Keystone logo
Faculty of Applied Sciences - Ukrainian Catholic University

Faculty of Applied Sciences - Ukrainian Catholic University

Faculty of Applied Sciences - Ukrainian Catholic University

pengenalan

Ukraine Catholic University (Ucu) adalah sebuah institusi pendidikan dan penyelidikan swasta yang dinamik melatih generasi baru pemimpin untuk menghadapi cabaran global dan tempatan praktikal melalui pendidikan berkualiti tinggi, pertumbuhan peribadi dan tanggungjawab sosial yang aktif.

Pada tahun 2015, Universiti Katolik Ukraine, bersama-sama dengan masyarakat Lviv perniagaan, Kluster IT Lviv, dan syarikat-syarikat terkemuka IT, membuka Program Ijazah Sarjana Muda baru dalam Sains Komputer - CS @ Ucu (Sains Komputer di Ucu). CS @ Ucu adalah satu-satunya program di Ukraine mencontohi yang paling berkesan dalam bidang Sains Komputer di dunia - Stanford University dan University of Waterloo. Program ini telah dilancarkan kerana terdapat keperluan yang besar untuk kakitangan IT yang berkelayakan. Pada 2016 terdapat diciptakan Fakulti Sains Gunaan.

Misi Fakulti Sains Gunaan

Fakulti Sains Gunaan adalah program, yang membentuk pemimpin dalam bidang ini, yang akan menggunakan pengetahuan mereka untuk mempengaruhi masa kini dan masa depan Ukraine dan dunia.

Visi Fakulti Sains Gunaan

Fakulti Sains Gunaan adalah program intelektual merangsang yang mengembang perbatasan pendidikan dalam Sains Komputer dan Teknologi Maklumat di Ukraine. graduan masa depan kita bukan pekerja hanya berjaya di syarikat-syarikat IT terkenal di dunia, mereka adalah individu yang pelbagai yang bersedia untuk mencipta produk dan perkhidmatan baru, idea-idea baru dan makna kedua-dua dalam bidang Teknologi Maklumat dan juga di kawasan-kawasan lain dalam hidup .

Huraian program

Fakulti Sains Gunaan ditujukan kepada pelajar-pelajar yang berminat untuk bekerja keras dan memperbaiki diri untuk mendapatkan kemahiran profesional dalam teknologi maklumat moden dan sains komputer yang diperlukan untuk penempatan pekerjaan berjaya dalam pasaran semasa.

Kandungan program telah dibangunkan dengan kerjasama terkemuka IT syarikat di Lviv dan mengambil kira ketetapan undang-undang baru "Pada Pengajian Tinggi di Ukraine", amalan terbaik Ukraine dan asing, cadangan Persatuan Computing Machinery (ACM), Institut jurutera dalam Teknologi elektrik dan Elektronik (IEEE) (2013), serta Majlis Ukraine Daya Saing Industri Maklumat-Communication Technology (2014).

Program ini dirancang sebagai program empat tahun dan termasuk mata pelajaran dalam kawasan blok profesional dan kemanusiaan. Antara mata pelajaran teras untuk pelajar ialah: Kejuruteraan Perisian; Jaminan Maklumat dan Keselamatan; Pengaturcaraan Bahasa; Selari dan Teragih Computing; Structures diskret; Grafik dan Visualization; Manusia - Interaksi Komputer; Analisis data; Pengurusan Maklumat; Systems intelek; dan Analisis Perniagaan.

Pensyarah program, ia adalah amat penting bahawa pengetahuan sains komputer dan teknologi maklumat yang pelajar mendapat semasa belajar di Fakulti Sains Gunaan berguna. Oleh itu, kurikulum setiap mata pelajaran teras meramalkan tugasan praktikal dan kajian kes yang telah dikemukakan oleh ahli profesional yang diri mereka bekerja dalam industri IT.

Selain belajar pelajar proses mempunyai pilihan untuk menghadiri kelab-kelab lain: Kepintaran Buatan, Robotik, Front-end / Backend, Pembangunan Permainan, 3D-Permodelan dan Algorithmic Programming. bahagian-bahagian yang penting dalam proses pembelajaran juga merangkumi pertemuan dengan pemimpin-pemimpin pendapat (setiap minggu), practicums musim panas dan latihan di syarikat-syarikat IT dan ciri tertentu program ini adalah peningkatan dalam pengetahuan bahasa asing.

Mulai tahun ketiga, mata pelajaran tertentu Fakulti Sains Gunaan dibentangkan dalam bahasa Inggeris. Memandangkan hakikat bahawa dunia moden adalah multi-polar dan bahawa inovasi dan penemuan berlaku di tepi, atas perlanggaran budaya, bahasa, dan lain-lain, kita meletakkan persimpangan pelbagai bidang: sejarah idea-idea besar; pemikiran kritikal; penulisan akademik; dan keusahawanan sosial.

latihan profesional dilaksanakan melalui pelbagai practicums dan latihan musim panas di syarikat-syarikat rakan kongsi dan melalui kursus berorientasikan projek berkaitan secara langsung dengan kerja-kerja industri IT. Hubungan dengan Business School Lviv Ucu akan membolehkan pelajar yang berminat untuk menimba ilmu pengetahuan mengenai asas-asas perniagaan, inovasi dan keusahawanan. Program ini amat menggalakkan pelajar yang berbakat untuk mewujudkan laluan pembelajaran fleksibel mereka sendiri, dengan mengambil kira penawaran jenis produk pendidikan yang berkualiti di pasaran pendidikan global (besar kursus dalam talian terbuka, penyertaan dalam latihan di universiti luar negara, kursus sijil khusus rakan kongsi program, Ucu pendidikan, dan lain-lain). Program ini mengekalkan hubungan baik dengan syarikat-syarikat seperti IBM, Google, Twitter, EPAM, SoftServe, Eleks, Sigma Software, Ciklum, Gramarly, Perfectial, Romexsoft, serta individu dan beberapa universiti seperti Carnegie Mellon University, Universiti Negeri New York .

Antara program-program sains komputer di universiti Ukraine berubah pendekatan kurikulum mereka berikutan Program Sains Komputer di Ucu. Pertama mengakui CS @ Ucu kohort pelajar adalah salah satu yang paling kuat di Ukraine. Rata-pemohon purata adalah 186,5 daripada 200 melalui penilaian bebas luaran. Rata-rata dalam matematik adalah 193/200 dengan 60% pelajar menjaringkan lebih daripada 195/200 mata. Rata-rata yang kedua pelajar yang diterima masuk di program CS @ Ucu adalah yang terkuat di antara semua universiti Ukraine dengan program-program sains komputer.

Pada bulan September 2016, kami membuka Inggeris praktikal berorientasikan program Master.

Lokasi

  • 17 I. Sventsitskoho str. room 212, 79011, Lviv

Soalan