Keystone logo
SUNY Korea

SUNY Korea

SUNY Korea

pengenalan

SUNY Korea dibuka pada Mac 2012 sebagai universiti Amerika pertama ditubuhkan di tanah Korea. Ia juga merupakan universiti pertama yang menyertai Incheon Kampus Global (IGC). SUNY Koreaprogram ijazah 's setanding dengan universiti-universiti berprestij dalam Amerika Syarikat. Pelajar boleh menikmati kedua-dua pendidikan Amerika dan dinamik budaya Korea. Kami menghargai integriti moral dan berusaha untuk mengajar pelajar-pelajar kita untuk berkhidmat kepada orang lain dengan kebaikan dan visi mereka sendiri. Kami juga menawarkan berpatutan perumahan di kampus, pelbagai biasiswa, peluang untuk membentuk satu rangkaian global, dan sistem pendidikan yang seimbang untuk meningkatkan pelajar kita sebagai pemimpin yang berwibawa dan bertanggungjawab.

Kami berbangga mempunyai pelajar dengan pencapaian akademik cemerlang, dan mencari pelajar yang mempunyai bakat yang luar biasa. Kami juga berbangga untuk mengatakan bahawa badan pelajar kami adalah cerminan masyarakat global, dengan atas pelajar antarabangsa 30%. Pada masa ini, kami menawarkan program sarjana muda dan ijazah sarjana dari Stony Brook University (SBU), Yang merupakan universiti yang paling diiktiraf dalam SUNY. Program-program ini adalah sama dengan orang-orang yang SBU dan diajar oleh fakulti SBU. Hasilnya, pelajar-pelajar kita menerima diploma yang sama yang dikeluarkan oleh SBU selepas tamat pengajian mereka. University kami terus memperluaskan penawaran program dalam pelbagai bidang akademik seperti kejuruteraan, fesyen, sains, dan banyak lagi.

Kami berhasrat untuk menjadi hab pendidikan global, penyelidikan dan inovasi. Untuk mencapai ini, kami akan membentuk perkongsian dengan institusi bahagian dalam kedua-dua sektor awam dan swasta, dan terus melakukan yang terbaik untuk membina rangkaian global dengan para pemimpin dan bakat dari seluruh dunia.

mengenai SUNY

The State University of New York (SUNY) adalah sistem universiti negeri terbesar dan paling menyeluruh di negara ini di Amerika Syarikat. SUNY telah ditubuhkan secara rasminya pada tahun 1948 apabila New York menjadi negeri ke-48 untuk mewujudkan satu sistem universiti negeri. SUNY mulanya mewakili penyatuan 29 institusi yang tidak berkaitan, termasuk 11 kolej guru. Hari ini, SUNY telah berkembang untuk merangkumi 64 kampus yang tersebar yang telah ditubuhkan untuk menyediakan pendidikan yang berkualiti tinggi dan peluang.

Misi sistem universiti kerajaan adalah untuk menyediakan rakyat New York perkhidmatan pendidikan yang berkualiti tinggi, dengan akses seluas mungkin, dalam rangkaian lengkap program postsecondary akademik, profesional dan vokasional. SUNY menawarkan kepelbagaian pilihan pendidikan termasuk vokasional / kursus jangka pendek teknikal, sijil, sekutu, dan program ijazah sarjana muda, ijazah sarjana dan pasca kedoktoran. SUNY menyediakan akses kepada hampir setiap bidang pengajian akademik atau profesional dalam sistem melalui lebih 7,000 program ijazah dan sijil. SUNY komited untuk menyediakan pendidikan yang berkualiti pada harga yang berpatutan ke New York dan pelajar dari seluruh negara dan dunia. pelajar SUNY mewakili komuniti global yang datang dari setiap negeri di Amerika Syarikat, empat wilayah Amerika Syarikat, dan 160 negara di seluruh dunia.

mengenai SBU

Stony Brook University (SBU) adalah salah satu daripada kampus sistem SUNY, yang terletak di Long Island, New York. Kampus Universiti terletak kira-kira 60 batu timur Manhattan dan 60 batu ke barat Montauk Point. SBU telah ditubuhkan pada tahun 1957 sebagai sebuah kolej untuk penyediaan guru-guru sekolah menengah matematik dan sains. Sejak itu, SBU telah berkembang pesat dan kini diiktiraf sebagai salah satu pusat negara penting dalam pembelajaran dan kesarjanaan.

SBU telah disenaraikan dalam 100 universiti kebangsaan awam oleh US News & World Report dan termasuk dalam senarai mereka program terkenal kerana penyelidikan mahasiswa dan projek-projek kreatif. SBU adalah ahli berprestij Persatuan Universiti Amerika (AAU), organisasi jemputan sahaja daripada universiti penyelidikan terbaik di Amerika Utara. Terdapat 67 jurusan ijazah dan 77 di bawah umur, 102 program sarjana, 40 program kedoktoran dan 32 program sijil ijazah. Stony Brook adalah salah satu daripada 10 universiti diberi anugerah pengiktirafan Yayasan Sains Kebangsaan untuk mengintegrasikan penyelidikan dan pendidikan. kemudahan penyelidikan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa Makmal Kebangsaan Brookhaven (BNL) terletak berdekatan kampusnya dan diuruskan oleh SBU.

Lokasi

  • SUNY Korea, 119 Songdo Moonhwa-Ro, Yeonsu-Gu, 21985, Incheon

Soalan