Keystone logo
Sullivan County Community College

Sullivan County Community College

Sullivan County Community College

pengenalan

Selamat datang ke SUNY Sullivan, sebuah kolej komuniti yang komprehensif dalam sistem SUNY (State University of New York). Kami komited untuk membantu anda membuat persediaan untuk masa depan sama ada anda mendapat pekerjaan pertama anda, berpindah ke kolej atau universiti empat tahun, atau meningkatkan kemahiran peribadi dan profesional anda.

Misi kita

SUNY Sullivan menyediakan program dan sumber yang mendidik, memberi inspirasi dan memperkasakan pelajar dan komuniti yang lebih luas. Melalui kecemerlangan dalam pengajaran dan pembelajaran, kami menyediakan pelajar untuk dunia yang pelbagai dan saling berkaitan, dan kami menyokong perubahan ekonomi dan sosial yang positif dalam Sullivan County dan seterusnya. Kami memodelkan tindakan yang mampan dan mempromosikan kewarganegaraan yang bertanggungjawab dari segi sosial, alam sekitar dan ekonomi melalui budaya kecemerlangan yang menyeluruh.

Kampus kami

Kampus luar bandar kami seluas 405 ekar terletak di Pergunungan Catskill yang indah kurang daripada dua jam dari New York City dan Albany. Ia menampilkan satu siri sembilan bangunan yang saling bersambung ditambah dengan Paul Gerry Fieldhouse. Bangunan kampus kami, termasuk Teater Seelig yang terletak di tengah-tengah kompleks, telah direka oleh firma seni bina Edward Durell Stone & Associates. Stone terkenal dengan karyanya di Muzium Seni Moden dan Dewan Muzik Radio City di New York City, serta Pusat Seni Persembahan John F. Kennedy di Washington, DC, antara bangunan dan ruang awam yang lain. Lazarus I. Levine Residence Hall dan EcoGreen Townhouses, kedua-duanya terletak hanya beberapa langkah dari kampus, menyediakan perumahan untuk hampir 400 pelajar.

Pelajar Kami (sehingga musim luruh 2019)

Terdapat 1,628 pelajar (781 sepenuh masa dan 847 sambilan) mendaftar di kolej, mewakili kumpulan individu yang pelbagai dari segi demografi.

Akreditasi Kami

SUNY Sullivan diakreditasi oleh Suruhanjaya Pendidikan Tinggi Negeri Tengah yang terletak di 3624 Market Street, Philadelphia, PA 19104. Telefon: (267) 284–5000.

Kurikulum kami diluluskan oleh Universiti Negeri New York dan Jabatan Pendidikan Negeri New York. Semua kurikulum diluluskan untuk latihan veteran di bawah undang-undang awam yang berkaitan, dan kolej itu diluluskan oleh Perkhidmatan Kewarganegaraan dan Imigresen AS, sebuah biro Jabatan Keselamatan Dalam Negeri AS, untuk kehadiran pelajar asing. Dokumen akreditasi dan pelesenan boleh disemak secara dalam talian atau melalui Pejabat Naib Presiden Akademik dan Hal Ehwal Pelajar.

Program perniagaan kami diakreditasi secara nasional oleh Persatuan Sekolah dan Program Perniagaan Berkolej untuk penawaran program perniagaannya yang memuncak dalam bidang sains bersekutu dan ijazah sains gunaan bersekutu.

Kurikulum Kejururawatan diakreditasi oleh dan didaftarkan dengan Jabatan Pendidikan Negeri New York, Biro Pelesenan Profesional.

Sullivan yang mampan

Kemampanan adalah teras kepada apa yang kami lakukan di SUNY Sullivan. Komitmen kami terhadap tanggungjawab alam sekitar dan sosial memaklumkan segala-galanya daripada operasi kampus kami kepada kurikulum kami.

Kami telah memasukkan amalan mampan ke dalam operasi kampus kami selama bertahun-tahun, termasuk sistem geoterma untuk memanaskan dan menyejukkan bangunan kami dan, lebih baru-baru ini, pemasangan tatasusunan fotovoltaik 3 kW dan turbin angin 2.5 kW untuk latihan tenaga boleh diperbaharui secara langsung. Pada 2015, SUNY Sullivan memeterai perjanjian pembelian kuasa dengan Sullivan Solar Garden, LLC yang merangkumi pemasangan ladang solar seluas sembilan ekar, 2.15 MW (7056 PV modul) di kampus.

Pelajar SUNY Sullivan membantu memasang bumbung hijau di kampus yang membantu mengurangkan kos pemanasan dan penyejukan, dan pelajar kami mengumpul dan mengompos lebih 3000 paun sisa makanan setiap tahun menggunakan kawasan kompos udara paksa di kampus. Kami telah menambah stesen pengisian botol air, paip aliran rendah dan memasang semula sistem pencahayaan dan automasi bangunan kami untuk meningkatkan kecekapan tenaga kami, dan memasang lampu suria luaran untuk mencerahkan laluan pejalan kaki menuju ke padang besbol kami. Kami mempunyai taman komuniti organik dan membina bangsal taman jerami jerami— satu inisiatif yang dijalankan oleh pelajar Program Kepujian dan Penyelenggaraan dan Pengurusan Bangunan Hijau kami. Beberapa makanan yang ditanam di taman kami digunakan oleh perkhidmatan makan di kampus, seterusnya memajukan banyak inisiatif kemampanan Chartwells. Kami sentiasa mengemas kini Inventori Pelepasan Gas Rumah Hijau kami dan melaksanakan strategi untuk pengurangan sisa, dan sedang mengemas kini dasar pembelian kami untuk lebih mencerminkan komitmen kami terhadap kemampanan.

Usaha ini dan usaha lain membantu mengurangkan kos tenaga kami, menjadikan kemudahan kami lebih cekap dan meminimumkan kesan kami terhadap alam sekitar. Walau bagaimanapun, komitmen kami terhadap kemampanan tidak berakhir di situ.

SUNY Sullivan segera menjadi peneraju dalam pendidikan kemampanan. Kursus Ijazah Bersekutu Penyelenggaraan dan Pengurusan Bangunan Hijau dan Pengajian Kelestarian kami meletakkan asas untuk tenaga kerja "kolar hijau" baharu. Program Sains Alam Sekitar kami menawarkan pendekatan berasaskan sains untuk menangani isu ekologi yang kompleks hari ini. Kami juga mempunyai bengkel dan kursus bukan kredit untuk mengembangkan kemahiran berkaitan kemampanan peribadi atau profesional anda.

Rumah Terbuka Maya

Rumah terbuka maya dijadualkan pada hari Selasa pada jam 3:30 petang (waktu standard timur AS)

Lokasi

  • Loch Sheldrake

    112 College Road, Loch Sheldrake, NY 12759, , Loch Sheldrake

Soalan