Keystone logo
Peninsula College

Peninsula College

Peninsula College

pengenalan

Inovatif. Berpusatkan pelajar. Fakulti bertaraf dunia.

Di Peninsula College , persekitaran unik kami menggalakkan anda menerokai kemungkinan baharu. Kolej ini inovatif dan berpusatkan pelajar dengan fakulti cemerlang dan kelas kecil. Kemudahan pembelajaran kami menampilkan seni bina dan bilik darjah yang menarik dengan teknologi dan peralatan pengajaran termaju. Kami menawarkan pengalaman pembelajaran antarabangsa dan terlibat secara aktif dalam komuniti tempatan kami. Lebih-lebih lagi, kami menyediakan banyak peluang luar kurikulum: pasukan olahraga kejohanan, kelab dan aktiviti pelajar, dan pelbagai acara kebudayaan dan seni halus sepanjang tahun.

Dunia Adalah Bilik Darjah Anda

Di Peninsula College , pembelajaran tidak terhad kepada bilik darjah tertutup atau dewan kuliah. Sebaliknya, seluruh kampus dan Semenanjung Olimpik menjadi makmal pengajaran apabila pelajar dan fakulti bergerak ke luar untuk memanfaatkan sepenuhnya semua yang ditawarkan oleh kawasan unik kami.

Sesiapa yang biasa dengan kolej itu tidak akan terkejut apabila mendapati mesyuarat kelas bahasa, falsafah atau sastera di tengah-tengah plaza kolej pada hari yang cerah, atau melihat PC Jazz Ensemble kami yang luar biasa membuat persembahan di hadapan Bangunan Kesatuan Lanun ( PUB) Pusat Pelajar. Juga bukan sesuatu yang luar biasa untuk menemui kumpulan kecil pelajar dan guru mereka yang memulakan perjalanan pada waktu subuh untuk lawatan lapangan ke lautan berdekatan, Taman Negara Olimpik, atau hutan hujan untuk menemui dan mengkaji hidupan marin, fauna dan flora asli di habitat semula jadi mereka.

Anda juga boleh menghabiskan satu atau lebih suku untuk belajar di negara lain jika anda memilih atau mengikuti kelas bahasa dan budaya daripada profesor pelawat dari negara lain. Di Peninsula College kami telah membangunkan pengalaman pendidikan khas yang direka dengan teliti untuk kejayaan pelajar.

Misi

Peninsula College mendidik populasi pelajar yang pelbagai melalui program dan perkhidmatan yang melibatkan komuniti yang memajukan ekuiti dan kejayaan pelajar.

Tema Teras:

 • Memajukan Kejayaan Pelajar
 • Mencapai Kecemerlangan Akademik
 • Memupuk Ekuiti dan Kemasukan
 • Memperkukuh Komuniti

Visi:

Peninsula College ialah destinasi kepelbagaian budaya dan alam sekitar di mana kecemerlangan akademik mengubah kehidupan pelajar dan mengukuhkan komuniti.

Prinsip Panduan

Komuniti kolej dipandu oleh prinsip berikut:

 • Proses pengajaran/pembelajaran berada di tengah-tengah misi Peninsula College .
 • Warga kampus akan melayan satu sama lain dengan saling menghormati dan bermaruah.
 • Ahli komuniti kampus akan bersikap terbuka dan jujur dalam komunikasi mereka.
 • Ahli-ahli komuniti kampus hendaklah menggalakkan persekitaran kerja yang positif dan mengelakkan perhubungan permusuhan.
 • Setiap warga kampus hendaklah bertindak secara beretika dan berintegriti.
 • Kampus akan terlibat dalam proses membuat keputusan secara kolaboratif.

Ciri-ciri Kampus

  Kemasukan

  Lokasi

  Lokasi
  • East Lauridsen Boulevard,1502, 98362, Port Angeles

  Soalan