Keystone logo
SUNY Clinton Community College

SUNY Clinton Community College

SUNY Clinton Community College

pengenalan

Kolej Komuniti Clinton, unit ahli Universiti Negeri New York, terletak di Bluff Point, kira-kira 4 batu di selatan Plattsburgh, atas ketinggian hutan yang menghadap ke Lake Champlain.

Kolej Komuniti Clinton (CCC) memainkan peranan yang unik dalam komuniti setempat dan di dalam negeri dengan menawarkan pelajar tradisional dan nontradisional akses kepada pelbagai program pendidikan yang diajar oleh fakulti yang sangat berdedikasi. Ramai pelajar CCC menghadiri selama dua tahun, mendapat ijazah atau sijil, kemudian berpindah ke universiti selama empat tahun. Pelajar lain lulus dan masuk terus ke dalam tenaga kerja atau menghadiri CCC untuk jangka masa yang singkat untuk memenuhi keperluan pendidikan tertentu. Pada musim gugur 2015, Kolej Komuniti Clinton mendaftar kira-kira 2,400 pelajar sepenuh masa dan sambilan.

Walaupun kolej ini mempunyai peralatan moden dan kemudahan yang diperlukan untuk keperluan pendidikan kontemporari, seni bina yang tersendiri dan petunjuk alam semulajadi yang menakjubkan pada masa-masa yang penting di masa lalu. Malah, kawasan Bluff Point telah menjadi tempat kejadian beberapa peristiwa penting dalam penubuhan Republik Amerika dan tradisinya. Adalah sesuai bahawa kawasan yang sangat indah dan sebahagian besar daripada perkembangan awal Amerika Syarikat dikekalkan untuk kegunaan awam dan kesenangan.

Bluff Point dimiliki oleh warga Clinton County yang kini berkongsi pemandangan indah dan rasa sejarah, yang pernah dikhaskan hanya sedikit.

Misi

Misi Kolej Komuniti Clinton adalah untuk menyediakan peluang pendidikan dalam persekitaran yang inklusif dan selamat yang memperkasa individu untuk mewujudkan laluan mereka sendiri untuk pertumbuhan peribadi dan profesional.

Penyataan Visi

Berikutan usaha kami di Clinton County dan Negara Utara, Kolej Komuniti Clinton membantu para pelajar menembusi pembahagian akademik, ekonomi, teknologi dan budaya, mengambil bahagian dalam masyarakat tempatan dan global dan meningkatkan kehidupan mereka dalam cara praktikal dan berwawasan.

Lokasi

  • Plattsburgh

    136 Clinton Point Drive, 12901, Plattsburgh

    Soalan