Sarjana dalam Kajian Makanan Dunia
Pollentia, Itali
TEMPOH MASA
1 Years
BAHASA
Inggeris
LAJU
Sepenuh masa
TARIKH AKHIR PERMOHONAN
Minta tarikh akhir permohonan
TARIKH MULA PALING AWAL
Minta tarikh mula paling awal
YURAN TUISYEN
EUR 16,500 / per course
FORMAT PENGAJIAN
Di kampus
pengenalan
Permaidani Global Gastronomi
Program tersendiri kami memanjangkan pemahaman anda tentang gastronomi antarabangsa . Jauh melampaui batasan perspektif tempatan. Kursus ini merangkumi kandungan yang bijak seperti budaya makanan global, kemampanan sistem makanan, dan strategi gastro-diplomasi dalam dunia makanan . Ia secara unik menyediakan anda untuk peranan dalam organisasi antarabangsa, pengantaraan budaya dan dasar pembangunan luar bandar dan bandar yang mampan.
Alami gastronomi dalam bentuk yang paling tulen
Lawatan sambil belajar kami membawa anda ke pusat budaya masakan antarabangsa . Pengalaman mengasyikkan ini menyelidiki pelbagai amalan masakan, tradisi dan teknik di seluruh dunia . Kami berpegang teguh pada kepercayaan bahawa pengalaman secara langsung adalah penting untuk benar-benar memahami gastronomi. Berinteraksi dengan pelbagai perisa, ramuan dan masakan memperdalam pemahaman anda tentang konteks budaya mereka. Oleh itu, perjalanan ini menjadi batu loncatan kepada pemahaman yang lebih luas tentang gastronomi antarabangsa.
Memupuk Ejen Perubahan Gastronomi Mampan
Kursus kami memberi tumpuan kepada memperkasakan pelajar melalui gabungan pendidikan gastronomi dan penghargaan untuk warisan makanan dunia . Ia melampaui pemahaman budaya makanan yang pelbagai dan bertujuan untuk membangunkan laluan makanan yang mampan di kawasan luar bandar dan bandar . Aspek utama program kami ialah melengkapkan pelajar kami untuk menganalisis corak sosio-ekonomi yang boleh digunakan untuk menyokong dasar makanan yang mampan dan saksama .
Galeri
Biasiswa dan Pembiayaan
Italian Students
Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | ||
1 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
3 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
5 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Non-Italian Students
Who can apply for the scholarship | Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | |||
Non-Italian citizens from low income countries or lower middle income or upper middle-income countries according to the World Bank | 5 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
All non-Italian citizens | 5 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
All non-Italian citizens | 2 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Students can apply if:
- they have applied during the first or second admission session (March or May 2024)
- have been admitted to the first year of the Degree Course for the 2024/2025 a.y. with a minimum admission score of 70/100
- their ISEE (income)/ISPE (property) amounts do not exceed the limits indicated in the table
Scholarship Application Deadline: May 21, 2024
Since 2004, more than 260 students from 40 countries have benefitted from the scholarships offered by the University of Gastronomic Sciences.
Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.
Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.
Kurikulum
Temui Gastronomi melalui Kanta Pelbagai Budaya
Berakar umbi dalam kepelbagaian global , program kami memupuk kemahiran komprehensif dalam memahami, menghargai dan menavigasi labirin rumit budaya gastronomi antarabangsa , dengan penekanan tambahan pada mengenal pasti trend baru muncul dan mempromosikan kedaulatan makanan untuk komuniti terpinggir.
Our interdisciplinary approach includes subjects such as:
- Sejarah Makanan
- Food Anthropology
- India Amerika, Cina, Itali, Masakan Thai dan Budaya Makanan
- Budaya Makanan dan Migrasi di Mediterranean
- Budaya Makanan dan Sistem Makanan Afrika
- Resipi untuk Dihormati: Black Foodways di Amerika Syarikat
- Latin American Foodways
Peluang kerjaya
Pintu kepada Rangkaian Profesion Gastronomi
Graduan kami boleh meneruskan peranan seperti Pakar Gastronomi dan Makanan atau Penganjur Pelancongan Mampan , bekerja dalam bidang analisis pasaran, perdagangan antarabangsa, pengantaraan budaya dan sektor awam . Program ini juga menyediakan pelajar untuk peranan pengurusan dalam agensi antarabangsa , dengan tumpuan kepada pengurusan import-eksport dan diplomasi budaya .
English Language Requirements
Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.