Keystone logo
© St. James Research Centre
St. James Research Centre

St. James Research Centre

St. James Research Centre

pengenalan

Di penyedia kursus pendek dan institusi penyelidikan bertauliah BAC kami, kami berdedikasi untuk melengkapkan pemimpin masa depan dengan kemahiran, pengetahuan dan alat untuk melaksanakan penyelesaian yang berkesan dan mampan untuk pengukuhan komuniti, perhambaan anti-manusia dan perlindungan kanak-kanak. Kursus pendek selama 6 minggu kami bukan sahaja mengajar kemahiran teknikal yang diperlukan untuk mencipta perubahan tetapi juga menggalakkan pelajar menjadi warga global dengan pemahaman yang lebih mendalam tentang punca isu sosial yang kompleks ini. Pengalaman belajar di luar negara selama 5 bulan kami di Scotland memberi peluang kepada pelajar untuk belajar daripada pengamal dan ahli akademik yang berpengalaman di lapangan, mengambil 12-15 kredit kerja kursus, dan memperoleh pengalaman langsung melalui kerja lapangan dan latihan amali. Melalui kursus kami, pelajar belajar cara mencipta program pembangunan berasaskan komuniti yang mampan yang mengutamakan keperluan dan suara orang yang mereka berkhidmat. Sebagai sebuah institusi penyelidikan, kami komited untuk menyediakan campur tangan sosial berasaskan bukti yang konsisten dengan kajian yang diterbitkan dan dikaji semula. Kami secara konsisten menyemak dan menggabungkan penyelidikan terkini untuk memastikan pendekatan kami untuk mencegah pemerdagangan dan penderaan, menyediakan perkhidmatan kepada mangsa eksploitasi komersial, dan melatih penjaga adalah berkesan. Kami menggalakkan pelajar yang tidak sabar-sabar untuk membuat perubahan di dunia dan ingin mengembangkan kemahiran teknikal mereka untuk belajar dengan kami. Dengan menyertai komuniti kami yang terdiri daripada individu yang bersemangat, pelajar memperoleh pengetahuan, pengalaman dan hubungan yang diperlukan untuk mencipta perubahan bermakna dalam komuniti mereka dan di seluruh dunia. Sebagai ahli gabungan Global Family Care Network, sebuah organisasi bukan untung yang berfungsi untuk mencegah dan memintas pemerdagangan kanak-kanak dan penderaan sistematik, kami komited untuk memberi kesan positif kepada dunia. Kami percaya bahawa dengan bekerjasama, kami boleh mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua orang.

Matlamat kami adalah untuk mewujudkan komuniti amalan antarabangsa yang berdedikasi untuk membangunkan penyelesaian inovatif untuk campur tangan dan dasar sosial.

Pasukan kami

Fakulti dan penasihat SJRC adalah ahli akademik dan pengamal yang berpengalaman dalam pembangunan antarabangsa, memerangi perhambaan moden, dan institusi sistem penjagaan keluarga.

Gabungan

St. James Research Centre disambungkan kepada rangkaian global profesional berpengalaman dalam bidang pembangunan berasaskan komuniti, program pencegahan dan pemulihan antipemerdagangan, penjagaan anak yatim dan penilaian.

Keluarga Global menggabungkan pendekatan berasaskan bukti untuk mencegah pemerdagangan dan penderaan, mengukuhkan keluarga dan komuniti, menyediakan perkhidmatan kepada mangsa eksploitasi seksual komersial, dan melatih penjaga. Pendekatan kami adalah konsisten dengan kajian yang diterbitkan dan disemak rakan sebaya, yang kami semak dan gabungkan secara konsisten.

Ciri-ciri Kampus

Kami terletak di Falkirk, Scotland. Pejabat, latihan dan penginapan pelajar kami berada di Gereja St. James, dibina pada tahun 1898, dan hanya berjalan kaki singkat dari pusat bandar Falkirk dan restoran, membeli-belah, gimnasium dan panggung wayang.

    Lokasi

    • Falkirk

      Thornhill Road, FK2 7AZ, Falkirk

      Soalan