Keystone logo
Royal College of Art

Royal College of Art

Royal College of Art

Pameran Siswazah Musim Panas - RCA2024

Satu siri pameran dan acara serta aktiviti, mempamerkan hasil kerja graduan pelajar RCA , yang berlangsung dari 20 Jun hingga 4 Ogos di London.

pengenalan

Buat perubahan di universiti #1 dunia untuk seni dan reka bentuk.

Kolej Seni Diraja ialah universiti seni dan reka bentuk terkemuka dunia, telah disenaraikan selama sepuluh tahun berturut-turut sebagai seni & universiti reka bentuk dalam kedudukan mata pelajaran Universiti Dunia QS (2015-2024). Program pascasiswazah membolehkan anda menangani isu yang rumit , tolak sempadan amalan anda, bina rangkaian anda dan cari suara anda sebagai seorang profesional dalam dunia yang berubah-ubah.

Komited untuk mencipta generasi artis, pereka, penyelidik, pencipta dan inovator generasi seterusnya, kakitangan perkhidmatan akademik dan teknikal akan membimbing dan mencabar anda untuk menolak sempadan amalan anda. Sebagai komuniti pelajar seni dan reka bentuk lepasan ijazah sahaja terbesar di dunia, anda akan menjadi sebahagian daripada kolektif rakan sebaya kreatif yang memberi inspirasi membuka peluang baharu untuk kerjasama merentas disiplin. RCA menawarkan program penukaran Diploma Siswazah dan ijazah Sarjana, MPhil, MRes dan PhD. Berdasarkan lima Sekolah Seni Bina, Seni & Kemanusiaan, Komunikasi, Reka Bentuk dan Penyelidikan, rangkaian luas disiplin yang ditawarkan adalah berdasarkan asas penyelidikan berasaskan amalan yang kukuh dan menyepadukan mata pelajaran STEAM - Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Seni dan Matematik - menyediakan pengalaman yang unik dan transformatif.

“Saya fikir ia adalah ruang yang cukup ajaib, dengan tenaga ini yang kemungkinan besar anda tidak akan dapat lagi dalam hidup. Anda bekerja di sebelah orang yang berfikiran sama dan anda boleh segera bercakap tentang perkara, bertukar fikiran dan meneruskan amalan anda. Ia bermotivasi untuk kembali setiap hari dan berjumpa dengan semua orang. Ia berbeza dengan mempunyai studio sendiri.”

  • Theresa Weber, Arca MA

RCA2024 - Pameran Musim Panas

Sertai kami untuk RCA2024 , siri pameran dan acara dan aktiviti, mempamerkan hasil kerja graduan pelajar RCA, yang berlangsung dari 20 Jun hingga 4 Ogos di London.

Komuniti Kreatif Global Kami

Pelajar datang ke Kolej dari seluruh dunia dan membawa bersama mereka pelbagai latar belakang, pendekatan pendidikan dan pengalaman - disebabkan sifat merentas disiplin kerja kami, dan rangkaian kursus kami yang semakin meningkat, hampir 25% pelajar kini datang ke RCA dengan ijazah Sarjana Muda dalam subjek selain seni, reka bentuk atau seni bina. Belajar di sini bermakna anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian yang memberi inspirasi pelajar dan alumni di bandar yang terkenal dengan budaya kreatif dan sebahagian daripada sejarah yang kaya sejak pembentukannya pada tahun 1837. Berbual dengan pelajar kami untuk mengetahui tentang pengalaman RCA mereka .

Kedua-dua RCA dan London secara keseluruhan adalah hab aktiviti; penuh dengan tempat di mana anda boleh bersosial, meneroka dan membuat penemuan.

Kampus London kami tersebar di seluruh pusat salah satu bandar paling kreatif di dunia, dengan tapak di persekitaran bersejarah Kensington, hab pemikiran masa depan White City, dan suku budaya di Battersea.

kemudahan dan peralatan teknikal kami adalah antara yang terbaik seumpama mereka di dunia dan menyokong pelajar dalam penerokaan mereka tentang kemungkinan kreatif kedua-dua kemahiran kraf baru dan inovatif serta tradisional.

“Saya belajar cara bekerja dengan orang ramai dan dengan komuniti, hanya memahami sudut pandangan yang berbeza dan menyatukan perkara itu. Datang ke RCA dengan idea: 'Apakah perkara yang boleh saya buat?' telah beralih sepenuhnya kepada: 'Bagaimana kita boleh berkumpul dan membuat sesuatu?'”

  • Rashmi Bidasaria, Produk Reka Bentuk MA

Biasiswa dan pembiayaan

RCA menawarkan pelbagai jenis biasiswa dan skim dermasiswa, terbuka kepada pelajar UK dan Antarabangsa, dan merentasi rangkaian penuh kursus kami. Kami juga memberikan nasihat tentang pilihan pembiayaan luaran. Lawati tapak web kami untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang skim kami dan bagaimana untuk memohon mereka.

Ke mana RCA akan membawa anda?

Walau apa pun aspirasi kerjaya kreatif anda, RCA boleh membantu anda merealisasikannya. Kelayakan daripada universiti nombor satu dunia untuk Seni & Reka bentuk telah terbukti tidak ternilai kepada kerjaya dan amalan daripada beribu-ribu graduan . Anda juga boleh menjadi sebahagian daripada rangkaian antarabangsa kami individu kreatif yang telah membentuk, dan terus membentuk, dunia di sekeliling kami, dan menangani beberapa cabaran global terbesar pada zaman kita.

Acara untuk Bakal Pelajar

Untuk memberi peluang kepada bakal pelajar untuk mengetahui tentang pengalaman dan program RCA, kami menjalankan beberapa di kampus dan hari terbuka dalam talian serta acara dalam pelbagai negara di seluruh dunia . Anda boleh mengetahui tentang acara akan datang atau menonton tayangan semula hari terbuka yang lalu di tapak web RCA .

“Sepanjang kerjaya akademik saya, saya berminat untuk menggabungkan seni dan sains sambil memikirkan tentang persekitaran dari segi persepsi, falsafah dan antropologi. Saya datang ke RCA kerana program seni bina menyediakan barisan penyelidikan yang mengembangkan kepercayaan teras saya tentang cara berfikir yang berbeza tentang sistem ekologi dan cara kita mempengaruhinya."

  • Yussef Agbo-Ola, Seni Bina Alam Sekitar MA

Biasiswa dan Pembiayaan

Tarikh Akhir Permohonan
RCA ScholarshipsApril 30, 2023

Kedudukan

Royal College of Art ialah universiti seni dan reka bentuk terkemuka di dunia, telah disenaraikan selama sepuluh tahun berturut-turut sebagai universiti seni & reka bentuk nombor 1 dunia dalam penarafan subjek Universiti Dunia QS (2015-2024).

Testimoni Pelajar

Mengapa belajar di Royal College of Art

Lokasi

  • London

    Royal College of Art Kensington Gore London , SW7 2EU, London

Soalan