Keystone logo
SupBiotech Paris

SupBiotech Paris

SupBiotech Paris

pengenalan

Sup'Biotech adalah sekolah teknik bioteknologi swasta yang terletak di kawasan metropolitan Paris. Pelajar Sup'Biotech melakukan kerja kursus kejuruteraan dan sains termasuk kuliah, kerja makmal, dan projek kreatif jangka panjang. Tidak seperti di banyak sekolah berorientasi STEM lain, Sup'Biotech juga menekankan pengetahuan industri dan menawarkan kurikulum pra-profesional. Lulusan Sup'Biotech direkrut oleh firma teratas di sektor bioteknologi seperti L'Oreal, Sanofi, Watchfrog, Nestlé, dan banyak lagi. Hampir semua graduan Sup'Biotech mendapat pekerjaan atau melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi, dan gabungan unik sains dan kemahiran pengurusan Sup'Biotech sangat berharga bagi majikan dari semua jenis.

120322_SupBiotech_Programme_Biotech1.jpg

Kami menawarkan program sarjana, siswazah, belajar di luar negara, dan program musim panas untuk pelajar antarabangsa. Pelajar boleh bermula pada tahun 1, 2, 3, 4 atau 5; kursus tahun pertama dan kedua diajar dalam Bahasa Inggeris atau Bahasa Perancis sementara tahun ketiga, keempat dan kelima dijalankan dalam Bahasa Inggeris. Graduan mendapat akses cepat ke jawatan kanan di Perancis dan di luar negara dalam bidang seperti kesihatan dan farmaseutikal, inovasi pemprosesan makanan, kosmetik, bioinformatik, atau persekitaran. Program ini dibina berdasarkan model Sekolah Kejuruteraan Perancis yang diakreditasi oleh CTI: kitaran Foundation (2 tahun), diikuti dengan kitaran Kejuruteraan (3 tahun).

120321_FotoSummer.jpg

Kurikulum Sup'Biotech adalah keseimbangan pelbagai disiplin antara kerja kursus sains dan kejuruteraan (kuliah, kerja makmal praktikal, dan projek), kemahiran pengurusan, pengetahuan industri. Pelajar kami juga belajar mengenai pasaran bioteknologi domestik dan antarabangsa. Profesor Sup'Biotech berasal dari pelbagai latar belakang latihan dan pendidikan, seperti universiti, pusat penyelidikan, dan industri. Bahasa Inggeris digunakan sepanjang program kami; kursus siswazah kami diajar dalam bahasa Inggeris, dan kelas tersedia secara eksklusif dalam bahasa Inggeris dari tahun ketiga dan seterusnya. Pelajar Sup'Biotech bersedia untuk pelbagai tanggungjawab dalam pelbagai syarikat bioteknologi dan antarabangsa, bekerja dalam bidang seperti kesihatan, kosmetik, alam sekitar, farmasi, dan agribisnis.

120325_SupBiotech_Programme_Biotech1.jpg

Seperti yang disebutkan di atas, program lima tahun Sup'Biotech merangkumi program dua darjah yang sesuai dengan standard Eropah yang baru. Program sarjana tiga tahun kami membawa kepada ijazah Sarjana Muda dari Sup'Biotech. Dalam program siswazah kami, pelajar memilih pilihan seperti Penyelidikan dan Pembangunan, Pengeluaran, atau Penjualan dan Pemasaran. Setelah menamatkan program siswazah dua tahun kami, pelajar dianugerahkan Diploma Kejuruteraan dalam Bioteknologi, setara dengan ijazah Sarjana.

PERHATIAN:

Sup'Biotech tidak mempunyai biasiswa.

Walau bagaimanapun, kami dengan senang hati menyokong sebarang permohonan biasiswa awam yang ingin dikemukakan oleh pelajar kami kepada kerajaan Perancis atau institusi amal.

Biasiswa dan Pembiayaan

SILA AMBIL PERHATIAN:

Sup'Biotech tidak mempunyai biasiswa.

Walau bagaimanapun, kami gembira untuk menyokong sebarang permohonan untuk biasiswa awam yang ingin dikemukakan oleh pelajar kami kepada kerajaan Perancis atau institusi amal.

Lokasi

  • Paris

    Paris, Perancis

    Soalan