Keystone logo
Santa Monica College California

Santa Monica College California

Santa Monica College California

pengenalan

Anda telah datang ke tempat yang istimewa. Kami percaya bahawa Santa Monica College menawarkan pengalaman pendidikan yang luar biasa dan unik. Kami juga percaya bahawa kami menyediakan banyak sumber kepada masyarakat.

Apa yang menjadikan kita istimewa? Selain kecemerlangan akademik kami, kami mempunyai ciri-ciri unik untuk kami - termasuk Planetarium John Drescher; Broad Stage yang indah di SMC Performing Arts Center, tempat seni pertunjukan perdana; dan Pusat Media dan Reka Bentuk yang menempatkan program seperti ijazah Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Interaksi.

Santa Monica College - sebuah kolej komuniti dua tahun yang diakreditasi oleh Persatuan Sekolah dan Kolej Barat - dibuka pada tahun 1929 dengan hanya 153 pelajar. Kini telah berkembang menjadi kampus yang berkembang maju dengan lebih daripada 32,000 pelajar dan penawaran di lebih dari 100 bidang pengajian.

Kami mempunyai rekod akademik yang mengagumkan. Kami adalah pemimpin di antara 116 kolej komuniti di negeri ini dalam memindahkan pelajar ke University of California, University of Southern California, Loyola Marymount University, dan kampus empat tahun yang lain.

Santa Monica College adalah salah satu institusi pengajian tinggi yang paling berpatutan di dunia. Dan kami mempunyai pejabat Bantuan Kewangan & Biasiswa yang aktif yang akan membantu anda mendapatkan dana yang perlu anda bayar untuk pendidikan kolej anda.

Lokasi

  • Santa Monica

    Pico Boulevard,1900, 90405, Santa Monica

    Soalan