Keystone logo
San Mateo Colleges of Silicon Valley

San Mateo Colleges of Silicon Valley

San Mateo Colleges of Silicon Valley

pengenalan

Lihat risalah talian kami di sini.

10 Alasan untuk Belajar di San Mateo Colleges of Silicon Valley

 1. tiga kolej komuniti awam kita (Cañada College, College of San Mateo dan Kolej Skyline) terkenal dengan program mereka berkualiti pemindahan dan perkhidmatan, serta seperti yang dijamin pemindahan ke dan kerjasama dengan universiti-universiti terpilih.
 2. tuisyen tahunan $ 6456 USD.
 3. Ketiga-tiga kolej adalah yang paling selamat di California dan antara yang paling selamat di negara ini.
 4. # 1 dalam pemindahan dijamin empat tahun universities- kini 55 universiti menawarkan pemindahan dijamin untuk pelajar kita.
 5. pemindahan tapak menasihati disediakan oleh wakil UC Berkeley dan pertumbuhan yang 165% dalam pemindahan Kadar kemasukan ke UC Berkeley pada tahun terkini (89 pada 2014 dan 213 pada tahun 2015).
 6. Ketiga-tiga kolej menawarkan kualiti yang bersekutu, sijil dan pemindahan program dalam keadaan kemudahan pendidikan seni dengan fakulti yang memenangi anugerah dan kakitangan, pelbagai rangkaian dan peluang latihan dengan syarikat-syarikat berteknologi tinggi Lembah Silikon di sekitar kolej.
 7. Beca biasiswa global, termasuk pengecualian penuh tuisyen, disediakan untuk pelajar antarabangsa yang masuk.
 8. pendaftaran kursus keutamaan bagi pelajar antarabangsa.
 9. penyelaras Perumahan untuk membantu dengan perumahan berhampiran tiga kolej kami.
 10. Di peringkat kebangsaan yang diiktiraf pusat STEM di Cañada College dan Lab Fabrication di Skyline College.

San Mateo Colleges of Silicon Valley termasuk tiga yang diiktiraf sepenuhnya dua tahun kolej komuniti cemerlang: Cañada College, College of San Mateo dan Kolej Skyline. Ia terletak di tengah-tengah kawasan San Francisco California.

Ketiga-tiga kolej mempunyai "Jaminan Transfer Kemasukan", dengan mungkin bilangan terbesar universiti awam dan swasta di seluruh Amerika Syarikat. Ini memberikan jaminan masuk ke universiti sekiranya pelajar memenuhi akademik universiti dan keperluan lain dan tidak tertakluk kepada universiti biasa kemasukan bayat "pemilihan halangan" pelajar. Pada tahun 2015, 236 orang pelajar telah dimasukkan ke UC Berkeley daripada tiga kolej pelajar pemindahan. Pelajar-pelajar ini akan masuk sebagai pemain remaja dan hanya perlu dua tahun lagi untuk melengkapkan ijazah sarjana muda di UC Berkeley.

Kolej-kolej terkenal dengan STEM mereka (Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik) program dan Skyline College mempunyai amali dengan Caltech dan UC Berkeley. Cañada College mempunyai Pusat STEM memenangi anugerah, yang pertama di kalangan semua kolej komuniti di California. kelas animasi Its sebagai contoh, yang diajar oleh seorang pekerja Pixar. Skyline College, hanya 15 minit dari San Francisco, menawarkan Perdagangan Antarabangsa dan pelbagai program pemindahan Biotech dan Kejuruteraan. Ia juga mempunyai program latihan amali dengan CalTech dan UC Berkeley. College of San Mateo adalah salah satu kolej komuniti tertua di California. Pada tahun 1920, Kolej San Mateo adalah pada tahap yang besar, sebuah sekolah prep atau batu loncatan ke Universiti Stanford dan Universiti California (Berkeley).

Belajar di Silicon Valley berpotensi memberikan latihan untuk pelajar dan peluang rangkaian di Google, Apple, Salesforce, Twitter dan Facebook, dan lain-lain Setiap kampus kami berada dalam komuniti kecil dan selamat terletak berhampiran lebuh raya yang membawa anda terus ke San Francisco, San Jose, lapangan terbang antarabangsa SFO dan lain-lain destinasi pelancongan yang sangat terkenal seperti Monterey Bay, Yosemite dan Lake Tahoe adalah dalam jarak memandu.

Pelajar antarabangsa boleh melawat daerah kemasukan antarabangsa laman web kami untuk maklumat lanjut.

US Rakyat dan Penduduk Tetap boleh layari laman web Daerah kami untuk maklumat lanjut.

Lokasi

 • Cañada College, Redwood City, California College of San Mateo, San Mateo, California Skyline College, San Bruno, California, , San Mateo

Soalan