Keystone logo

Université de Technologie Compiègne (UTC)

A logo

pengenalan

UTC adalah kedua-dua universiti kebangsaan Perancis dan sekolah kejuruteraan, dengan latihan autonomi dan pedagogi dan, disiplin program penyelidikan teknologi inovasi intensif. UTC menghasilkan graduan (jurutera, Ijazah Sarjana, PhD) mampu mengambil kira interaksi teknologi dengan Manusia dan Masyarakat di besar dan berkembang dalam persekitaran persaingan yang berskala dunia, dengan tujuan untuk mematuhi dasar-dasar pembangunan mampan. Pensyarah UTC, ahli-ahli sains dan jurutera penyelidik "memberikan pinjaman makna kepada inovasi", membolehkan kemunculan paksi baru yang menyokong konsep ini, memperkenalkan prinsip-prinsip keusahawanan di tengah-tengah kebimbangan mereka.

Nilai-nilai kita

UTC berdiri sebagai model untuk skim latihan di mana sains kejuruteraan, sains sosial dan kemanusiaan, ekonomi dan sains politik diadun harmoni bersama-sama untuk berkhidmat tujuan yang bersifat menyeluruh, latihan jurutera esok, saintis, pengurus, sebagai inovatif, orang humanis mampu mengawal dan menguasai situasi kompleks maklumat dan komunikasi masyarakat intensif hari ini.

UTC adalah sebuah institusi yang meminjamkan makna kepada Pertubuhan kami, di mana budaya yang berbeza dan mod yang berbeza untuk memahami dunia boleh bertukar-tukar berguna.

Ia menjadi tumpuan di mana leitmotiv 'inovasi' ditakrifkan dan ditakrifkan semula secara berterusan.

KREATIVITI

UTC telah dicipta untuk tujuan ini

kemanusiaan

UTC tempat Umat Manusia di tengah-tengah yang

KERJASAMA

UTC tidak pernah beroperasi semata-mata dan terus berinteraksi dengan pelajarnya, perusahaan dan institusi akademik yang lain

keberanian

UTC telah membangunkan budaya pengambilan risiko

Misi kami

Membina masa depan

Kemahiran yang UTC akan menanamkan dalam jurutera siswazah masa depan atau saintis: mengetahui bagaimana untuk menguruskan kerumitan dan tidak menentu, bagaimana untuk bekerjasama dalam dunia hubungan pelbagai budaya, cara mendaftar tindakan dalam rangka kerja masa-ruang dengan konteks antarabangsa pautan dan globalisasi.

UTC menghiburkan cita-cita untuk diiktiraf sebagai, bertaraf dunia utama, universiti Eropah teknologi, fokus dan lukisan pada kreativiti dan inovasi.

Walaupun tindakan kreatif kami, kami ingin memainkan peranan utama dalam peperangan ideologi yang menandakan pada abad ke-21. Membangunkan kreativiti dan potensi pelajar bergantung kepada mempromosikan siri melintang, pendekatan pluridisciplinary dan antara budaya, dengan sokongan padu daripada hasil penyelidikan. Ini juga memerlukan pengukuhan asas seni, penggerak inovasi, budaya dan faktor yang kondusif kepada pembangunan kewarganegaraan dan pertumbuhan ekonomi.

Melalui mencari inovasi, kami sepenuhnya memainkan peranan triple kita untuk memajukan pengetahuan dan pengetahuan, menghantar dan menyebarkan yang sama dan juga mempunyai lelaki mengubah mereka ke dalam berbagai inovasi yang disediakan untuk Umat Manusia dan Masyarakat.

Untuk mendukung seperti penglihatan, akal kerana ia adalah dengan nilai-nilai UTC, moden dari segi penglihatan itu ia menyediakan untuk peranan universiti dan asal dalam cita-citanya untuk membuktikan kreatif, juga menunjukkan bahawa kita memastikan bahawa beberapa syarat dipenuhi sepenuhnya :

visi ditanggung oleh dan termaktub dalam masyarakat UTC, mencari kekuatan dan komitmen dalam mengiringi projek menyeluruh yang difahami dan dikongsi oleh semua pihak yang terlibat sebuah organisasi institusi dan tadbir urus yang membuktikan kedua-dua reaktif dan menggalakkan dan yang menarik yang terbaik daripada setiap bahagian komponen dan dari setiap ahli kakitangan kami pembangunan peribadi dan institusi menggunakan dengan dan bagi pelajar-pelajar kita kapasiti untuk menarik bakat, untuk menggerakkan, membangun, menemani dan nilai tambah kepada sumber tenaga kerja universiti peningkatan dan kepelbagaian sumber kewangan dasar pakatan strategik dan rangkaian, terutamanya dalam rangka pendirian wilayah yang kuat dan kedudukan.

4 misi yang diberikan

Untuk memastikan kajian tematik yang sangat baik, dalam konteks disiplin kondusif komitmen, terbuka kepada isu-isu alam sekitar Untuk menghasilkan pengetahuan, kemahiran dan pengetahuan dengan melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti penyelidikan Untuk menghantar dan menyebarkan pengetahuan melalui pengajaran dan latihan dan untuk mengiringi pelajar untuk membangunkan pandangan dan visi yang inovatif Untuk memperkenalkan pengetahuan dan inovasi dalam proses transformasi kondusif untuk menghasilkan ciptaan

Lokasi

  • Rue du docteur Schweitzer CS 60319, 60203 COMPIEGNE Cedex France , , Compiègne

Soalan