Keystone logo
© University of Montana
University of Montana

University of Montana

University of Montana

pengenalan

Mulakan perjalanan transformatif dengan Eksplorasi Musim Panas University of Montana , program langsung selama dua minggu yang menawarkan pelajar sekolah menengah pengalaman yang mengubah hidup. Berinteraksi dengan fakulti bertaraf dunia, terokai landskap dan komuniti yang menakjubkan di sekitar Missoula, Montana, dan jalin hubungan bermakna dengan pelajar yang berfikiran sama.

Program ini berjanji untuk menyediakan pelajar dengan kemungkinan yang tidak terhingga untuk menemui potensi sebenar mereka dan mencipta masa depan yang lebih cerah untuk diri mereka sendiri. Musim panas ialah masa yang sesuai untuk menerokai Missoula. Terletak di pertemuan tiga sungai di tengah-tengah landskap semula jadi yang menakjubkan di barat Montana, Missoula menawarkan gabungan tersendiri pengembaraan luar, ekspresi artistik dan daya tarikan bandar kecil. Dengan pusat bandar yang sibuk dan pergunungan yang megah untuk diterokai, sentiasa ada sesuatu yang menarik untuk dialami di Missoula.

Mengenai Universiti

Di UM, kami mendekati segala-galanya dengan kreativiti kerana itulah yang diperlukan oleh dunia yang semakin berkembang ini. Kami adalah penjaga tempat ini, sejarahnya, dan masa depan kami. Kami memacu ke hadapan bersama-sama, mempengaruhi perubahan yang sesuai untuk tempat dan orang kami. Kami tidak tahu tempat yang lebih baik daripada Montana dan universitinya untuk memberi impak yang berkekalan kepada kebaikan bersama.

Sebagai universiti utama Montana, kami menetapkan tahap tinggi untuk kajian akademik, pencapaian kreatif dan penerokaan saintifik yang memberi manfaat kepada pelajar kami, komuniti kami dan dunia pada umumnya.

Universiti menarik penduduk global yang pelbagai ke Missoula - rumah kami dan bandar kedua terbesar di negeri ini dengan kira-kira 80,000 penduduk - dan membantu memupuk komuniti yang berpendidikan, terlibat dan bersemangat. Pelajar kami menerima pendidikan bertaraf dunia dalam pelbagai mata pelajaran yang merangkumi seni, sains, perdagangan, pengajian siswazah dan pasca doktoral serta latihan profesional.

Kampus utama kami, terletak di tengah-tengah landskap semula jadi yang menakjubkan di barat Montana, menjangkau 56 ekar di dasar Gunung Sentinel dan di sepanjang Sungai Clark Fork dan termasuk Oval seperti taman di tengah kampus, lebih daripada 60 bangunan unik dari segi seni bina dan stadium bola sepak 25,200 tempat duduk. Kampus Selatan 180 ekar UM menawarkan perumahan pelajar, padang golf, padang bola sepak dan kemudahan trek luar. Kolej Missoula menduduki dua tapak, satu di seberang sungai dari kampus utama, dan satu di sebelah barat daya Missoula.

Mengenai Missoula

Terangkan missoula. Ia unik. Dengan cara yang terbaik.

Tanya sesiapa yang pernah ke sini. Mereka akan memberitahu anda. tempat ini istimewa. Orang ramai melayari sungai yang mengalir melalui pusat bandar. Terdapat karusel kayu dalaman yang beroperasi sepanjang tahun. Bandar ini mengingatkan pemilik anjing supaya tidak membiarkan haiwan peliharaan mereka mengejar hidupan liar. Ikan trout lembu asli dilayan seperti pusaka yang berharga. Rusa sama biasa seperti tupai (lihat: anjing/hidupan liar). Pasar tani musim panas merentangi pusat bandar. Kilang bir berlimpah. Begitu juga galeri seni. Dan kemudian ada gunung. Mereka berdiri megah, sering dilitupi salji atau bunga liar, di sekeliling kita.

Sebagai seorang pelajar, anda boleh menjadi sebahagian daripada tempat istimewa ini. Sama ada anda datang untuk lawatan pertama anda, baru tiba untuk orientasi tahun pertama, atau hanya mencari perkara untuk dilakukan di antara pengajian, kami mengesyorkan anda menyimpan pautan ini di halaman utama anda:

  • Destinasi Missoula
  • Peristiwa Missoula

Pernyataan misi

University of Montana - Missoula

University of Montana mengubah kehidupan dengan menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dan mudah diakses dan dengan menjana penyelidikan bertaraf dunia dan biasiswa kreatif di tempat yang luar biasa. Kami menyepadukan seni dan sains liberal ke dalam pengajian sarjana muda, siswazah dan profesional untuk membentuk warga global yang kreatif dan pelajar tangkas yang komited untuk meluaskan sempadan pengetahuan dan membina serta mengekalkan komuniti yang pelbagai.

