Keystone logo
St Nicholas Montessori College

St Nicholas Montessori College

St Nicholas Montessori College

pengenalan

Kenapa Pilih St. Nicholas Montessori

Kami telah menyediakan guru-guru Montessori terkemuka Ireland dan pengamal tahun-tahun awal sejak 1970. Kami diiktiraf oleh QQI dan kami adalah ahli pengasas Lembaga Pendidikan Montessori Ireland (IMEB) dan Persatuan Kolej Pendidikan Tinggi (HECA). Tetapi yang lebih penting:

Sekolah dan Kolej Montessori bersama

St Nicholas Montessori College adalah satu-satunya pembekal pendidikan awal yang mempunyai sekolah sendiri. Pelajar mempunyai akses yang tiada tandingan untuk tahun-tahun awal dan awal yang nyata dan meriah.

Belajar di bandar tepi pantai terbaik di Dublin

Belajar di tengah-tengah Dun Laoghaire, pelajar St. Nicholas tertanam dalam campuran ideal garis pantai yang indah, budaya kafe, komuniti hangat dan ramah dan beberapa pub terbaik di Ireland. Dan semuanya mudah diakses melalui DART, bas atau kereta.

Sejarah SMSI

St Nicholas Montessori College Ireland mencatatkan asal-usulnya hingga akhir 1940-an ketika Dr Maria Montessori memberikan kebenaran kepada dua wanita Inggeris, Margaret Homfray dan Phoebe Child, untuk menubuhkan pusat latihan untuk mengajar Kaedah Montessori di London. Ini adalah St Nicholas College yang pertama, dan ramai orang Ireland menyelesaikan kursus di sana. Pada 1970, St Nicholas Montessori Society of Ireland diasaskan oleh Sighle Fitzgerald dan sekumpulan pendidik yang berfikiran sama. Masyarakat Ireland menjalankan bengkel dan kursus petang dengan kaitan dengan pusat latihan London selama bertahun-tahun di lokasi-lokasi di seluruh Ireland memastikan penyebaran lanjut Kaedah Montessori.

Pada tahun 1980 rumah kediaman Kolej, St Nicholas House di Dun Laoghaire dibeli, dan Sekolah St Nicholas Montessori dibuka. Peggy McClatchie adalah guru pertama, dan Sighle Fitzgerald adalah Pengetua dan Pengarah Kolej. Pada tahun 1984, Kolej ini memulakan kursus pertama, kursus diploma dua tahun yang diberikan oleh pusat London.

121235_121051_L1190480-copy.jpg

Pada tahun 1994, Kolej ini diberikan status yang ditetapkan oleh Majlis Kebangsaan untuk Pendidikan Anugerah Ireland (NCEA), badan yang diluluskan negeri untuk pendidikan tinggi. Ini membolehkan Kolej untuk merekabentuk dan membangunkan program pendidikan diploma dan ijazah tinggi sendiri dalam pendidikan Montessori selaras dengan piawaian kebangsaan dan antarabangsa, menyediakan latihan komprehensif dan peluang kerjaya untuk pelajarnya.

Sepanjang tahun 1990-an, Kolej itu memohon dan mendapatkan kelulusan negeri bagi diploma negara tiga tahun, program ijazah lanjutan satu tahun, dan program diploma yang lebih tinggi bagi mereka yang memegang ijazah sarjana muda. Program-program ini terus berkembang untuk mencerminkan perkembangan dan amalan terbaik dalam metodologi pendidikan, sementara pada setiap masa mematuhi perubahan dalam rangka pendidikan negara dan antarabangsa.

Hari ini, College adalah pembekal terkemuka Ireland Montessori dan Profesional Awal Tahun dan unik di mana Level 8 BA Hons dalam program Pendidikan Montessori membolehkan graduan mendaftar di bawah Route 4 dengan Majlis Pengajaran Ireland. Akibatnya, terdapat ratusan graduan St. Nicholas yang bekerja di seluruh sistem sekolah kebangsaan di Ireland.

121229_121050_1341-02A-G6L-SMI-3-6-CLASS-copy1.jpg

Lokasi

  • Dún Laoghaire

    Dún Laoghaire, Ireland

Soalan