Keystone logo
Summer at Smith College

Summer at Smith College

Summer at Smith College

pengenalan

Program Prakolej Musim Panas di Smith College menawarkan peluang unik dan merangsang intelektual untuk wanita muda sekolah menengah yang ingin meneruskan minat akademik mereka di dalam bilik darjah dan seterusnya. Setiap tahun program ini menawarkan lebih daripada 200 wanita muda kebebasan untuk meneroka subjek yang mencabar dan menarik, untuk mengukuhkan permohonan kolej mereka dan untuk mencuba pengalaman sarjana muda Smith semasa tinggal dan belajar dengan pelajar lain yang bermotivasi dan bercita-cita tinggi dari seluruh dunia. Smith mengalu-alukan program ini wanita muda dari pelbagai negara dan pelbagai latar belakang kaum dan sosioekonomi yang bersama-sama membentuk komuniti intelektual yang luar biasa. Persekitaran pembelajaran adalah hands-on, kolaboratif, penerokaan, mencabar dan kaya dengan model peranan. Ahli fakulti Smith menawarkan perhatian peribadi di dalam bilik darjah sambil menggalakkan minat dan minat pelajar serta membantu mereka mengembangkan kemahiran akademik baharu. Pelajar mengikuti kursus dan bengkel sepanjang hari dan boleh memilih daripada pelbagai aktiviti kebudayaan, sosial, olahraga dan seni yang dianjurkan pada waktu malam dan pada hujung minggu. Di sini wanita muda dipandang serius dan diilhamkan untuk cemerlang—sebagai cendekiawan, saintis, penulis, penyelidik, dan pemimpin.

Untuk Pelajar Antarabangsa

Program Smith College Precollege mengalu-alukan pelajar antarabangsa setiap tahun dari seluruh dunia ke dalam program kami. Anda akan mendapati bahawa kelas kecil kami, serupa dengan pengalaman sarjana muda di Smith, menawarkan pembelajaran yang luar biasa dalam persekitaran di mana wanita dianggap serius dan diilhami untuk unggul sebagai pemimpin. Smith terletak di wilayah timur laut Amerika Syarikat, sebuah kawasan dengan beberapa kepekatan tertinggi pelajar antarabangsa di mana sahaja di negara ini.

Hidup di Smith

Sebahagian besar pengalaman anda akan mendapat perasaan sebenar untuk kehidupan kolej dan kehidupan bebas. Melibatkan diri dalam suasana kampus yang akan memberi inspirasi kepada anda, dengan manfaat tambahan pengawasan dan bimbingan penyayang dari seorang pengarah dan pelatih kediaman.

Hidup & Makan di Kampus

Nikmati bilik di salah satu rumah indah Smith, masing-masing dengan ruang tamu yang berfungsi sebagai pangkalan rumah yang hebat. Pelajar tinggal di rumah Talbot, Lamont, Gillett dan Northrop. Rumah Smith mempunyai bilik single dan double, dan kebanyakan peserta akan mempunyai rakan sebilik.

Setiap rumah mempunyai ruang makan sendiri, dan makanan Smith adalah lazat dan berkhasiat. Tiga kali sehari disediakan. Kakitangan Perkhidmatan Makan menampung diet bebas gluten, vegetarian dan vegan. Mereka juga bekerjasama dengan peserta yang mempunyai sekatan diet yang lain.

Hari Khas

Kelas pergi dari 9 pagi hingga 4 petang Selepas itu, anda boleh menggunakan semua kemudahan kampus (Smith mempunyai dua gimnasium, kolam renang dalaman, kemudahan luaran dan tenis dalaman dan luaran, gelanggang skuasy, studio tarian, gelanggang croquet dan pusat kecergasan Smith juga merupakan rumah kepada muzium seni yang terkenal, taman botani yang memenangi anugerah, dan rumah hijau), dan pergi dalam perjalanan lapangan yang dimasukkan sebagai sebahagian daripada tuisyen (muzik, teater) untuk petang, petang dan hujung minggu. Selalu ada aktiviti yang teratur untuk menyertai-atau anda boleh menghabiskan masa dengan rakan-rakan anda dari program ini. Setiap program menawarkan beberapa aktiviti sendiri di luar bilik darjah, tetapi kami juga merancang aktiviti-aktiviti yang semua pelajar ingin mengambil bahagian. Terdapat juga percutian pilihan, yang memerlukan bayaran berasingan.

HUBUNGI

Pejabat Program Summer

30 Belmont Avenue
Smith College
Northampton MA 01063

Telefon: 413-585-4455
Faks: 413-585-4344

Lokasi

  • Northampton

    10 Elm Street, 01063, Northampton

Program

Institusi juga menawarkan:

Soalan