Keystone logo
Tallahassee Community College

Tallahassee Community College

Tallahassee Community College

pengenalan

Seorang Pemimpin dalam Pendidikan Tinggi

Sejak tahun 1966, Tallahassee Community College telah menawarkan pendidikan pasca menengah yang berkualiti tinggi untuk warga Leon, Gadsden, dan Wakulla, bersama pelajar dari seluruh negeri, negara dan luar negara. Kami secara konsisten kedudukan sebagai salah satu kolej komuniti di dalam negara. Visi kami akan diiktiraf sebagai pilihan kolej anda.

TCC By The Numbers

  • 37k - TCC mendaftar lebih daripada 37,000 pelajar kredit dan tidak kredit setiap tahun

  • 24: 1 - TCC mengekalkan pelajar kepada nisbah fakulti 24 hingga 1

  • 77% - 77 peratus lulusan TCC pindah ke institusi 4 tahun selepas tamat pengajian

Kecemerlangan Pendidikan

Di TCC kami menawarkan lebih daripada 70 program ijazah dan sijil yang berbeza yang merangkumi pelbagai bidang dari Pengurusan perniagaan ke kejuruteraan, dari kejururawatan hingga ke penguatkuasaan undang-undang. Ijazah Sarjana Muda Seni (AA) kami untuk pindah ke universiti negeri juga menawarkan beberapa trek untuk mereka yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana atau lebih tinggi. Terokai semua pilihan anda dan berbual dengan penasihat anda untuk melihat yang sesuai untuk anda.

68905_Clipboard03.jpg

Semua Selamat Datang

TCC mewakili badan pelajar yang pelbagai dan menegaskan pertumbuhan dan kejayaan pelajar kami melalui ahli akademik, penglibatan dalam kepimpinan, kesenian dan banyak lagi. Kami mengalu-alukan pelajar dari semua lapisan masyarakat dan menawarkan mereka peluang untuk memperkuat diri dan masyarakat mereka.

Mesyuarat Anda Di mana Anda berada

Dari kampus utama ke institut khusus negara kami ke pusat satelit kami, kami berbangga untuk berkhidmat kepada komuniti kami di setiap tujuh lokasi kami di tiga daerah perkhidmatan daerah kami. Selalunya lokasi yang dekat dengan rumah, kerja, dan di mana-mana di antara.

Tempat yang sesuai untuk hidup dan belajar

Setiap semester, beribu-ribu pelajar memilih Tallahassee sebagai langkah seterusnya dalam perjalanan pendidikan mereka. Rumah untuk TCC, salah satu kolej komuniti di negara ini, dan dua universiti utama - Florida State University dan Florida A

Lokasi

  • Tallahassee

    444 Appleyard Drive, , Tallahassee

Soalan