Keystone logo
Université Du Québec En Outaouais UQO

Université Du Québec En Outaouais UQO

Université Du Québec En Outaouais UQO

pengenalan

Mengenai UQO


Universiti Quebec di Outaouais, untuk keseronokan pembelajaran

Dianggap sebagai universiti yang dimensi manusia memudahkan pembelajaran dan refleksi, University of Quebec Outaouais (UQO) telah berkembang, berkembang dan menyesuaikan programnya dengan irama keperluan para pelanggannya sambil mengambil kira ciri-ciri wilayah.

Dengan keanggotaan rangkaian Université du Québec, UQO boleh mengandalkan sumber pendidikan dan perkhidmatan umum sistem universiti terbesar di Kanada.

Terletak di Gatineau, di tengah-tengah Outaouais, UQO ditempatkan di dua pavilion dalam jarak berjalan kaki antara satu sama lain dan menikmati kelebihan geografi dan budaya. Ia mempunyai kelebihan terletak di kawasan sempadan yang ditandai oleh kehadiran kaya dua budaya yang hidup untuk irama kegiatan yang sibuk dari ibu kota persekutuan, Ottawa. Tidak hanya hadir di kawasan bandar, UQO juga menawarkan perkhidmatan di pinggir dan berfungsi untuk meningkatkan kehadirannya di rantau ini pada tahun-tahun mendatang.

Sejak tahun 2010, UQO juga terletak di Saint-Jérôme dalam bangunan baru 10,132 meter persegi, dibina di sudut jalan St. Joseph dan Labelle, menghadap balai bandar. Kampus baru ini mengalu-alukan lebih daripada 2,000 pelajar. Terdapat bilik darjah, makmal pengajaran dan penyelidikan, perpustakaan, perpustakaan didac, pejabat, ruang pentadbiran, kawasan mesyuarat pelajar dan perkhidmatan sampingan seperti kafeteria dan kedai buku. tersebar di enam lantai.

Melalui kelasnya yang dibentuk oleh kumpulan pelajar kecil dan pembinaan berkualiti yang ditawarkannya, UQO memberikan rasa untuk belajar, membina kerjaya dan berjaya dalam hidupnya. Tidak terlalu besar, tidak terlalu kecil, lebih berperikemanusiaan dan lebih mesra! Inilah yang menarik 7,500 pelajar yang mendaftar dari Outaouais, tetapi juga Ontario Timur dan seluruh Quebec. Reputasi UQO bahkan telah menyeberangi sempadan dan menarik lebih banyak pelajar dari negara-negara asing.


Visi UQO


Semua kekuatan komuniti kami berkumpul untuk merealisasikan projek-projek yang memberi hidup kepada visi kami: "Untuk lebih dekat, pergi lebih jauh! ".

Secara individu dan kolektif, kami menumpukan usaha kami dalam tiga arah strategik berikut: pengayaan pengalaman pelajar, penciptaan program dan perkembangan penyelidikan serta pengaruh universitas kami.


2020

 • kami menumpukan usaha kami untuk tujuan utama memberi makna kepada semua tindakan kami: pelajar kami;
 • kami berani untuk berinovasi dalam program, perkhidmatan dan tindakan kami dengan tujuan untuk pembangunan mampan;
 • kita bergantung pada kerjasama dan bantuan bersama untuk menjalin hubungan yang bermakna dan untuk mendorong kita lebih jauh dan lebih jauh.

Bersama-sama, kita mengubah pengalaman pelajar di UQO.


Misi UQO


UQO: ungkapan tertinggi pengetahuan, penyelidikan dan penciptaan

Université du Québec en Outaouais, ahli rangkaian Université du Québec, adalah universiti dan universiti penyelidikan bahasa Perancis yang terletak di Outaouais dan Laurentians. Dalam persekitaran yang kondusif untuk interaksi manusia, UQO, hub untuk akses kepada pengetahuan, melatih graduan berkelayakan pada setiap kitaran dan merangsang penyelidikan dan penciptaan saintifik.

Para pelajar UQO berada di tengah-tengah misi mereka. Mereka mendapat manfaat daripada kepelbagaian programnya serta kecemerlangan pengajaran dan penyelidikannya terima kasih kepada profesor berpengalaman dan kakitangan yang kompeten.

UQO secara aktif mengambil bahagian dalam pembangunan ekonomi, sosial dan kebudayaan penduduk wilayah yang dikendalikannya melalui penglibatannya dalam masyarakat. Disambungkan kepada realiti serantau dan antarabangsa, UQO adalah pemain strategik yang menyumbang kepada kemajuan masyarakat menerusi perkongsian dan projeknya.


Nilai UQO


The Exceeding Self

UQO menawarkan pelajarnya pengalaman akademik yang menarik dan bermanfaat, berdasarkan keinginan untuk menemui, membina pemikiran mereka dan mengembangkan rasa kritis mereka. Di UQO, kejayaan pelajar, pencapaian kakitangan inovatif, dan kejayaan siswazah adalah rangsangan kolektif untuk melepasi.


Kecemerlangan dan Rigor

UQO adalah sebuah organisasi yang berjaya di mana setiap orang komited untuk mengejar kecemerlangan dalam aktiviti akademik mereka. UQO adalah tempat penciptaan pengetahuan di mana kecemerlangan dan ketekunan adalah norma dan kerangka rujukan yang mana semua tindakan diambil.


Perasmian

UQO adalah universiti bahasa Perancis yang terbuka kepada persekitarannya dan dunia. UQO mengiktiraf kepentingan kepelbagaian budaya dan mempromosikannya. Di samping itu, ia menggabungkan dimensi antarabangsa ke dalam aktiviti latihannya.


Integriti dan Ketelusan

UQO nikmat pengurusan yang kukuh dan bertanggungjawab, sambil menumpukan kepada kecekapan dan keberkesanan. Untuk mencapai matlamat ini, ia memudahkan akses maklumat dan komitmen orang ramai.


Menghormati

UQO bertindak menghormati orang dengan menempatkan pelajar di tengah-tengah misi dan pekerja di pusat perkembangannya. Ia menghargai sumbangan pelajar, kakitangan, siswazah, dan rakan-rakannya, dan menggalakkan kerjasama dan sokongan untuk mewujudkan persekitaran yang kaya dengan interaksi manusia.

Lokasi

 • Gatineau

  C.P. 1250, succursale HullGatineau (Québec) Canada , J8X 3X7, Gatineau

 • Saint-Jérôme

  5, rue Saint-JosephSaint-Jérôme (Québec) Canada, J7Z 0B7, Saint-Jérôme

  Soalan