Keystone logo

Silesian University - School of Business Administration

A logo

pengenalan

Kami memberi rasa belajar.

Di Sekolah Pentadbiran Perniagaan, penyelidikan canggih bertemu dengan suasana kekeluargaan universiti awam serantau. Kampus kami berada di rantau ini, tetapi idea kami tidak terhad oleh tempat itu. Dengan hampir 3,000 pelajar, kami tergolong dalam institusi pengajian tinggi yang lebih kecil. Namun, nisbah pelajar-guru 15:1 membolehkan pelajar kami membangunkan hubungan bimbingan satu-satu yang sihat dengan tutor mereka, menawarkan mereka cerapan dan bantuan dalam cara yang mustahil dalam bilik darjah yang lebih besar. Dalam Business Gate Academy, pelajar mendapat kemahiran praktikal dan penyelesaian masalah yang berharga apabila bekerja pada kes perniagaan sebenar. Di Universiti Silesian, kami memberi inspirasi kepada pertumbuhan anda dan membangunkan kreativiti semula jadi anda. Masa depan anda yang berjaya adalah penggerak kami!

Universiti Silesian di Opava (SU), yang ditubuhkan pada tahun 1991, mempunyai tiga fakulti dan dua institut universiti:

  • Fakulti Falsafah dan Sains di Opava
  • Sekolah Pentadbiran Perniagaan di Karviná
  • Fakulti Dasar Awam di Opava
  • Institut Matematik di Opava
  • Institut Fizik di Opava

Universiti Silesian ialah ahli sah Persatuan Universiti Eropah dan pemegang Anugerah Kecemerlangan Sumber Manusia dalam Penyelidikan yang berprestij. Pada tahun 2022, SU menduduki tempat 231-240 dalam Kedudukan Universiti QS EECA. Semua program pengajian yang ditawarkan diiktiraf sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan, Belia dan Sukan Republik Czech.

Kami terbuka kepada Dunia.

Adakah anda ingin belajar, bekerja atau menjalankan penyelidikan anda di luar negara? Pengantarabangsaan sebagai salah satu teras misi kami, SU SBA bekerjasama dengan lebih daripada 60 universiti terutamanya di Eropah tetapi juga di Amerika Syarikat, Rusia, Jepun atau China yang menyediakan peluang yang luas untuk pelajar dan kakitangannya, sama ada melalui Erasmus+, Horizon 2020 atau beberapa program pertukaran lain dan biasiswa individu.

Bolehkah Sains Menjadi Seronok?

Anak-anak muda yang belajar di universiti kami dengan penuh minat, semangat dan keghairahan untuk merungkai misteri dan menemui perkara baharu memberikan jawapan afirmatif kepada soalan itu. Pelajar program sarjana pasca siswazah serta program kedoktoran boleh mengambil bahagian dalam aktiviti penyelidikan dan memohon biasiswa selama setahun dalam Pertandingan Geran Pelajar.

Ciri-ciri Kampus

Pilihan Kemasukan 2

Permohonan untuk program Sarjana dalam Ekonomi dan Pengurusan (diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris) boleh dihantar dalam talian dalam masa beberapa minit. Tiada dokumen mandatori seperti sijil bahasa Inggeris diperlukan untuk dilampirkan pada permohonan. Ia adalah semudah itu! Dalam masa seminggu selepas peperiksaan kemasukan yang berjaya, yang diadakan dalam talian, surat penerimaan dikeluarkan.

Dokumen Mandatori (selepas pendaftaran fizikal di Karviná, CZE):

  • Salinan diploma yang disahkan secara rasmi yang membuktikan tamat pengajian dari Sarjana Muda, atau program ijazah Sarjana susulan atau program ijazah Sarjana.
  • Pemohon yang telah menamatkan program pengajian ijazah di luar negara hendaklah mengesahkan salinan diperakui atau asal keputusan mengenai pengiktirafan pendidikan tinggi asing di Republik Czech , melainkan dinyatakan sebaliknya dalam perjanjian antarabangsa.

Keperluan Visa

Biasiswa dan Pembiayaan Pilihan 2

Penarafan

Universiti Silesian ialah ahli sah Persatuan Universiti Eropah dan pemegang Anugerah Kecemerlangan Sumber Manusia dalam Penyelidikan yang berprestij . Pada 2022, SU menduduki tempat 231-240 dalam QS EECA University Rankings . Semua program pengajian yang ditawarkan diiktiraf sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan, Belia dan Sukan Republik Czech.

Lokasi

  • Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

Soalan