Diploma Seni Kulinari / Roti & Pastri Profesional
Pacific Institute Of Culinary Arts
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Vancouver, Kanada
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2023
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Seni Kulinari
Pelajar bermula dengan kemahiran pisau, istilah kuliner, dan penggunaan peralatan, diikuti dengan stok beraroma, seni piring, daging, unggas, ikan, kerang, sayur-sayuran, pastri, dan pembuatan roti - dalam format praktikal yang membolehkan pelajar menilai ciptaan mereka menggunakan semua deria anda. Hargai perbezaan yang dihasilkan oleh stok aromatik dalam risotto dan rasakan sos porta untuk daging domba.
Seni Roti & Pastri
Pelajar bermula dengan pengukuran dan penskalaan, terminologi, roti artisan, adunan pastri dan roti, sos pencuci mulut, isi, coklat, gula, dan pelbagai pastri klasik, moden, dan percutian. Pelajar membuat hiasan yang rumit dan mempelajari rahsia penyaduran profesional - dalam format praktikal yang membolehkan pelajar berlatih dan memajukan teknik mereka.