Keystone logo
Point Loma Nazarene University

Point Loma Nazarene University

Point Loma Nazarene University

pengenalan

Point Loma Nazarene University dikenali kerana berfikiran maju. Pada PLNU, ahli akademik, iman, dan masyarakat adalah semua penting. Pelajar mendapat manfaat daripada pendekatan ini seimbang untuk pendidikan dan meninggalkan PLNU bersedia untuk berfikir, bertindak, dan menyumbang kepada dunia.

Selain lebih daripada 60 kawasan sarjana muda pengajian, PLNU menawarkan pusat-pusat serantau program siswazah di seluruh Southern California. PLNU berkhidmat kepada lebih daripada 3500 pelajar.

Adakah anda tahu?

Sejak tahun 2004, lebih 90 peratus daripada pelajar PLNU yang telah memohon untuk kemasukan ke perubatan, pergigian, optometri, farmasi, dan sekolah-sekolah veterinar telah diterima. Dalam laporan Pintu Terbuka 2008, kajian PLNU di luar negara program kedudukan ke-15 di negara ini (antara institusi ijazah-pemberian sarjana) bagi peratusan pelajar yang mengambil bahagian - kira-kira 30 peratus daripada warga emas menamatkan pengajian telah belajar di luar negara. PLNU adalah di peringkat kebangsaan yang diiktiraf bagi kepimpinannya dalam bidang kemampanan - memenangi San Diego Perkhidmatan Alam Sekitar Recycler Anugerah empat daripada enam tahun yang lalu dan yang dinamakan salah satu daripada 100 buah sekolah hijau Amerika oleh Sierra Club dalam kedua-dua tahun 2010 dan 2011. Melalui LoveWorks PLNU ini jangka pendek Program Misi, lebih daripada 2,000 pelajar, fakulti, kakitangan dan alumni telah berkhidmat orang yang memerlukan dalam kira-kira 60 kawasan dunia. Pusat PLNU Pembangunan Antarabangsa penyelidikan amalan perniagaan yang mampan dan penyelesaian kepada kemiskinan global. Sejak tahun 2005, filem 22 pelajar / program TV telah memenangi anugerah atau muncul di festival filem. PLNU Ucapan dan Debat pasukan telah menjadi juara kebangsaan dalam selama setahun cabutan bertuah pertandingan National Parlimen Debate Associations 'empat daripada tujuh tahun yang lalu, bersaing dengan sekolah-sekolah seperti UC Berkeley dan UCLA.

Lokasi

  • 3900 Lomaland Drive San Diego, CA 92106, , San Diego

Soalan