Keystone logo

Steinbeis University Berlin - Institute of Executive Capabilities

A logo

pengenalan

IEC ditubuhkan pada tahun 2011 oleh Dr. Mario Vaupel - seorang eksekutif perniagaan dengan pengalaman lebih dari 20 tahun.

Matlamat Kami

Secara profesional dan bersemangat, kakitangan IEC dan rakan-rakannya yang berkaitan meneruskan promosi dua tujuan yang mencabar : 1. Pertama, untuk memperkukuhkan peranan kreatif pekerja dan eksekutif melalui program pembangunan yang inovatif dan berorientasikan pemindahan . 2. Kedua, untuk meningkatkan kesedaran dan kecekapan pekerja dan eksekutif untuk menangani cabaran ekonomi, sosial, dan ekologi. Untuk mencapai objektif ini, profil kakitangan IEC dan rakan-rakannya yang diperlukan sangat tinggi. Kakitangan IEC bukan sahaja pakar dalam pengurusan program tetapi juga berpengalaman dalam bidang kecekapan teknikal dan metodologi. Profil tinggi ini menjamin pelaksanaan program berdasarkan pengetahuan terkini, teknologi berorientasi masa depan, dan metodologi berorientasikan impak .

Prinsip Panduan

Dengan kajian inovatif dan berorientasikan pemindahan serta program sijil, Institut Keupayaan Eksekutif (IEC) memperkuat keupayaan pekerja dan eksekutif untuk menangani peningkatan keperluan prestasi berdasarkan kecekapan, pemikiran, dan amalan berorientasikan masa depan. Semua program yang ditawarkan oleh IEC dipandu oleh idea untuk memperkukuhkan peranan kreatif pekerja dan eksekutif dan khususnya tanggungjawab ekonomi, sosial dan ekologi mereka.

Yayasan Steinbeis

Yayasan Steinbeis adalah institusi yang mempromosikan pemindahan teknologi dan pengetahuan antara universiti dan industri. Yayasan ini dinamai Ferdinand von Steinbeis (1807-1893) - seorang ahli politik ekonomi dari Baden-Wurttemberg, yang menetapkan dasar untuk sistem pendidikan ganda dalam perusahaan bersaiz sederhana.

Rangkaian Steinbeis

Rangkaian Steinbeis merangkumi sekitar 750 pakar pusat pemindahan Steinbeis, pusat perundingan, pusat penyelidikan, institusi pemindahan dan syarikat dengan tanggungan terhad di Jerman dan seluruh dunia.

Lokasi

  • Steinbeis-Hochschule Institute of Executive Capabilities (IEC) Ernst-Augustin-Str. 15 12489 Berlin, 12489, Berlin

  • Munich

Soalan