Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna BRI - Biodiversiti dan Perniagaan: dari Penyelidikan hingga Kesan
Scuola Superiore Sant’Anna

BRI - Biodiversiti dan Perniagaan: dari Penyelidikan hingga Kesan

Pisa, Itali

5 Days

Inggeris

Sepenuh masa

01 Dec 2024

27 Jan 2025

EUR 200 *

Di kampus

* dari EUR 200 hingga EUR 1000 mengikut pendapatan tahunan pemohon

pengenalan

Perlindungan biodiversiti memberikan cabaran di seluruh dunia, dengan EU berusaha untuk memimpin dalam menangani kemerosotannya melalui Strategi Biodiversiti 2030. Perniagaan adalah penting dalam merangka rangka kerja yang memelihara dan memulihkan biodiversiti bersama-sama dengan perkhidmatan ekosistem yang ditawarkannya. Sekolah Bermusim komited untuk menangani keperluan global pemuliharaan biodiversiti dan menyokong pendekatan pembangunan ekonomi regeneratif.

Objektif Sekolah Bermusim adalah seperti berikut:

  • Memeriksa dan mempromosikan model pembangunan yang mampu melindungi dan menjana semula biodiversiti dan perkhidmatan yang disediakan oleh ekosistem, dari perspektif pembangunan ekonomi penjanaan semula
  • Menyediakan peserta dengan rangsangan dan alat untuk memahami dan mengukur kesan perniagaan terhadap biodiversiti, menilai risiko dan peluang dan
  • Memupuk inovasi teknologi dan organisasi, menggalakkan pembangunan penyelesaian teknologi dan organisasi baharu yang memupuk ekonomi penjanaan semula yang melindungi modal semula jadi.

Sekolah Bermusim bergabung dengan Pusat Masa Depan Biodiversiti Kebangsaan (NBFC), sebuah projek Itali yang dibiayai oleh inisiatif NextGenerationEU Kesatuan Eropah.

Kaedah Mengajar

Sekolah Bermusim termasuk pelajaran dengan penyertaan aktif daripada pelajar, perbincangan kajian kes, aktiviti makmal kesaksian secara peribadi daripada usahawan, pengurus dan pakar dalam bidang biodiversiti, lawatan syarikat ke taman/organisasi yang menyumbang kepada perlindungan biodiversiti, dan kerja kumpulan berpandu yang bertujuan untuk menggalakkan perbincangan dalam kalangan pelajar daripada disiplin yang berbeza tentang kandungan yang dipelajari semasa Sekolah Bermusim.

Kemasukan

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan