Keystone logo

South Mountain Community College

A logo

pengenalan

South Mountain Community College (SMCC) mencerminkan kepelbagaian komuniti sekitarnya, gabungan kawasan kejiranan luar bandar, bandar, dan pinggir bandar. Sebilangan besar pelajar kami tiba dari Phoenix, Laveen, Tempe, Guadalupe dan sekitarnya untuk mengikuti kelas di kampus utama atau kemudahan luar lokasi kami di Guadalupe; kami juga menawarkan kursus petang di Laveen di Betty Fairfax High School.

Pada tahun fiskal 2015-16, kira-kira 6,000 pelajar mendaftar di South Mountain Community College ; 70 peratus adalah pelajar kolej generasi pertama dan 48 peratus mempunyai niat untuk berpindah ke universiti untuk melanjutkan pelajaran. Dan, dengan lebih daripada 75 peratus pelajar ini dikenal sebagai minoriti, South Mountain Community College telah ditetapkan secara federal sebagai Institusi Pelayan Minoriti dan Hispanik.

Kelas kecil kami yang dipersonalisasi ditawarkan setiap hari, petang dan dalam talian, dan dipimpin oleh fakulti yang terlibat dan berpengalaman. Kaunseling kerjaya dan akademik juga ada. South Mountain Community College juga merupakan Institusi Berasaskan Kekuatan, membantu anda menentukan kekuatan peribadi anda terlebih dahulu, dan kemudian membuat strategi dengan anda untuk memaksimumkan kekuatan tersebut dalam pilihan akademik dan kerjaya anda.

Lokasi

  • South 24th Street,7050, 85042, Phoenix

Soalan