Keystone logo
Rose State College

Rose State College

Rose State College

pengenalan

Rose State College adalah institusi awam, dua tahun dengan dasar kemasukan "pintu terbuka". Sekolah ini menawarkan kelas pertama pada 21 September 1970. Mula-mula dipanggil Mid-Del Junior College, ia dinamakan semula sebagai Oscar Rose Junior College sebagai kenangan kepada Penguasa Sekolah Midwest City-Del City. Pada bulan April 1983, nama itu secara rasmi ditukar menjadi Rose State College . Hari ini, Rose State mengalu-alukan lebih daripada 13,000 pelajar setiap tahun dan berdedikasi untuk membantu setiap pelajar berjaya.

Di Rose State, penting bagi kita untuk menjadi kolej komuniti yang fokus pada bahagian komuniti seperti kita bahagian kolej. Dalam semua yang kami lakukan, adalah komitmen kami kepada anda untuk melampaui sekadar memberikan pendidikan - untuk memberi anda bimbingan yang anda perlukan di setiap tingkatan.

Ia bermula dengan Pusat Sambutan Pelajar dan Kerjaya Pelajar, di sini untuk memulakannya semudah mungkin. Dan setelah anda bergelar pelajar, anda akan dapat mengetahui kelebihan yang sering diceritakan oleh pelajar kami tentang perkara yang mereka gemari tentang Rose State: saiz kelas yang lebih kecil, lebih banyak masa dengan seorang guru, dan fokus akademik yang serius dalam keadaan yang lebih santai , suasana mesra.

Akademik & Program

Secara akademik, kolej ini diatur di sekitar lima bahagian: Perniagaan dan Teknologi Maklumat, Kejuruteraan dan Sains, Sains Kesihatan, Kemanusiaan, dan Sains Sosial. Lebih daripada 60 darjah dan program pekerjaan mahir tersedia, banyak yang dapat membantu anda mempersiapkan diri untuk menyelesaikan ijazah sarjana muda.

Rose State juga menawarkan bahagian Pembangunan Tenaga Kerja, yang terdiri daripada Pusat Pembelajaran Komuniti dan Pusat Latihan Profesional. Pusat Pembelajaran Komuniti terkenal dengan pelbagai program pembelajaran sepanjang hayat, termasuk Kids College yang popular. Pusat Latihan Profesional menawarkan latihan perniagaan, penasihat perniagaan kecil, dan merupakan rumah bagi Pusat Latihan Alam Sekitar Oklahoma di mana orang-orang dari seluruh Oklahoma dilatih dalam pengurusan air sisa.

Lokasi

  • Midwest City

    Southeast 15th Street,6420, 73110, Midwest City

    Soalan