Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
The Alamo Colleges District ACCD

The Alamo Colleges District ACCD

The Alamo Colleges District ACCD

pengenalan

Seperti namanya, Alamo Colleges District mempunyai kesan inspirasi tersendiri kepada masyarakat. Dari asal usul kami sebagai daerah perguruan tinggi pada tahun 1945 hingga dekad perubahan dan pengembangan, kami telah berjuang untuk menjadikan pendidikan tinggi dapat diakses dan terjangkau untuk semua. Hari ini, lima kolej menunaikan janji ini dengan pelbagai kursus dan darjah 2 tahun. Projek peningkatan modal bernilai $ 450 juta baru-baru ini membolehkan kita membuat beberapa kemudahan terbaik untuk pengajaran dan pembelajaran di negara ini.

Kredit kami dipindahkan ke universiti empat tahun bagi mereka yang melanjutkan pelajaran ke peringkat lanjutan. Dan program pengembangan tenaga kerja kami membantu individu membina kerjaya baru dan memenuhi keperluan perniagaan. Pendek kata, adalah misi kita untuk membentuk semula niaga hadapan.

Siapa kita?

  • Penyedia pengajian tinggi terbesar di Texas Selatan (90,000+ pelajar).
  • Kami mewakili kepelbagaian komuniti kami (73% minoriti).
  • 10,962 darjah dan sijil diberikan pada FY 2018.
  • Rata-rata graduan ijazah bersekutu dari Alamo Colleges District akan melihat peningkatan pendapatan $ 9,400 setiap tahun, berbanding dengan seseorang yang mempunyai diploma sekolah menengah yang bekerja di Texas.

Lokasi

  • San Antonio

    2222 N. ALAMO ST., 78215, San Antonio

    Soalan