Keystone logo

South Gate Society Arts Center

A logo

pengenalan

Yang Pusat Persatuan Seni South Gate adalah pertama, empat tahun Writing School Kreatif di Denmark dan ia dibuka pada bulan Ogos 2015. The Writing School telah membangunkan kurikulum pendidikan yang lebih tinggi setara dengan jabatan sastera universiti dihormati di seluruh dunia yang kini menawarkan ijazah dalam Penulisan Kreatif; disiplin yang telah menjadi nyata professionalized seluruh ahli akademik.

Tujuh program ijazah ditawarkan: Fiksyen, Nonfiction, Puisi, Screenwriting, Kanak-kanak Sastera, Playwriting dan Screenwriting.

Kurikulum ini adalah ketat dan menggabungkan pendekatan tradisional kepada kajian sastera dengan genre kontemporari, di samping menggabungkan kelas dalam seni penulisan, dan mengintegrasikan pendekatan keusahawanan yang unik dengan menggabungkan seni menulis dengan perniagaan seni. Usaha program bukan sahaja untuk memberi inspirasi kepada penulis untuk menulis, tetapi untuk menerbitkan, untuk mencari ejen, dan kepada meninggalkan sekolah dengan kerjaya dalam bidang penulisan.

Lokasi

  • Trekanten Bibliotek & Kulturhus Sebbersundvej 2A, 9220, Aalborg

Soalan