Keystone logo
UDIMA - Universidad a Distancia de Madrid

UDIMA - Universidad a Distancia de Madrid

UDIMA - Universidad a Distancia de Madrid

pengenalan

UDIMA

Universiti Jarak Jauh Madrid ( UDIMA ) ialah universiti swasta dalam talian pertama di Sepanyol. Diiktiraf dalam Undang-undang 1/2006, 14 Jun, Komuniti Madrid. Bersama-sama dengan CEF.- Pusat Pengajian Kewangan, ia membentuk UDIMA Kumpulan Pendidikan UDIMA. Ia adalah CEF.-, sebuah institusi yang diwujudkan pada tahun 1977 dan dengan pengesahan lebih daripada 500,000 bekas pelajar, embrio UDIMA .

UDIMA telah memperoleh pengesahan positif rancangan pengajian Sarjana Muda, Sarjana dan Kedoktoran rasmi yang dibentangkan kepada Agensi Kebangsaan untuk Penilaian Kualiti dan Akreditasi (ANECA) dan telah diberi kuasa oleh Direktorat Am Universiti untuk pelaksanaan ijazah; Yayasan Madrid + d menjadi entiti yang bertanggungjawab memantau mereka.

Metodologinya adalah berdasarkan latihan dalam talian, menggunakan maklumat terkini dan teknologi komunikasi. Dengan cara ini, ia menyumbang kepada fakta bahawa, walaupun berjauhan, pelajar berasa ditemani oleh guru dan rakan sekelas mereka pada setiap masa. Tidak hairanlah, dalam DNAnya menyebarkan idea untuk menjadi "universiti yang paling dekat" dengan pelajar sepanjang proses pembelajaran.

Kampus dan ibu pejabat utama Universiti terletak di bandar Madrid, Collado Villalba.

UDIMA , ketenangan belajar sentiasa mengiringi

misi

Selaras dengan norma konstitutif pengiktirafannya oleh Undang-undang 1/2006, 14 Jun dan Dekri 38/2014, 14 April, yang meluluskan Norma Organisasi dan Operasi (NOF) Universiti Jarak Jauh Madrid ( UDIMA ), dan Statut sendiri, UDIMA ialah sebuah institusi pengajian tinggi swasta yang tujuan khusus adalah seperti berikut:

 • Melatih dan menyediakan akses kepada pendidikan universiti dan kesinambungan pengajian kepada semua yang layak untuk melanjutkan pengajian tinggi mengikut perundangan Negeri.
 • Menambah baik kaedah pendidikan berasaskan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).
 • Menggalakkan penggunaan ICT menggunakan teknik dan pengalaman pembelajaran jarak jauh dalam talian yang paling sesuai, serta menguji model pendidikan baharu dalam perkhidmatan pelajar dan juga universiti, institusi dan syarikat yang perjanjian dan program kerjasama diwujudkan. sokongan metodologi.
 • Sumbangkan dengan segala cara di hujung jari anda kepada pembinaan masyarakat yang lebih adil, menyokong, aman dan demokratik.
 • Mengutamakan pembangunan maruah manusia dan pelaksanaan kesaksamaan yang berkesan antara wanita dan lelaki, khususnya melalui penghapusan semua diskriminasi berdasarkan jantina.

pandangan

Selaras dengan ini, UDIMA ingin diiktiraf pada masa hadapan sebagai:

Penanda aras dalam kualiti pendidikan sarjana muda, pascasiswazah dan kedoktoran yang lebih tinggi yang menumpukan usahanya pada perhatian yang diperibadikan kepada pelajar dan tindakan susulannya untuk mencapai matlamat kami: " UDIMA , Universiti berdekatan."

Universiti yang dicirikan oleh penggunaan "metodologi yang diperibadikan", dengan "keakraban" tenaga pengajar dan "pembelajaran dengan melakukan" pelajar kami.

Sebuah institusi yang memberi tumpuan kepada peningkatan dan penambahbaikan berterusan metodologi pembelajaran berasaskan ICT.

Sebuah institusi yang fleksibel dan boleh diakses oleh pelajarnya yang dicirikan oleh metodologi pengajaran dan pengurusannya yang tersendiri dan inklusif yang sentiasa berfungsi dan menyumbang kepada pencapaian objektif pembelajaran dan profesional pelajar kita.

Komuniti universiti yang membangunkan penyelidikan kecemerlangan, dengan tujuan untuk memindahkan pengetahuan ini kepada masyarakat dan mempromosikan daya saing syarikat.

nilai

Nilai-nilai yang mengawal UDIMA adalah:

 • Personalisasi dan profesionalisme. Ia melibatkan penyediaan perkhidmatan peribadi, individu, profesional dan bertanggungjawab, memenuhi keperluan dan cadangan komuniti universiti dan memikul kesilapan dan tanggungjawab dengan keinginan untuk penambahbaikan berterusan.
 • Dedikasi dan ketabahan. Ia membayangkan menghadapi kerja dan cabaran harian dengan penuh semangat dan ketabahan.
 • Keyakinan. Ia menentukan komitmen dan keselamatan dalam hubungan antara semua mereka yang membentuk sebahagian daripada komuniti universiti, dan daripada ini dengan masyarakat.
 • Keberkesanan. Ia melibatkan pembangunan program latihan yang membolehkan pelajar kami memperoleh kemahiran profesional yang dituntut oleh pasaran buruh, sekali gus menyumbang kepada peningkatan produktiviti, pembangunan ekonomi dan kesejahteraan sosial.
 • Peluang sama rata. Ia melibatkan komitmen untuk menyumbang untuk menggalakkan masyarakat demokratik, penggalak kebebasan dan kesaksamaan, menyumbang terutamanya kepada latihan dan pendidikan kumpulan-kumpulan yang atas sebab profesional atau peribadi, ketidakupayaan atau jarak, tidak mempunyai peluang untuk mengakses pengajian pelajar universiti.

Strategi

Evolusi semula jadi dan masa depan Universiti muda

" UDIMA " ialah pelan hala tuju yang dirangka untuk membangunkan garis tindakan yang difikirkan sebagai aktiviti orientasi dan organisasi Universiti. Rangka kerja strategik yang direka sebagai akibat daripada evolusi semula jadi dan masa depan Universiti muda yang ingin menambah baik dan mengukuhkan kewujudannya. Untuk tujuan ini, strategi tersebut mengandungi beberapa tulang belakang dan garis tindakan yang diketuai oleh Direktorat Am dan Pasukan Rektoral Universiti.

Empat tulang belakang " UDIMA " ialah:

 • Kebolehkerjaan.
 • Kecemerlangan pendidikan.
 • Tarikan dan pengekalan bakat.
 • Pengantarabangsaan.

Lokasi

 • Madrid

  Carretera de La Coruña, KM.38,500 Vía de Servicio, nº 15 28400 Collado Villalba MADRID , 28400, Madrid

Soalan