Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Totino-Grace High School

Totino-Grace High School

Totino-Grace High School

pengenalan

Tentang kita

Minda Inspiratif. Menyentuh Hati.

Totino-Grace adalah lebih daripada sekadar sekolah menengah. Totino-Grace adalah persediaan terbaik pelajar untuk kehidupan: inspirasi dan penuh iman, ketat dan menarik, kreatif dan kolaboratif - sebuah sekolah di mana setiap pelajar akan membangun keyakinan diri dan masa depan mereka.

Lembaga Pengarah, pentadbiran, guru, dan kakitangan Totino-Grace adalah individu yang berbakat dan penyayang yang berdedikasi untuk menyokong persediaan dan kejayaan masa depan pelajar. Kami mempunyai penghormatan untuk bekerja untuk pihak kanak-kanak setiap hari, dan kami mengambil tanggungjawab itu dengan serius.

119621_TG2.jpeg

Semasa menyediakan pendidikan yang lebih baik, fakulti dan kakitangan Totino-Grace dengan setia dan konsisten menegaskan dan menegakkan kepercayaan dan ajaran Gereja Katolik. Kami mengalu-alukan, mengasihi, dan mengenali setiap pelajar yang dipercayakan kepada penjagaan dan model kami yang bermaruah dan menghormati antara satu sama lain dan untuk ajaran Gereja.

Totino-Grace's Catholic, warisan Lasallian memperkenalkan pelajar kepada cara hidup yang menyediakan penyelidikan akademik yang ketat, memupuk keprihatinan kepada orang-orang yang kurang bernasib baik, dan, yang paling penting, membina hubungan peribadi dengan Tuhan. Pelajar Totino-Grace merupakan sebahagian daripada komuniti sekolah yang membantu pelajar memupuk usaha untuk mencapai tahap terbaik mereka.

Kami berterima kasih kepada kakitangan kami yang berdedikasi, pelajar yang rajin, dan para penaung, dan berbangga untuk bergaul dengan ibu bapa dan penjaga semasa perjalanan sekolah menengah mereka. Lawati laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut!

119631_TG7.jpeg

Misi, Visi, Nilai

Kenyataan Misi

Totino-Grace adalah sekolah tinggi Katolik bersama pendidikan Katolik dalam tradisi Lasallian. Menyambut badan pelajar yang berunsur akademik, ekonomi, dan budaya, kami berusaha untuk kesaksamaan dan kecemerlangan dalam semua program. Menyedari elemen penting dalam misi kami sebagai pembelajaran, iman, komuniti, dan perkhidmatan, kami berusaha untuk menyediakan persekitaran yang selamat yang memberi keutamaan kepada saling menghormati, disiplin diri, dan pengiktirafan tanggungjawab kita dalam masyarakat dunia.

119619_TG3.jpeg

Penyataan Visi

Totino-Grace adalah sekolah tinggi Lasallian Katolik yang inovatif, yang terkenal dengan keterampilan dan kaitan akademik. Memperkayakan hubungan pelajar-guru dan peluang belajar pengalaman yang dinamik mengilhami semua pelajar untuk mencapai tujuan akademik, iman, dan peribadi mereka. Kestabilan dan kecergasan kewangan memastikan kebolehcapaian dan kejayaan transformatif untuk pelajar dan komuniti sekolah kami.

119618_TG5.jpeg

Nilai teras

Iman:

 • Setiap pelajar mempunyai nilai yang tidak ternilai dan merupakan anak Tuhan.
 • Mengambil bahagian dalam komuniti yang mendalam dan bermakna memberi inspirasi kepada pelajar untuk mengenali Tuhan, mencintai Tuhan, dan hidup Tuhan.

Pembelajaran:

 • Setiap pelajar mempunyai keupayaan dan keinginan untuk belajar.
 • Meningkatkan pengalaman peribadi supaya setiap pelajar berasa dihargai, diilhami, dan mempunyai keperibadian.
 • Menyediakan peluang pembelajaran yang inovatif dan ketat yang menyalakan pembelajaran.
 • Peluang pembelajaran yang eksperimen.
 • Melibatkan pelajar dalam pengalaman kolaboratif dan kreatif yang memberi tumpuan kepada menyelesaikan masalah sebenar.
 • Merancang pembangunan kakitangan kolaboratif yang berasaskan data dan amalan terbaik.
 • Memaksimumkan sumber sekolah dan menyediakan tuisyen yang berpatutan.

119629_TG8.jpeg

Komuniti:

 • Dalam pentingnya mewujudkan persekitaran yang selamat, menyokong, dan mesra.
 • Kepelbagaian memperkayakan individu dan masyarakat.
 • Setiap pelajar patut dihormati dengan hormat.
 • Hubungan bermakna antara guru dan pelajar sangat memberi kesan kepada perkembangan pelajar secara keseluruhan, yang mengakibatkan keyakinan, motivasi, dan pencapaian diri pelajar yang lebih tinggi.
 • Berpartap dengan ibu bapa dan ahli komuniti lain, maka semua suara boleh didengar ketika kita bekerjasama untuk membuat sekolah yang mengilhami setiap pelajar.

Perkhidmatan:

 • Pelajar harus mengalami apa yang dirasakan untuk melayani orang lain.
 • Pelajar perlu diberikan pelbagai pengalaman untuk menjadi peserta yang aktif dan bertanggungjawab di sekolah mereka, masyarakat tempatan dan global.
 • Membangun rasa tanggungjawab dan menghormati diri sendiri, orang lain, dan masyarakat untuk bekerja dan hidup sebagai warga dinamik.

119620_TG4.jpeg

Enquire

Marilah kita memperkenalkan anda kepada komuniti kami - sebuah komuniti yang komited untuk mendidik seluruh kanak-kanak, memberi inspirasi kepada pertumbuhan akademik, sosial, dan rohani. Satu yang diberkati dengan kakitangan berdedikasi dan pelbagai program tersendiri, pengalaman peribadi, dan peluang pembelajaran yang ketat bersesuaian dengan keperluan dan kepentingan individu pelajar anda.

Terokai laman web kami untuk maklumat berharga tentang komuniti sekolah kami.

Semak video kami untuk mendengar pelajar Totino-Grace, ibu bapa, dan alumni berkongsi apa yang menjadikan kami unik dan membezakan kami daripada komuniti sekolah lain di Twin Cities.

Anda tidak lama lagi akan belajar bagaimana Totino-Grace mendorong pelajar ke arah pencapaian akademik dan seterusnya!

Lokasi

 • Minneapolis

  1350 GARDENA AVE NE, 55432, Minneapolis

Soalan