Keystone logo
St.Gallen Institute of Management in Asia

St.Gallen Institute of Management in Asia

St.Gallen Institute of Management in Asia

pengenalan

193286_MBSTitlePicture.jpg

Sebagai anak syarikat Universiti St.Gallen, SGI menginstitusikan Hab Singapura. SGI terlibat dalam aktiviti penyelidikan dan pendidikan.

Visi

SGI mematuhi sepenuhnya dan berusaha untuk merealisasikan, untuk bahagiannya, Visi Universiti induknya. Visi Universiti St.Gallen menekankan sebagai bertujuan untuk menggalakkan keterbukaan intelektual untuk persoalan dunia kita, untuk memupuk pemikiran integratif, dan untuk menggalakkan semangat keusahawanan serta penerimaan tanggungjawab.

Kenyataan Misi

Walaupun Visi menunjukkan hala tuju umum, pernyataan Misi Universiti St.Gallen menyebut kebaikan konkrit yang harus dihayati oleh organisasi dan tingkah laku penyelidik, guru dan pentadbir.

Pernyataan Misi menyebut kepercayaan dan rasa hormat, kerjasama yang membina, bersatu dalam dunia yang pelbagai, mencari kecemerlangan, galakan inisiatif peribadi, dan aspirasi sinergi. Misi juga menyebut kepentingan mewujudkan infrastruktur yang memberi inspirasi di mana struktur yang mudah dan tidak birokrasi harus membenarkan pengkhususan dalaman.

Matlamat konkrit

SGI menghayati Visi ini dan menerima sepenuhnya Pernyataan Misinya. Di samping itu, SGI mempunyai matlamat yang sangat konkrit mengenai penyelidikan, pendidikan dan perkhidmatan, dinyatakan sebagai bidang teras kecekapan. Artikel SGI selanjutnya memerlukan untuk berusaha untuk kecemerlangan dan mengekalkan reputasi dalam bidang teras ini.

Rekod panjang aktiviti akademik di Singapura

Universiti St.Gallen mempunyai rekod panjang aktiviti akademik dan hubungan di Singapura. Program pertukaran antara St.Gallen dan Singapura adalah saling menguntungkan. Fakulti dari St.Gallen melawat Singapura untuk mengajar dan membuat penyelidikan. Begitu juga, profesor dari Singapura memberi kuliah secara tetap di St.Gallen.

Tambahan pula, hubungan pantas dengan syarikat tempatan membolehkan pelbagai projek di mana pelajar kami mengambil bahagian dan menyumbang secara aktif. Pada masa yang sama, mereka menawarkan pelajar kami peluang untuk berkomunikasi dengan eksekutif secara bersemuka, dan belajar daripada pengalaman perniagaan mereka. Selain itu, komuniti Alumni HSG di Singapura adalah besar dan dinamik.

Singapura membentuk nadi negara ASEAN

Singapura, yang diakui secara meluas atas kejayaan besarnya dalam membina sebuah negara yang makmur sepanjang 52 tahun yang lalu, membentuk nadi ASEAN (Persatuan Negara-negara Asia Tenggara). Banyak syarikat dan institusi Barat dan Asia mempunyai Ibu Pejabat serantau dan global mereka di Singapura. Singapura telah membangunkan kekuatan perbandingannya dalam bidang perbankan, penjagaan kesihatan, pendidikan, penyelidikan, dan pelancongan serta berusaha untuk kualiti dan inovasi bertaraf dunia.

Singapura: Dunia perniagaan Anglo-Saxon dan dinamik Asia

Singapura mempunyai budaya terbuka berbilang etnik, yang terdiri daripada dunia perniagaan Anglo-Saxon dan rantau Asia yang dinamik. Ahli akademik muda tidak seharusnya melepaskan peluang untuk memperoleh pengalaman pembelajaran secara langsung di tempat yang dinamik, di mana gaya Amerika dan British memenuhi kelajuan pertumbuhan Asia. Atas sebab ini, banyak universiti barat lain telah menjalin hubungan dengan institusi di Singapura, malah ada yang menubuhkan kampus di sana.

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Lokasi

  • Singapore

    110 Amoy St, #03-01, Singapore 069930, 069930, Singapore

Soalan