Keystone logo
Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)

pengenalan

Misi Kami

"The Pontifical Universiti Katolik Campinas, dari nilai-nilai etika dan Kristian, memandangkan ciri-ciri sosio-budaya realiti, misinya adalah untuk menghasilkan, memperkaya dan menyebarkan pengetahuan, yang menyumbang kepada membina masyarakat yang adil dan persaudaraan melalui aktiviti-aktivitinya Pengajaran dan Penyelidikan, bertujuan untuk kecemerlangan latihan profesional dan pembentukan penting dalam diri manusia. "

Nilai Institusi

Untuk memenuhi misi institusi, PUC-Campinas membimbing pelaksanaan aktiviti mereka dengan nilai-nilai berikut dan syarat prestasi:

1. Perpaduan 2. Komitmen Sosial 3. Tanggungjawab terhadap alam sekitar 4. Penyertaan dan tanggungjawab 5. Tanggungjawab bagi pembentukan penting dalam diri manusia 6. proaktiviti 7. pembangunan dengan kemampanan ekonomi dan kewangan

Sejarah PUC-Campinas

Sejarah PUC-Campinas bermula pada 7 Jun 1941, apabila dia dilahirkan unit pertama Universiti, Fakulti Falsafah, Sains dan Surat. Diocese Campinas diperolehi pada masa yang rumah lama dimiliki oleh Joaquim Polycarp labah-labah, yang dikenali sebagai Barao de Itapura.

Pada tahun 1955, Fakulti Falsafah, Sains dan Surat menjadi Universiti Katolik, yang diiktiraf oleh Majlis Persekutuan Pendidikan. Tajuk Pontifical telah diberikan oleh Pope Paul VI pada tahun 1972.

Tidak lama kemudian lakukan rumah agam yang dibina pada abad kesembilan belas lewat menjadi kecil untuk kumpulan semua kursus Universiti. Oleh itu, kampus baru telah muncul mengikut keperluan ruang: Kampus I, Kampus II, Seminary dan Institut Kesenian.

Pada tahun 2006, PUC-Campinas meraikan 65 tahun kewujudannya.

Lokasi

  • Campinas, Brazil

Soalan