Keystone logo

Rotterdam School of Management | Erasmus University

A logo

pengenalan

Sejak 40 tahun yang lepas, Sekolah Pengurusan Rotterdam, Universiti Erasmus telah menegaskan reputasinya sebagai salah satu sekolah perniagaan utama Eropah.

Lama sebelum 'global' menjadi deskriptor penting bagi pendidikan perniagaan, pelajar, fakulti dan kakitangan RSM telah mencerminkan kepelbagaian dunia globalisasi.

Sama seperti negara tuan rumah kami, salah satu daripada negara-negara perdagangan antarabangsa yang paling terkenal di dunia, RSM terus memperluas dan mengantarabangsakan, mengukuhkan kedudukannya sebagai salah satu sekolah perniagaan yang paling antarabangsa dan inovatif di Eropah.

RSM menawarkan budaya intelektual yang tersendiri. Kami percaya kepimpinan dapat diajar melalui kombinasi cabaran intelektual dan praktikal. Kami percaya bahawa kesukaran yang dihadapi dalam bekerja di pelbagai pasukan memupuk pendekatan baru yang kreatif dalam perniagaan. Kami menikmati hubungan yang timbal balik dan menyokong dengan syarikat multinasional. Dan kami menggalakkan minda yang fleksibel, luas dan kadang-kadang ikonoklastik dalam soal amalan perniagaan dan penyelidikan.

Pendekatan yang berbeza ini telah membantu RSM untuk mewujudkan satu portfolio program peringkat tinggi, serta salah satu fakulti pengurusan terbesar dan paling produktif di dunia.

Pendekatan RSM

Di RSM, pembangunan kepimpinan adalah tentang merealisasikan potensi intelektual dan peribadi. Di sini, anda akan dicabar secara intelek oleh kandungan akademik peringkat tertinggi dan di bawah arahan para pemikir perniagaan yang paling tajam: fakulti yang mempunyai pengalaman bertahun-tahun yang bekerja untuk organisasi serta pandangan dari penyelidikan mereka sendiri. Anda akan mencabar kami: mempersoalkan fakta kerana ia dibentangkan dan menilai andaian secara kritikal. Dan anda akan mencabar diri sendiri: menghadapi batasan anda, menolak sempadan masa lalu, menemui apa yang benar-benar mendorong kelakuan anda dan orang lain.

Membangunkan kemahiran untuk dapat menghidupkan idea-idea terkemuka ke dalam keputusan cemerlang dalam perniagaan, memerlukan tindakan. Semua program menyediakan pelajar dengan skop untuk bertindak berdasarkan idea-idea mereka dalam persekitaran perniagaan yang nyata atau simulasi, dari persatuan syarikat dan internships kepada projek perundingan sebenar, perjalanan antarabangsa, dan penyertaan dalam kelab dan persidangan yang dikendalikan oleh pelajar.

Di RSM, kepelbagaian bukan sahaja dihargai, tetapi ia juga digalakkan dan dibangunkan. Dalam persekitaran yang unik dan terbuka, anda akan mendapati ruang untuk meneroka cara berfikir baru, inspirasi untuk mencabar idea, dan pada akhirnya, skop untuk mengembangkan potensi anda sebagai pemimpin masa depan dalam perniagaan.

Lokasi

  • Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA , , Rotterdam

Soalan