Keystone logo

University of Algarve

A logo

pengenalan

Selamat Datang di UALG Virtual Fair!

Cabaran yang ditimbulkan oleh jarak sosial memungkinkan, kita ingin tahu, bahawa kita semua lebih dekat.

Sesiapa sahaja dari mana sahaja, di mana sahaja di negara atau di dunia, akan berpeluang mengunjungi Pameran Maya UALG (gunakan pautan yang sama seperti di atas) dan mengetahui tentang tawaran kami untuk tahun akademik 2020/2021.

Apa yang menanti anda?

Selama dua minggu, para peserta dapat mengunjungi sebuah paviliun interaktif, di mana berdiri dari semua sekolah tinggi dan kolej akan disediakan dengan bahan untuk mempublikasikan tawaran latihan untuk perundingan dan muat turun. Setiap tempat juga akan menyediakan sembang langsung di mana para peserta boleh mengemukakan soalan. Pameran maya juga akan membuka ruang untuk sesi persembahan kursus, yang disebarkan melalui konferensi video. Minggu dari 15 hingga 19 Jun akan dikhaskan untuk kursus TeSP, Sarjana dan Sarjana Bersepadu, sementara minggu dari 22 hingga 26 Jun akan dikhaskan untuk kursus Pascasiswazah dan Sarjana. Datang dan temui, terokai, tanya, rasakan, dan pilih University of Algarve !

Mengapa memilih University of Algarve ( UALG )?

University of Algarve (Portugal) adalah sebuah universiti awam muda, dengan populasi pelajar hampir 9,000 dan menggunakan lebih 700 ahli akademik. Dalam tiga dekad yang lalu, University of Algarve telah menyatukan pautan yang ditubuhkan dengan perniagaan serantau dan dengan organisasi awam dan swasta, menggalakkan pemindahan pengetahuan dan menyumbang kepada pembangunan lestari dengan kesan positif di seluruh masyarakat.

Mengajar

Ditubuhkan di tiga kampus, dua di bandar Faro dan satu di Portimão, University of Algarve menawarkan kursus-kursus dalam enam bidang tema: Seni, Kesusasteraan dan Sejarah; Sains Kejuruteraan; Kehidupan, Bumi, Marin dan Sains Alam Sekitar; Perubatan dan Sains Sekutu; Sains Sosial, Pendidikan dan Profesional; dan Ekonomi, Pengurusan dan Pelancongan. Kajian dalam bidang ini termasuk darjah sarjana dan pascasiswazah (Sarjana dan Ph.D).

Penyelidikan

Penyelidikan di University of Algarve dijalankan di pusat-pusat penyelidikan dinamik dan terkenal, yang menghasilkan inovasi dan peningkatan nilai penyelidikan dan pembangunan dalam pelbagai bidang seperti Sains Marin, Biologi dan Bioperubatan, Elektronik dan Telekomunikasi, Sastera, Sejarah, Komunikasi dan Kesenian . Makmalnya terbuka kepada dunia, merekrut penyelidik muda terbaik di seluruh bidang penyelidikan yang cemerlang.

Pengantarabangsaan

Baru-baru ini, terdapat peningkatan ketara pelajar asing dari lebih 80 buah negara kerana strategi pengantarabangsaan University of Algarve . Daripada 8,000 pelajarnya, 20% adalah pelajar asing, di mana hampir separuh berada di Universiti di bawah perjanjian dua hala dan program kerjasama, terutamanya Erasmus dan Erasmus Mundus. Kualiti dan kepelbagaian Masters dan Doktor di Eropah, digabungkan dengan kursus pascasiswazah yang dibuka kepada pelajar dari seluruh dunia menjelaskan magnitud dari mobiliti ini.

Lokasi

Terletak di bahagian paling selatan Portugal, salah satu kawasan pelancongan paling Portugal, Universiti mempunyai dua kampus universiti yang terletak di Faro (ibu kota rantau ini, dengan lapangan terbang antarabangsa, stadium sukan, hospital pusat) dan satu di Portimão, kedua Algarve bandar utama.

Kemudahan sokongan

Semua kampus menawarkan kelas bilik darjah, makmal komputer dan multimedia, auditorium, perpustakaan dan bilik belajar dan pertemuan. Akses internet wayarles boleh didapati di semua kampus. Dengan penginapan di dewan kediaman untuk lebih dari 600 pelajar, beberapa kantin dan kafetaria di seluruh kampus, perkhidmatan perubatan dan aktiviti kebudayaan dan sukan, University of Algarve telah menyaksikan pertumbuhan yang signifikan dari segi penduduk pelajar, kemudahan moden dan kualiti dan kepelbagaian program yang ditawarkan.

Lokasi

  • Universidade do Algarve UAlg Rua da Universidade 81, 8005-139, Faro

Soalan