Keystone logo
© Carrianna Field
Universitat de Vic – Study Abroad

Universitat de Vic – Study Abroad

Universitat de Vic – Study Abroad

pengenalan

Kami adalah universiti muda, diiktiraf secara rasmi oleh Parlimen Catalonia pada Mei 1997. Kami mahu memainkan peranan di Eropah dan pembinaan dunia yang lebih luas berdasarkan akar Catalan kami yang kukuh. Sejak permulaannya, UVic-UCC telah mempromosikan kualiti akademik dan konteks yang menyokong untuk latihan berpusatkan pelajar. Program pengajaran kami menawarkan kualiti dan hubungan dengan pelajar, seperti yang diperlukan untuk Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah. Kami juga merasakan komitmen yang kuat kepada Catalonia - sistem universiti dan bahasa dan budayanya - dan pembangunan wilayah, di mana kami menyumbang kepada perkhidmatan di luar kawasan Barcelona dan mempromosikan masa depan yang mampan.

UVic-UCC berada di bawah kuasa Fundació Universitària Balmes, yang Lembaga Gabenornya mempunyai majoriti wakil daripada Majlis Bandaraya Vic dan Generalitat Catalonia. Model gabungan pengurusan bebas dan kawalan awam ini menjamin kerajaan yang fleksibel, bertanggungjawab dan cekap.

Panggilan kami untuk perkhidmatan awam, seperti yang digariskan dalam teks pengasas parlimen tentang UVic-UCC, dicerminkan dalam sokongan kewangan Generalitat dan penyertaan UVic-UCC dalam skim pendaftaran universiti awam Catalan.

Belajar di luar negara

Program akademik

Program ini bertujuan untuk pelajar antarabangsa yang ingin menghabiskan satu atau dua semester di Barcelona atau Vic. UVic-UCC menawarkan kursus bahasa Sepanyol yang boleh digabungkan dengan kursus elektif lain dalam bahasa Inggeris dalam bidang perniagaan, komunikasi dan reka bentuk.

Kursus Musim Panas Antarabangsa

Universiti Vic – Central University of Catalonia menawarkan program musim panas akademik yang intensif digabungkan dengan aktiviti kebudayaan dan sosial di tengah-tengah bandar Barcelona yang meriah. Kursus ini dari Jun hingga akhir Julai mungkin boleh dipindah milik untuk kredit akademik. Tempoh setiap kursus berbeza mengikut program.

Ini adalah peluang unik untuk memberi tumpuan dan meneroka topik tertentu secara mendalam dan mengalami persekitaran dinamik dan pelbagai budaya di Barcelona.

Program jangka pendek

University of Vic - Central University of Catalonia menawarkan program akademik jangka pendek dalam bidang Pendidikan, Seni & Kemanusiaan, Sains Sosial, Sains, Sains Eksperimen, Teknologi, Kejuruteraan dan Sains Kesihatan. Program-program tersebut adalah semata-mata akademik. Tempoh kursus berbeza mengikut kandungan dan perancangan program.

Kursus yang disesuaikan

University of Vic - Central University of Catalonia menawarkan kursus yang disesuaikan untuk kumpulan pelajar dan guru antarabangsa dalam bidang Pendidikan, Seni & Kemanusiaan, Sains Sosial, Sains, Sains Eksperimen, Teknologi, Kejuruteraan dan Sains Kesihatan. Program ini boleh berbentuk akademik secara eksklusif atau digabungkan dengan lawatan kebudayaan dan bersiar-siar. UVic-UCC boleh mengatur semua jenis perkhidmatan tambahan seperti penginapan, pengangkutan, lawatan berpandu dan lawatan ke organisasi dan perusahaan yang diminati. Tempoh kursus boleh diselaraskan mengikut keperluan anda.

Data Umum

 • Dicipta pada 21 Mei 1997
 • Universiti bebas dengan penyeliaan sektor awam
 • Ditadbir oleh lembaga Yayasan Universiti Balmes
 • Rektor: Josep-Eladi Baños

Ciri-ciri Kampus

  Lokasi

  • Vic

   c/ Dr Junyent, 1, 08500, Vic

   • Barcelona

    Carrer de Pujades,118, 08005, Barcelona

    • Vic

     Carrer de la Sagrada Família, 7, 08500, Vic

     Soalan