Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna ESEAS - Meneroka Laut dan Angkasa: Teknologi, Peluang dan Cabaran
Scuola Superiore Sant’Anna

ESEAS - Meneroka Laut dan Angkasa: Teknologi, Peluang dan Cabaran

Pisa, Itali

5 Days

Inggeris

Sepenuh masa

28 Jul 2024

16 Sep 2024

EUR 200 *

Di kampus

* dari EUR 200 hingga EUR 1000 mengikut pendapatan tahunan pemohon

pengenalan

Pada abad-abad yang lalu, manusia telah meneroka dan memetakan sepenuhnya pecahan permukaan Bumi yang muncul; hari ini ia mempunyai minat yang semakin meningkat untuk meneroka dan mengeksploitasi pecahan bumi yang tenggelam serta kawasan angkasa yang berdekatan, secara intensif. Untuk tujuan ini, jurutera menyediakan cara baharu yang berkuasa (robot, sistem komunikasi bawah air dan ruang angkasa, penyelesaian nano-satelit baharu); penerokaan dan eksploitasi sumber juga menimbulkan masalah berkaitan biologi makhluk hidup. Selain itu, pelbagai isu baharu timbul, berkenaan implikasi ekonomi dan implikasi undang-undang.

Sekolah ini bertujuan untuk memberikan gambaran ringkas tentang cabaran saintifik yang berkaitan dan prospek pembangunan dalam rangka kerja kesatuan di mana isu-isu kesan ekonomi dan alam sekitar, potensi konflik dan penilaian kawal selia juga ditangani.

Sekolah Bermusim akan mengambil pendekatan holistik dan akan memperkenalkan peserta kepada teknologi utama dalam rangka kerja kesatuan, di mana peranan kejuruteraan dilihat bersama-sama dengan isu biologi dan perubatan, aspek ekonomi dan masalah undang-undang.

Pada penghujung Sekolah Bermusim, para peserta akan mendapat gambaran menyeluruh tentang trend masa depan dalam topik mencabar penerokaan angkasa lepas dan laut.

Kaedah Mengajar

Pelajar akan menemui persekitaran pembelajaran merentas disiplin, berinteraksi dengan profesor dan pengurus industri yang merupakan pemimpin dalam bidang penyelidikan mereka. Mereka juga akan diberi peluang untuk melawat makmal Scuola Superiore Sant'Anna dan mengalami pendekatan penyelidikan terkini.

Kemasukan

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan