Keystone logo
The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

pengenalan

Kami diiktiraf di peringkat global untuk penyelidikan, pembangunan dan inovasi kami dan kami telah menyediakan pelajar kami pengajaran bertaraf dunia selama lebih daripada 425 tahun.

The University of Edinburgh" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/18/188668_onlineheaderms3.png" alt="188668_onlineheaderms3.png" data-json="{"author":"University of Edinburgh","author_url":"","source":""}" />

Ijazah Edinburgh berfungsi untuk anda

The University of Edinburgh ialah salah satu universiti terkemuka dunia, secara konsisten berada dalam kedudukan 50 teratas dunia dan menduduki tempat ke -22 dalam Kedudukan Universiti Dunia QS 2024.

Graduan kami berada di kedudukan ke -26 di dunia oleh majikan 1 .

Kecemerlangan dalam penyelidikan

The University of Edinburgh mempunyai reputasi antarabangsa untuk penyelidikan inovatif merentasi pelbagai disiplin.

Menurut keputusan Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2021 (REF2021), Universiti menduduki tempat keempat di UK berdasarkan kualiti dan keluasan penyelidikannya - dikenali sebagai kuasa penyelidikan - dan merupakan institusi kedudukan teratas Scotland.

Keputusan REF2021 mendedahkan bahawa hampir 90 peratus daripada aktiviti penyelidikan Universiti berada dalam kategori tertinggi – 4 bintang dan 3 bintang – yang masing-masing diklasifikasikan sebagai 'terkemuka dunia' dan 'cemerlang di peringkat antarabangsa', pertumbuhan 10 mata peratusan sejak sebelumnya. REF pada tahun 2014.

Calton Hill in Edinburgh

Inovasi dalam pengajaran

Laporan terkini daripada Agensi Jaminan Kualiti memberikan kami penarafan tertinggi yang mungkin untuk kualiti pengalaman pembelajaran pelajar. Kami sentiasa berusaha untuk membangunkan pendekatan pengajaran yang inovatif untuk menemui kaedah yang paling sesuai untuk pelajar, termasuk teknik e-pembelajaran dan pembelajaran berbantukan rakan sebaya.

Pakar dalam pembelajaran dalam talian

Kami menawarkan portfolio ijazah dalam talian pascasiswazah terbesar di UK 2 , mengalu-alukan lebih daripada 8,000 pelajar dalam talian sejak 2005. Program fleksibel dan sokongan kami telah mantap dan pilihan yang semakin popular untuk pelajar yang ingin mengimbangi pengajian lanjutan dengan komitmen profesional atau keluarga.

Ibu kota yang indah

Berada dalam 10 bandar pelajar terbaik di dunia 3 , Edinburgh ialah sebuah bandar yang padat dengan rangkaian pengangkutan yang sangat baik, yang memudahkan perjalanan dan perjalanan ke bahagian lain di Scotland.

Cukup besar untuk menawarkan sesuatu untuk semua orang, tetapi cukup kecil untuk berasa seperti di rumah sendiri, Edinburgh ialah sebuah bandar Eropah yang moden, canggih dan cantik dengan masyarakat yang pelbagai budaya.​

Kemudahan dan sokongan untuk membantu anda berjaya

Anda akan mempunyai akses kepada salah satu perpustakaan akademik terbesar dan paling penting di dunia, menempatkan lebih 1.8 juta jilid bercetak. Anda juga akan mendapat manfaat daripada 30 makmal komputer akses terbuka dengan akses 24 jam di seluruh lokasi utama, serta pinjaman komputer riba percuma.

Kami menawarkan Perkhidmatan Kaunseling Pelajar dan Pusat Kesihatan Universiti percuma, dan Perkhidmatan Hilang Upaya Pelajar kami menyediakan pelbagai sokongan untuk pelajar kurang upaya. Kami juga menawarkan perkhidmatan penjagaan anak yang sangat baik, menjadikannya lebih mudah untuk menyesuaikan keibubapaan dan belajar.

Komuniti global yang mengagumkan

Strategi pengantarabangsaan kami yang bercita-cita tinggi memastikan pengajaran dan penyelidikan yang kami sampaikan menawarkan faedah global. Kami disenaraikan dalam 20 universiti antarabangsa terbanyak di dunia 4 . Pelajar dari dua pertiga negara dunia belajar di sini.

Kami bekerjasama dengan pelbagai institusi terkemuka dunia dalam bidang yang pelbagai seperti e-sains, kejuruteraan, sains hayat dan perubatan serta seni dan budaya. Kami juga merupakan ahli rangkaian penyelidikan global Universitas 21 dan rangkaian Eropah Coimbra Group dan LERU.

Menerajui tanggungjawab sosial dan kemampanan

Kami komited untuk menjadi peneraju dunia dalam menangani cabaran global termasuk kemiskinan, perubahan iklim dan permintaan yang semakin meningkat untuk tenaga, makanan dan air.

Sebagai Universiti Fairtrade pertama Scotland, kami telah mempromosikan keadaan yang lebih baik untuk petani dan komuniti di negara membangun sejak 2004.

Kami telah memperjuangkan kelestarian alam sekitar sejak awal 1990-an, dan merupakan penandatangan pengasas kepada Komitmen Iklim Universiti dan Kolej 2009 dan kempen 10:10.

Universiti ini menjadi tuan rumah kepada beberapa Akademi Global yang komited untuk menangani isu yang berkaitan dengan kesihatan, keadilan, alam sekitar, dan pertanian serta keselamatan makanan. Akademi merentas sempadan dalam penyelidikan dan pengajaran, menerima pakai tindak balas pelbagai disiplin terhadap isu global yang mencabar.

1QS World University Rankings 2024 2Higher Education Statistics Agency 2017/18 3QS Student Cities 2023 4Times Higher Education, World's Most International Universities 2022

Keperluan Visa

Anda mungkin perlu memohon visa pelajar untuk memasuki UK.

Kedudukan

Kami secara konsisten disenaraikan sebagai salah satu daripada 50 universiti terbaik di dunia. Kami berada di tempat ke-22 dalam QS World University Rankings terkini.

Graduan kami menduduki tempat ke-26 di dunia oleh majikan (QS World University Rankings 2024)

Edinburgh menduduki tempat ke-2 bandar pelajar terbaik di UK, ke-5 di Eropah dan ke-10 di dunia. (QS Best Student City 2023)

Testimoni Pelajar

Lokasi

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

    Soalan