Keystone logo

Springfield Technical Community College

A logo

pengenalan

Springfield Technical Community College (STCC), sebuah institusi awam untuk keuntungan dan satu-satunya kolej komuniti teknikal Komanwel, meneruskan legasi perintis Springfield Armory dengan pendidikan komprehensif dan teknikal dalam pembuatan, STEM, penjagaan kesihatan, perniagaan, perkhidmatan sosial, dan seni liberal.

Tenaga kerja, sijil, ijazah, dan program perpindahan Springfield Technical Community College yang paling berpatutan adalah yang paling berpatutan di Springfield dan memberikan peluang yang tiada tandingan untuk daya hidup Massachusetts Barat.

Ditubuhkan pada tahun 1967, kolej itu - Institusi Pelayan Hispanik yang ditunjuk - bertujuan untuk merapatkan jurang pencapaian di kalangan pelajar yang secara tradisional menghadapi halangan masyarakat. Springfield Technical Community College menyokong pelajar ketika mereka mengubah kehidupan mereka melalui penglibatan intelektual, budaya, dan ekonomi sambil menjadi graduan yang bijaksana, komited, dan bertanggungjawab secara sosial.

Lokasi

  • Armory Street,1, 01105, Springfield

Soalan