University of Montana , termasuk teknologi Montana, University of Montana - barat dan kolej Helena

University of Montana memanfaatkan kekuatan uniknya untuk mencipta pengetahuan, menyediakan persekitaran pembelajaran yang aktif untuk pelajar, dan menawarkan program dan perkhidmatan yang responsif kepada keperluan Montana. Universiti ini menyampaikan pendidikan dan latihan di empat kampusnya dan melalui telekomunikasi ke tapak di dalam dan di luar Montana. Dengan jangkaan orang ramai yang semakin meningkat, universiti meminta pelajar, fakulti dan kakitangannya untuk melakukan dan mencapai lebih daripada yang mereka lakukan pada masa lalu. Universiti ini mempunyai komitmen terhadap pendidikan yang ditakrifkan dalam erti kata yang luas sebagai pembangunan peribadi dan penyediaan warga, pembangunan dan latihan tenaga kerja, pendidikan dan penyelidikan siswazah, pembelajaran perkhidmatan, dan pembinaan komuniti di dalam dan di luar kampus. Universiti mempertingkatkan programnya melalui semakan kualiti berterusan untuk penambahbaikan dan kekal bertanggungjawab sepenuhnya kepada rakyat melalui audit tahunan dan penilaian prestasi.

Kemasukan

Perkara besar sedang berlaku di University of Montana . Kami mendekati segala-galanya dengan kreativiti kerana ia memerlukan pemikiran mentah untuk mencipta semula dunia yang berkembang di sekeliling kita dengan berani. Mohon ke University of Montana dan ketahui sejauh mana anda boleh pergi.

Selamat datang ke kemasukan sarjana muda di UM

Tidak kira matlamat kerjaya anda, menyertai komuniti University of Montana adalah langkah pertama ke arah menguasai kejayaan. Pasukan kemasukan kami berada di sini untuk membimbing anda dalam perjalanan anda. Sama ada anda seorang pelajar tahun pertama yang masuk, berpindah dari universiti lain, atau menyertai kami sebagai pelajar antarabangsa, pejabat kemasukan kolej um ada di sini untuk membantu anda memulakan pendidikan yang mengubah hidup.

Terokai program sarjana muda kami

Di UM, kami mendekati segala-galanya dengan kreativiti kerana ia memerlukan pemikiran mentah untuk berani mencipta semula dunia yang berkembang di sekeliling kita. Grizzlies hidup dan menghembuskan kreativiti ke dalam setiap bidang dan jurusan. Dengan pembelajaran berasaskan pengalaman dan peluang pembelajaran perkhidmatan, pelajar kami mengimbangi masa mereka di dalam bilik darjah dengan masa di luar sana di dunia sebenar — mendapat jenis pengalaman praktikal yang memperdalam pemahaman mereka (dan juga dihargai oleh majikan).

Jika anda boleh mengimpikannya, anda boleh menyelidiknya di UM. Kami adalah institusi penyelidikan R1 peringkat teratas dan universiti penyelidikan keenam paling pesat berkembang di Amerika Syarikat. Kami terkenal dengan segala-galanya daripada biologi hidupan liar kepada penulisan kreatif, farmasi kepada sains politik, perniagaan kepada perubahan iklim, neurosains kepada muzik dan banyak lagi.

Belajar di lapangan, membuat bilik darjah seluas 1.45+ juta ekar hutan belantara yang mengelilingi UM. Belajar di luar negara melalui pengalaman pendidikan global yang mengubah cara anda melihat dunia di sekeliling anda. Berinteraksi dengan fakulti yang mengetahui nama anda dan menghubungkan anda dengan peluang dan rangkaian profesional di Missoula dan seterusnya.

Keperluan Visa

Semua pelajar antarabangsa mesti mempunyai pasport yang sah untuk memasuki Amerika Syarikat sebagai pelajar. Sebagai pelajar antarabangsa, anda mesti mematuhi undang-undang dan peraturan imigresen Amerika Syarikat. Anda bertanggungjawab untuk mempelajari, memahami dan mematuhi undang-undang dan peraturan AS yang terpakai kepada anda.

Biasiswa dan Pembiayaan

Pejabat Bantuan Kewangan UM mentadbir biasiswa pelajar baharu dan berterusan yang tersedia untuk pelajar di seluruh kampus. Selain itu, kebanyakan jabatan mempunyai biasiswa yang mereka tadbir juga. Bantuan Kewangan juga menyiarkan maklumat untuk beberapa biasiswa yang ditawarkan oleh agensi luar.

Pelajar dinilai secara automatik untuk biasiswa berasaskan merit, seperti Biasiswa Pencapaian Montana, apabila mereka memohon. Untuk dipertimbangkan untuk biasiswa merit yang masuk ini, pelajar mesti memohon kemasukan sebelum 1 Julai .

Untuk memaksimumkan pembiayaan pelajar adalah yang terbaik untuk memulakan penyelidikan peluang biasiswa pada musim gugur untuk tahun akademik berikutnya. Majoriti permohonan biasiswa mempunyai tarikh akhir musim sejuk. Sebagai contoh, tarikh akhir permohonan untuk biasiswa seluruh kampus untuk pelajar yang berterusan ialah 1 Mac

Statistik Alumni

Kedudukan

University of Montana adalah tempat yang istimewa, tetapi anda tidak perlu mengambil kata-kata kami untuknya. UM sentiasa mendapat pengiktirafan untuk tawaran akademik, fakulti bertaraf dunia dan kampus yang indah. Kami juga mempunyai simpanan alumni yang mengagumkan, yang pencapaian dan pencapaiannya yang pelbagai mewakili yang terbaik dari UM.

Lokasi

  • Missoula

    32 Campus Drive Missoula, MT USA, 59812, Missoula

Soalan