Keystone logo
Universitat de Vic

Universitat de Vic

Universitat de Vic

pengenalan

University of Vic - Universiti Pusat Catalonia muncul dari inisiatif serantau dan rakyat untuk meneruskan tradisi universiti yang kembali ke Abad Pertengahan. Universiti Vic - Universiti Pusat Catalonia adalah universiti awam di bawah pengurusan swasta. Ia menyediakan perkhidmatan awam dalam bidang pengajaran, penyelidikan dan pemindahan pengetahuan dalam bidang kepakarannya.

Misinya adalah untuk membangunkan pengetahuan dan inovasi untuk berkhidmat di rantau ini, dan ia mempunyai kerjaya antarabangsa yang tersendiri. Ia memberi tumpuan kepada pelajar dan latihan mereka di sekelilingnya dan menanamkan nilai kreativiti individu, ketekunan profesional, dan komitmen sosial. UVIC-UCC berkait rapat dengan persekitaran tempatan dan kemajuan budaya, sosial dan ekonomi Catalonia.

Model latihan

Model latihan di University of Vic - Universiti Sentral Catalonia memastikan perkembangan peribadi dan pengembangan profesional yang penuh dengan para pelajar, yang disokong sepanjang latihan mereka dan diberikan pengajaran khusus. Latihan dianjurkan melalui kerja berpasukan antara staf pengajar dan semua bidang universiti lain.

Pendidikan berbilang bahasa

UVic mempertimbangkan kunci latihan berbilang bahasa untuk pelajar dan mobiliti kakitangan, dan kajian bahasa dan budaya merupakan cara yang sangat baik untuk mendapatkan kesedaran yang lebih luas di dunia hari ini. Oleh itu, semua ijazah sarjana termasuk beberapa kursus dalam bahasa Inggeris untuk tujuan profesional.

Aktiviti penyelidikan

Dua puluh lima kumpulan penyelidikan, enam belas yang diiktiraf oleh kerajaan Catalan, dan sebelas kerusi penyelidikan mengemukakan aktiviti penyelidikan UVic-UCC dengan tujuan jelas menghasilkan pengetahuan dan memindahkannya ke masyarakat.

Profil antarabangsa

UVic-UCC mempunyai perjanjian pertukaran dengan universiti dan institusi di empat puluh negara di seluruh dunia dan berusaha untuk memastikan pelajar antarabangsa di UVic-UCC merasa di rumah, dan saiz universiti yang kecil itu lebih banyak peluang untuk interaksi pelajar-pelajar, mempromosikan kajian dan perkembangan peribadi. UVic-UCC memenuhi keperluan pelajar antarabangsa melalui Unit Perhubungan Antarabangsa dan Perkhidmatan Pelajar.

Kampus Antarabangsa UVic-UCC adalah organisasi payung untuk aktiviti UVIC-UCC yang bertujuan untuk orang awam Antarabangsa: menyediakan mobiliti dan program Pertukaran, pendidikan berterusan dan projek kerjasama antarabangsa.

Selain itu, ia juga menawarkan program Belajar Luar Negara di Barcelona, Program Musim Panas akademik yang intensif digabungkan dengan aktiviti kebudayaan dan sosial dan kursus yang disesuaikan untuk institusi.

Integrasi sosial dan profesional

UVic-UCC mengamalkan pendekatan pengajaran praktikal, terbuka dan responsif kepada perubahan keperluan masyarakat, dan mengambil peranan aktif dalam memastikan penempatan profesional yang memuaskan (dalam Bahasa Sepanyol) siswazah.

Mengajar inovasi

UVic-UCC mempunyai Pusat Inovasi dan Latihan Pendidikan (CIFE) (dalam Bahasa Sepanyol) untuk mempromosikan pembelajaran sepanjang hayat kakitangan pengajar universiti, perancangan tutorial, dan pembangunan inovasi untuk meningkatkan kualiti pengajaran.

Komitmen sosial dan wilayah

UVic adalah sebuah universiti tempatan, yang komited kepada pembangunan ekonomi dan sosial wilayah sekitarnya dan Catalonia (dalam bahasa Sepanyol), melalui aktiviti pengajaran, penyelidikan dan pemindahan pengetahuan yang dipenuhi dengan kerjaya Eropah dan antarabangsa yang tersendiri.

Kod etika

Di UVic-UCC dan Yayasan Universiti Balmes, tingkah laku beretika berdasarkan tiga nilai: komitmen individu, kesaksamaan, dan kebenaran saintifik. Kod Etika Universiti (dalam Bahasa Sepanyol) terdiri daripada dua belas prinsip umum yang direka untuk meningkatkan kesedaran orang ramai mengenai keperluan untuk tingkah laku beretika dan tanggungjawab mereka sebagai ahli komuniti UVic-UCC dan Yayasan Universiti Balmes.

Pusat Universiti Vic - Pusat Universiti Catalonia

 • Kolej Doktor Falsafah
 • Fakulti Pengajian Perniagaan dan Komunikasi
 • Fakulti Pendidikan, Terjemahan, dan Kemanusiaan
 • Fakulti Sains Kesihatan dan Kebajikan
 • Fakulti Sains dan Teknologi
 • Fakulti Sains Kesihatan di Manresa (pusat persekutuan)
 • Fakulti Perubatan (pusat persekutuan)
 • Fakulti Sains Sosial di Manresa (pusat persekutuan)
 • BAU. Kolej Rekabentuk (pusat gabungan)
 • EADA, Sekolah Pengurusan dan Pentadbiran (pusat gabungan)
 • ESERP - Sekolah Perniagaan dan Sains Sosial Barcelona (pusat gabungan)

Lokasi

 • Barcelona

  Via Augusta, 123, 08006, Barcelona

 • Vic

  Carrer de la Sagrada Família,7, 08500, Vic

  Soalan