Keystone logo

Queen Mary The London School of Medicine and Dentistry (Malta)

A logo

pengenalan

Peringkat ke-3 di UK for Medicine (Panduan Universiti Guardian 2018)

Queen Mary University of London (QMUL), sebuah universiti Russell Group di UK telah membuka kampus perubatan di Malta, Eropah. Kami menerima permohonan untuk kemasukan September 2021 dan tarikh akhir permohonan kami adalah 30 Jun 2021 . Kami menawarkan:

  • Perubatan lima tahun MBBS Malta (Sarjana Muda Perubatan, Sarjana Muda Pembedahan) program sarjana muda.

Biasiswa akan tersedia pada tahun 2021 untuk kemasukan 2021/22.

Program ini diajarkan oleh Barts dan The London School of Medicine dan Pergigian, sebuah Sekolah Perubatan UK terkemuka yang merupakan fakulti QMUL. Barts dan The London dibentuk dari hospital tertua di Eropah, St Bartholomew (dikenali sebagai 'Barts') yang ditubuhkan pada tahun 1123, dan sekolah perubatan pertama England, The London, yang dibuka pada tahun 1785.

Program perubatan ini mengikuti kurikulum teras yang sama seperti program QMUL yang diajar di London dan anda akan diajar di Malta oleh kakitangan dari QMUL serta klinik tempatan yang dilatih oleh Sekolah.

Mengenai Malta

Program ini akan berdasarkan Gozo, salah satu daripada tiga pulau yang membentuk Republik Malta. Malta mempunyai sejarah yang mempesonakan, merangkumi 7,000 tahun: pulau-pulau ini mempunyai tiga tapak Warisan Dunia UNESCO (termasuk seluruh ibu Malta, Valletta). Baru-baru ini, anda mungkin melihat Malta di TV: pulau-pulau ini menyediakan beberapa lokasi yang menakjubkan untuk Game of Thrones.

Yuran tuisyen

27,000 Euro setahun

Proses permohonan

Calon memohon terus ke universiti , bukan melalui sistem aplikasi standard UK, UCAS.

Lokasi

  • Queen Mary University of London – MALTA CAMPUS Institute of Health Science Education – Faculty of Medicine and Dentistry Triq l-Arċisqof Pietru Pace Victoria Gozo, Malta Europe, VCT 2520, Victoria

  • Garrod Building, Turner Street, Whitechapel , E1 2AD, London

Soalan