Italian Students
Bilangan pengecualian yuran | Jumlah pengecualian yuran dalam Euro | Pendapatan (ISEE) dan harta (ISPE) untuk mengemukakan permohonan biasiswa dalam Euro | |
ISEE (pendapatan) | ISPE (harta benda) | ||
1 | € 15.500 (jumlah pengecualian yuran) ditambah dengan perumahan pelajar dan makan tengah hari di Jadual Akademik | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
3 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
5 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Pelajar Bukan Itali
Siapa yang boleh memohon biasiswa | Bilangan pengecualian yuran | Jumlah pengecualian yuran dalam Euro | Pendapatan (ISEE) dan harta (ISPE) untuk mengemukakan permohonan biasiswa dalam Euro | |
ISEE (pendapatan) | ISPE (harta benda) | |||
Bukan Itali rakyat dari rendah negara pendapatan atau tengah bawah pendapatan atau atas berpendapatan sederhana negara mengikut kepada Bank Dunia | 5 | € 15.500 (jumlah pengecualian yuran) ditambah dengan perumahan pelajar dan makan tengah hari di Jadual Akademik | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
Semua bukan orang Itali warganegara | 5 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
Semua bukan orang Itali warganegara | 2 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Pelajar boleh memohon sekiranya:
- mereka telah memohon semasa sesi kemasukan pertama atau kedua (Mac atau Mei 2024)
- telah diterima masuk ke tahun pertama Kursus Ijazah untuk 2024/2025 ay dengan skor kemasukan minimum 70/100
- jumlah ISEE (pendapatan)/ISPE (harta) mereka tidak melebihi had yang ditunjukkan dalam jadual
Tarikh Akhir Permohonan Biasiswa: 21 Mei 2024
Sejak 2004, lebih 260 pelajar dari 40 negara telah mendapat manfaat daripada biasiswa yang ditawarkan oleh Universiti Sains Gastronomi.
Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.
Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.