajar di Universiti Nottingham dan ELISAVA, National Escola Superior de Disseny, di mana beliau mengkhusus dalam Arah Seni dan Imej Bergerak.

Testimoni Pelajar

Lokasi

  • Barcelona

    Otoxo Productions Centre Cívic Convent de Sant Agustí Carrer del Comerç, 36, 08003, Barcelona

    Soalan